Nincs fájdalomcsillapító,és ami lehet,hogy másnak előny,de engem nagyon idegesítene,ha az egész rokonság meg ha esetleg van nagyobb gyerek,ott lenne,ahogy az ilyen videókban is látni szoktuk.
2013. dec. 14. 14:58
2/9 anonim válasza:
Azt hiszem otthonszülésnél még gátmetszés sincs, szóval ha nem tudja kinyomni a babát anyuka, akkor nagy gond van.
Otthonszülésnél még hátrány, hogy otthon mocskol az ember, aztán azt neki kell eltakarítania. Vajúdásnál sincs minden eszköz kéznél, lehet nem elég a hely.
2013. dec. 14. 15:17
3/9 anonim válasza:
Ja, pozitívum meg az, hogy nem kell a lelombozó hangulatú korházban éjszakázni, és tud aludni az ember, mert a korházban a szobatársak horkolnak, ha nem az én babám sír, akkor a szomszéd baba, és kosztról már ne is beszéljünk, az otthon ízei sokkal jobbak, és mellesleg annyit eszel, amennyit akarsz.
2013. dec. 14. 15:19
4/9 JnéHN válasza:
Én minden követelménynek megfeleltem volna otthonszülés szempontjából, semmi pénzért nem választottam volna és jól is tettem. 6 óra vajúdás után leeset a kisfiam szívhangja. Rohantak velünk a műtőbe.
Tudom nem ez volt a kérdés, de ebből szerintem sok mindent ki lehet szedni.
2013. dec. 14. 15:21
5/9 anonim válasza:
előny: ha valakinek az a vágya, az egész család jelen lehet a szüléskor
2013. dec. 14. 15:29
6/9 anonim válasza:
Az én esetem is olyan volt,hogy nem tudom mi lett volna otthon szülésnél.Pl én vajúdásnál kértem gázt fájdalomcsillapításra,ami tudtommal otthon szülésnél nincs,se EDA.A kitolásnál fájásgyenge lettem,oxit kellett adagolni,mert nem éreztem mikor jöttek a fájások.Rajtam volt a kitolásnál is a CTG gép,az jelezte is,hogy leesett a kisfiam szívhangja,ezért gyorsan meg kellett szülnöm.Majd szülés után atóniás vérzésem volt,oxit adtak erre a problémára is,hogy húzza össze a méhemet minél gyorsabban mert sok vért vesztettem.Otthon szülésnél szerintem oxitocin sem áll rendelkezésre.
7 és fél hós baba anyukája
2013. dec. 14. 17:58
7/9 anonim válasza:
kicsit olvass utána, mert ez így nem igaz
a statisztikák szerint semmivel sem biztonságosabb kórházban szülni. Tudom, ez csak statisztika, de talán megfelelő löketet ad, hogy utána is nézz a doldognak, ne csak közhelyeket, ráadásul ordas butságokat írj a dolgozatodban.
2013. dec. 14. 23:56
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
6-os válaszoló: itt a biztonságra arra gondoltam, hogy ott a műtő, orvosok, megfelelő ellátás. Tudom nagyon jól, hogy a kórházban nagy a fertőzésveszély, stb. de erre nem szeretnék kitérni, mert nem fér bele. :/
2013. dec. 15. 21:19
9/9 anonim válasza:
Noll ANdrea Nandu oldalát ajánlom tájékozódásra, valamint a tortenetek.szules.hu oldalt. AMit eddig leírtál, az a média által sugalmazott, nagyon sarkos kép. A valóságban pl. a legtöbb otthonszülő nem gondolja úgy, hogy biztonságosabb a kórház, mert akkor ott szülne. A bábai szemléletű szüléskísérés és a holisztikus szemlélet nagyobb boztonságot nyújthat, hiszen személyesebb. Egyik válaszoló rosszul tudja, a bábák is végezhetnek gátmetszést, de a szülészorvosoktól eltérően ők ezt csak VALÓBAN indokolt esetben teszik. Nagyon alacsony százalékban. A repedéseket azzal kerülik el, hogy az anya szabadon választhat testhelyzetet a kitolásra. (tehát ha kell, a bába térdel az anya alá... stb.) Ha mégis történik metszés vagy repedés, természetesen tudnak varrni is, összeöltik a sebet. Sajnos amíg nem olvasol el bármilyen szakirodalmat az otthonszülésről, addig csak a sarkos, szemellenzős véleményekkel fogsz találkozni. Azt fontos megérteni, hogy az otthonszülésnél elsősorban a SZEMLÉLET más, nem pedig a helyszín. (bábai, holisztikus modell) Ajánlom Leboyer, Ina May Gaskin, Noll Andrea Nandu vagy Stadelmann könyveit. Némelyikük neten is elérhető. Jó olvasgatást, sok szerencsét a dolgozathoz! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!