Otthonszülésről mi a véleményetek?
4-es vagyok.
Abszolút megértem én, hogy az otthon szülés gyönyörű dolog és az esetek nagy többségében egy szülés tökéletesen lezajlik mindenféle orvosi segítség nélkül, de szerintem akkor sem ez az "ideális" megoldás, hanem a kórházak barátságosabbá tétele, ami persze még mindig az álom kategória, de azért pl az általad említettek közül majdnem mindegyik megvalósítható manapság már a kórházakban (zene, póz választás, vízben szülés) és én azért egy kicsit reménykedek, hogy azért csak erre halad a világ. (Nomeg tudtommal Magyarországon természetes szülésnél fájdalomcsillapítót is csak és kizárólag kérésre adnak kórházban)
En most fogok szulni,2 heten belul.Nem akarnek otthon szulni,mert annak ellenere,hogy teljesen problemamentes volta terhessegem,barmikor adodhatna olyan nem vart komplikacio,amin egy korhazban tudnak segiteni,de otthon nincs meg a megfelelo felszereltseg.
Nem akarnam kockaztatni sem a baba eletet,sem a sajat egeszsegemet.
Raadasul ma mar a korhazban is engedik,hogy ott legyen 1 vagy 2 csaladtag a szulesnel,igy meg a parunk kozelsegerol sem muszaj lemondanunk,ha nem akarunk.Egyebkent sok korhazban (pl. ahol en fogok szulni ott is),azonnal mellre fektetik a picit,nem vagjak el a koldokzsinort,amig pulzal es nem szabalyozzak szigoruan,hogy milyen pozban kell szulni.
Igazabol szerintem ki lehet birni azt a par napot a korhazban,bar nyilvan senki nem szeret korhazban lenni.Sot,nekem szemely szerint az is megnyugtato,hogy az elso par napban 24 oras orvosi ,,felugyelet" van,mert igy barmi nyugtalanitot eszlelnek a babanal,rogton lenne segitseg,akar az ejszaka kozepen is.
Persze biztos sokkal meghittebb otthon szulni,de nekem 100-szor tobbet jelent az a biztonsag,amit a korhazban dolgozo rengeteg kulonbozo szakorvos,a modern felszereltseg nyujt.Azt is tudom,hogy a jorhazban is van esely arra,hogy tragedia tortenik,de joval kisebb,mint otthon...Szoval en inkabb maradok a korhaznal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!