Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszülésről mi a véleménye...

Otthonszülésről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nem vitát szeretnék és nem fel és lepontozást, egyszerűen csak érdekel a véleményetek. Mit tudtok az otthonszülésről? Van aki otthon szült? Szülnétek-e otthon? Ha igen miért ha nem miért? Minden kulturált vélemény érdekel. És kérlek ne pontozzatok valakit fel vagy le azért mert szülne otthon vagy mert nem szülne otthon!

2013. okt. 20. 18:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem szülnék otthon mert a gyerek biztonsága a legfontosabb, ami pedig csak kórházban biztosított. Másrészt akkor szülés után még takarítsam ki a fél házat a vérből, vagy azt ki csinálná?
2013. okt. 20. 18:21
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Nem szülnék otthon. Igaza van az elsőnek. Nagyon sok kisbaba és anyuka halt meg régen, amikor otthon szültek.
2013. okt. 20. 18:24
 3/13 anonim ***** válasza:
16%

Miért nem olvasod el azt a nem kevés kérdést ami erről szólt?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=otthonsz%FCl..

2013. okt. 20. 18:43
 4/13 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom sokan leszünk, akik ezt mondják: az én babám vagy nem élne, vagy lehet, hogy súlyos fogyatékossága lenne, ha otthon szültem volna. Egy tökéletesen(!!) komplikációmentes terhesség és teljesen simán indult szülés végződött sürgősségi császárral, ezt senki nem tudja előre megmondani. Otthon mit csináltam volna? ... Amúgy ha valakinek van annyi pénze, hogy álljon kint a ház előtt egy jól felszerelt (magán) mentő orvosokkal, akkor persze áldásom rá :D:D
2013. okt. 20. 18:44
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Nem szülnék otthon, mert mindig akadhatnak komplikációk, és megesik, hogy másodperceken múlik a baba élete, vagy szellemi, testi épsége.
2013. okt. 20. 18:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen szülnék otthon, ha egészséges terhességű lennék, fejvégű, megfelelő méretű babával és megfelelő segítővel, és ha közel van a kórház :) Ismerősünk szült otthon (sebészházaspár, ismerős nődokijuk és szülésznőjük ment ki kísérni a szülést), minden rendben volt végig. Ennek is vannak előnyei és hátrányai, így biztos, hogy nincs indokolatlan beavatkozás, ami esetleg később nagyobb bajt okoz (pl. indokolatlan oxitocin, ami szinte rutin a kórházakban), de tény, hogy ha esetleg baj van, a mentősök és az orvosok nagyon csúnyán bánnak az otthonszülni készülő nővel.... Statisztikák szerint EGÉSZSÉGES terhességnél, fejvégű babánál az otthonszülés ugyanolyan biztonságos, de mindenki szüljön ott, hogy Ő biztonságban érzi magát! Ugyanolyan rossz egy kórházban szülni vágyót otthonszülésre kényszeríteni, mint fordítva! Nem szabadna ekkora vitáknak lennie ebben a témában...
2013. okt. 20. 18:47
 7/13 Julie S ***** válasza:
100%

Én szültem volna otthon. Hogy miért? Mert akkor nem mások protokollja szerint kell "teljesíteni", hanem nyugodt körülmények között mehet minden magától. Ahogy a kórházban is ment minden magától, nem sok dolguk volt velem.

Viszont a családom nagy része kikészült volna már csupán az otthonszülés gondolatától is és nem támogattak volna benne. Így mentem kórházba szülni, de ha nem mentem volna, akkor sem veszítek semmit. Mindenesetre nekem rosszul esett a kórházi lét és nem hinném, hogy a lányomnak kellemes lehetett. Bár én hamar magamhoz vettem és nem is adtam le, csak amikor kellett... de az is elég rossz érzés volt.

Ugyanez a helyzet a terhesgondozással... egy rakat pénzt kifizettem érte (tudom, nem lett volna muszáj, de időhiány miatt muszáj volt magándokihoz járnom), de ha egyszer sem megyek el, akkor sem vesztettem volna semmit, mert lényegében semmi dolga nem volt velem az orvosnak. Már az elején is zavart, hogy minek mindent agyonvizsgálni, és utólag sem változott a véleményem.

Ennek ellenére, akinek problémás a terhessége, vagy nagyon aggódós, vagy bármi egyéb, az nyugodtan járjon vizsgálatokra és nyugodtan szüljön kórházban. Szíve joga így dönteni bárkinek. Csak itt Mo-n sajnos ennek az ellenkezője már elég nehezen kivitelezhető. Pedig igazán hagyhatnának (igazi) választást az embernek... Hiszen nem rosszat akar a gyerekének egy otthon szülő nő, hanem pont hogy jót. És a kórházi szülések is végződnek rosszul (sokszor pont a túl sok felesleges beavatkozás miatt), ugyanúgy ahogy az otthonszülések is végződhetnek tragédiával. Egyik módon sem lehet 100%-ra menni.

2013. okt. 20. 19:05
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Én sem szülnék otthon. A baba és a magam egészsége miatt. Normál szülésre készültem én is, de császár lett meconiumos víz, toxémia és téraránytalanság miatt. Ja, és arccal előre szorult be a fiam, ha valami csoda folytán mégis kipréselték volna, akkor komoly maradandó sérüléseket szenvedett volna a doki szerint. A terhesség alatt is nagyon vigyáztam a babára, soha nem kockáztattam volna az életét.
2013. okt. 20. 20:11
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
külföldön alkalmazzák szülő otthont, vagy a kismama lakását szüléshez. Magyarországon tiltott dolog de az más, hogy gyors a baba és véletlenül otthon születik.
2013. okt. 21. 15:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem tiltott dolog Magyarországon, mert barátnőm pont a hetekben szült otthon, ezért merült fel a kérdésem is. Minden engedélye meg volt, és nagyon sok érdekességet mondott az otthon szüléssel kapcsolatban, igazából egy teljesen új nézőpontból közelítette meg a szülést. Amióta kiderült, hogy babát vár ő azóta készült az otthon szülésre. Tanfolyamra járt, szülés előkészítőre, bábát és dúlát keresett, beszerezte a szükséges engedélyeket, rengeteg könyvet olvasott. Csodálatos szülése volt egy medencében, egyetlen percet sem töltött kórházban, rögtön szülés után cicire tették a babát, megvárták míg a köldök zsinórban leáll a lüktetés és csak akkor vágták el, fél homály és kellemes meleg volt a szobában, hogy a baba ne egy sokk ként élje meg a szülést, kellemes illat, lágy zene szólt és mindent olyan pózban és úgy csinált ahogy neki tetszett. 6 óra alatt kint volt a baba, mind ezt 38 évesen. Úgy beszél a szülésről (és a videón is látszik) mint egy kellemes utazásról. Én 3 hét múlva szülök, kórházba úgy ahogy a legtöbb nő. De tartok tőle, hogy nekem azért nem lesz lehetőségem egy ilyen békés harmonikus szülésre, senki nem fog zenét betenni, mécsest égetni, vagy meg kérdezni milyen pózban szeretnék szülni, követem a kórházi protokólt és úszok az árral. Nem mernék itthon szülni, ugyan akkor érdekes azzal szembesülnöm, hogy mindenféle fájdalom csillapító és eszköz nélkül is lehet szülni, még hozzá csodálatos élmény is lehet a szülés.
2013. okt. 23. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!