Otthonszülésről mi a véleményetek?
Miért nem olvasod el azt a nem kevés kérdést ami erről szólt?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=otthonsz%FCl..
Én szültem volna otthon. Hogy miért? Mert akkor nem mások protokollja szerint kell "teljesíteni", hanem nyugodt körülmények között mehet minden magától. Ahogy a kórházban is ment minden magától, nem sok dolguk volt velem.
Viszont a családom nagy része kikészült volna már csupán az otthonszülés gondolatától is és nem támogattak volna benne. Így mentem kórházba szülni, de ha nem mentem volna, akkor sem veszítek semmit. Mindenesetre nekem rosszul esett a kórházi lét és nem hinném, hogy a lányomnak kellemes lehetett. Bár én hamar magamhoz vettem és nem is adtam le, csak amikor kellett... de az is elég rossz érzés volt.
Ugyanez a helyzet a terhesgondozással... egy rakat pénzt kifizettem érte (tudom, nem lett volna muszáj, de időhiány miatt muszáj volt magándokihoz járnom), de ha egyszer sem megyek el, akkor sem vesztettem volna semmit, mert lényegében semmi dolga nem volt velem az orvosnak. Már az elején is zavart, hogy minek mindent agyonvizsgálni, és utólag sem változott a véleményem.
Ennek ellenére, akinek problémás a terhessége, vagy nagyon aggódós, vagy bármi egyéb, az nyugodtan járjon vizsgálatokra és nyugodtan szüljön kórházban. Szíve joga így dönteni bárkinek. Csak itt Mo-n sajnos ennek az ellenkezője már elég nehezen kivitelezhető. Pedig igazán hagyhatnának (igazi) választást az embernek... Hiszen nem rosszat akar a gyerekének egy otthon szülő nő, hanem pont hogy jót. És a kórházi szülések is végződnek rosszul (sokszor pont a túl sok felesleges beavatkozás miatt), ugyanúgy ahogy az otthonszülések is végződhetnek tragédiával. Egyik módon sem lehet 100%-ra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!