Csak én látom úgy, hogy lassan a szoptatásnak több a hátránya, mint az előnye? Ellensúlyozza az az egy nagy előny az összes többi hátrányt?
Miert veszekedtek? Sajnos az teny, hogy manapsag Mo-n sokszor hatranyt szenvedhetnek azok az anyak, akik a gyermekukrol valo gondoskodas termeszetesebb modjat valasztjak. Vannak, akiket ez lelkileg megvisel, akik nem tudjak lerazni magukrol a negativ velemenyeket. Engem hiaba pontoznak le itt sok kerdesnel, hiaba akarnak masok meggyozni rola eloszoban, hogy maskepp csinaljam a dolgainkat, rolam lepereg, lesz*rom, mert lelkileg jol vagyok, magabiztos vagyok, tudom, mit csinalok, nem mondok le semmi olyanrol, ami miatt sz*rul ereznem magam. Aki viszont nem igy erez, vagy bizonytalan, stb, az probalja megoldani a helyzetet. Ki igy, ki ugy. Szerintem az a fontos, hogy a sajat gyermekunket ugy lassuk el, ahogy az szerintunk a legjobb neki. Masok modszereirol meg lehet eszmecseret folytatni, gondolkodni rajta, esetleg azok alapjan valtoztatni a sajatunkon, ha ugy latjuk jonak, de felesleges beszologatni egymasnak. Na jo, ez sem igaz, mert feszultseglevezetesre nem rossz. :) De erre sokkal jobb, hatekonyabb modszerek is vannak.
A lepontozoknak meg valjek egeszsegukre, de a szavaimon, az eletunkon, az elegedettsegunkon az o nemtetszesuk semmit nem valtoztat. Szerencsere. :)
Nem rémlik, hogy bárkinek azt mondtam volna, hogy besavanyodott ősanya. Az érdekelt, hogy mások hogy látják ezt. Ha téged nem zavar az, hogy nem tudsz egyedül elmenni valahová, akkor nem zavar.
Mire keresek önigazolást? Nekem nem működött, nem marcangolom magam azóta is ezen. Csak elég gyakran olvasok ilyen kérdéseket itt, és ezért merült fel bennem, hogy sokaknak már inkább teher, de épp az ilyen hozzáállás miatt nem merik feladni, mert akkor jön, hogy nem tettek meg mindent és rossz anyák, akik csak a maguk kényelmére gondolnak.
Nem értem, mi lenne ebben a kérdésben a provokáció. Miért érzed annak? Elmondtam a saját tapasztalatomat, te is elmondtad a tiédet, nem akartalak semmiről meggyőzni, rábeszélni vagy leszólni.
Inkább az ellentétes oldaltól kaptam meg, hogy nem értem meg az anyaságra, nem tettem meg mindent és önigazolást keresek, pedig én nem vitatkozni akartam. (nem is tettem).
Sajnalom, mas hozzaszolasait es a pontozast nem tudom befolyasolni. En nem provokacionak szantam, arrol nem tehetek, ha mas annak veszi. Szerettem volna tapasztalatokat hallani, ami meg is tortent. Orulok, hogy nalatok jol mukodik.
En a tapszernek sem ereztem kulonosebb hatranyat, ezert kerdeztem.
Én értem, mire gondolsz.
2 gyermekem van. Az elsőt tápszerrel etettem, mert pár hét alatt minden próbálkozás ellenére elment a tejem (szüleim balesetben meghaltak szülés előtt 3 héttel-lehet, hogy ezért, nem tudom). Lelkileg megviselt, mert mindenki azt szajkózta, hogy az a jó anya, aki szoptat. :P No comment.
Most a második gyermekemet szoptatom. 5 hónapos lesz nem sokára. Az elejét megszenvedtük, de nem adtuk fel. Minden ment "szépen", mígnem kiderült nem elég a tej. Most napok óta csak bőgök, hogy ezt nem vettem észre. Mert a gyerkőc nem sír, nyugis, kiegyensúlyozott, stb., stb.
Én ebben látom pl. a hátrányát. Nem látod, hogy mennyit eszik. És, ha ilyen babád van,aki nem jelez, nem látsz semmit, észre sem veszed. Amikor mértem, mennyit eszik azért voltam hülye, meg feleslegesen parás. így nem mértem. Most meg azért kapom az ívet, hogy miért nem mértem... Még most is mindent megteszek, hogy szopizhasson. És nem azért, mert ősanya típus vagyok. De most azért vagyok elkeseredve és azért vagyok ideges, hogy vajon mikor éhes? Mert ugye nem sír, nem kéri a cicit... Természetesen védőnő, háziorvos ahány van, annyi féle megoldást mond. De én vagyok itthon vele és szenvedem meg a mindennapokat.
Ja és pihenjek, ne idegeskedjek, stb. És hogyan?
Azt mondták, amíg kizárólag szopizik, lesz tej. Mert addig van,amíg kell... Aha... tisztán látszik...
Meg olyan nő nincs, aki nem tud szoptatni... hagyjuk már.
Nem kéne beleverni az ideget ezekkel a dolgokkal az anyukákba. Túl görcsös már ez az egész.
Nem a szoptatás a jó anya fokmérője. És mindenki döntse el, hogy mi kettejük, a családjuk számára a legjobb. Senki ne törjön pálcát más feje fölött.
Én jelenleg minden hitemet elvesztettem ezzel szemben és még kevésbé gondolom azt, hogy ez a legjobb dolog a világon. Mert kérdem én... melyik jobb a gyerkőcnek és az anyának? Kínkeservesen, sírások árán, mindkét félnek hulla fáradtan alig-alig enni és hetekig kínlódni, vagy esetleg tápszerrel nyugodtan szépen fejlődni??
És még sorolhatnám...
48-as!
Tényleg csak kíváncsiságból kérdem, hogy időre szoptattál vagy igény szerint?
Nem láttam a szoptatás hátrányát. Egyik gyerekem 1 éves, másik majdnem 1.5 éves koráig szopizott.
Az első gyerekem szigorúan 5x szopizott, és éjszaka aludt, a második gyerekem pedig igény szerint. Amikor gyereket szültem, akkor vállaltam azt is, hogy az első időkben főleg háttérbe szorulnak az én igényeim. A férjem is tisztában volt ezzel és elfogadta. Gyorsan elrepülnek azok a hónapok, amíg ennyire ránk van szorulva a babank.
Az elvalasztás problémamentes volt.
Egy nagy előny? Sok nagy előny: legegyszerűbb, leggyorsabb, legegészségesebb, mindig kéznél van...
Hátrány? Én nem tapasztaltam. Amikor belerázódtunk a szoptatásba, onnantól flottul ment minden.
Persze most pontozzatok le, hogy így gondolom, mert biztos haszontalan a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!