Szeretsz szoptatni? Ha igen, akkor van/volt elég tejed? Ha nem szeretsz, akkor miért?
1. baba: imádtam szoptatni, tök nyugisan evett amennyit akart, volt tej is elég, 13 hónaposan elválasztotta magát, mert terhes lettem.
2. baba: csak kaja a tej, semmi nyugi, nagy üti szopizás közben a kicsi fejét, tuti akkor akar felmászni és leesni, ordít és örülök, ha 10 percig tud enni a kicsi, feszült is vagyok emiatt. 11 hó szoptatás.
Nem szeretek, mert:
-állandó agyalás, elég-e
-mert 6 hét után is pokolian fáj
-a babámnak mindig fáj a hasa
- a fél napunk ezzel megy el, a nagyra semmi időm
- nem tudunk játszóra menni a naggyal, csak max egy órára, aztán irány haza szopira...
- nem fogyózhatok, pedig egy bálna vagyok, és mindig éhes....
- nem ehetem a kedvenc kajáim
Szeretek, mert:
- ezt csak én tudom neki megadni
- mert ez a legjobb neki
Összességében látjátok hova billen szám szerint a mérleg... De szoptatok...
Kisfiamat nagyon szerettem szoptatni, Ő szépen, gyorsan szopizott 18 hónapos koráig. Tejem mindig volt bőven.
3 hónapos kislányomat kész rémálom szoptatni. Visít, hogy éhes, kortyol párat, és máris azt lesi hogy mit csinál a nagytesó. Aztán megint szív párat és újból tekereg. Sokszor egy örökkévalóságnak tűnik a szoptatás. Azt hiszem, ha ez így marad, Őt nem fogom olyan sokáig szoptatni, bár van elég tejem.
Hát figyu!
Míg terhes voltam, olyan izének találtam a szoptatást, mondhatom egy kicsit "undorodtam" tőle.
És nem indult meg a tejem, küszködtem, fájt is, gyakoroltunk, a cicim nagyon fájt!!!!!!!
Aztán a 6. napon volt tej....és megláttam a kisfiam elégedett arcát, szuszogását szopi után, és félálmában mosolygott egyet..na azóta imádok szoptatni!!!!:))))))
Sajnos nem elég mindig a tejcsi, pótlunk tápszerrel, amit nagyon sajnálok, sokkal kényelmesebb lenne ha nem lenne rá szükség és ugye a babának is jobb lenne. De ez van.
Mostmár mindenféle testhelyzetben tudunk szopizni, ez nagyon szuper!:))
Szerettem! Volt elég tejem! Az előnyeit ismerjük: mindig friss, mindig meleg, kényelmes, egészséges és olyan édes mikor eszik, tele van immunanyagokkal, a cicim mint egy szupermodellé, vagy még jobb, de mindent a szemnek ugye.
Ja és vicces is, mert mikor langyos vízzel lezuhanyoztam szoptatás előtt, olyan voltam mint Tom macska miután szitává lőtték és megivott egy pohár vizet :D:D:D
Hátrány számomra: most kövezzetek meg, de sokszor azt éreztem, hogy unalmas, ezért volt, hogy olvastam, vagy bambultam a tvre közben :D
1. 21 hónapg cicizett mindeféle nehézségek nélkül
nem volt terv, így alakult ennek 10 éve, de kizárólag anytejet SAJNOS csak 3 hónapig kapott, rosszull csináltam a dolgokat ill akkor még nem volt annyira jó a felvilágosítás, mint manapság
2. 29 hónapja cicizik, (mostanában választja el magát), 6 hónapig csak anyatejet evett
Nagyon szerettem/ek szoptatni!!
1. 22 hónapig szopizott, imádta szoptatni, soha nem fájt, se a legelején, se fogzáskor... Magát választotta el.
2. 5 hónapos, még csak szopizik, nála sem fájt egyszer sem, nem iszok, szedek semmit, hogy több tejem legyen, viszont bármit ehetek (bableves, karfiol és társai) nem fáj a pocakja, tök jó, hogy elmehetünk bármikor bármerre, nem kell magammal semmit vinnem, mert valahol biztos meg tudom etetni (ha úton vagyunk 3-4 órát kibír két szopi között, így tudok kalkulálni). Sterencsés típus vagyok, mindkét alkalommal csak a jó részét tapasztalom/tam a szoptatással, és nagyon szeretek szoptatni :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!