Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az otthonszülésről bővebben?

Az otthonszülésről bővebben?

Figyelt kérdés

[link]

Én nem fogok otthon szülni, de azért belinkeltem!

Szép napot! :)

2010. máj. 24. 23:55
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
42%
A lényeg hogy ne a Geréb Ágnes vezesse le, mert a nő hurcolja magában a szerencsétlen szüléseket:(
2010. máj. 25. 00:29
 2/26 anonim ***** válasza:
87%

A jó hír nem hír. :-( Ki tudja, hány tökéletesen problémamentes otthonszülése volt, azok ugyanis nem kerülnek be a Hírekbe.

Ezzel nem Geréb Ágnes és az otthonszülés mellett állok. Magamtól nem szülnék otthon, túl veszélyes. Nem is tettem, szépen bementünk a kórházba. Szép meg jó elv a beavatkozásmentes szülés, de ha mégis be kell avatkozni, akkor ne kelljen a mentőhívással vacakolni és értékes időt vesztegetni.

De tényleg nem tudhatjuk, hogy Geréb Ágnes statisztikája mennyire jó vagy rossz. Lehet, hogy épp ennyi kisbabának vagy akár többnek is lesz komoly baja egy orvos kezei között is, kórházi szülésnél. Nem tudhatjuk, egyszerűen nem tudhatjuk. A bulvár ezeket az eseteket mindig felfújja.

2010. máj. 25. 00:52
 3/26 anonim ***** válasza:
34%

A kórházas bajokat, komlikációkat soha senki nem fújja fel, betudják a sajnálatos eset, de előfordulba. Ha Gerébnek a nagy csomó szüléséből kettőnél baj volt, akkor meg egyből mindenki ingatja a fejét, hogy úúúristen milyen statisztika.

Én otthon fogok szülni. Rengeteg fórum van ezzel kapcsolatban (pl hoxán is) ahol tapasztalatokról is lehet olvasni, én évek óta kutakodok a témában és eldöntöttem.

Ami biztos, hogy mindennek lehet nevezni az ezt választókat csak felelőtlennek nem, mert hosszasan utánajárunk mindennek, mielőtt meghoznánk a döntést, ha bunkó akarok lenni, a hagyományos menjünk kórházba csoportnál meg csak úgy alakul a dolog, ez van alapon.

2010. máj. 25. 02:50
 4/26 anonim ***** válasza:
78%
Hát...Leírom, hogy velem mi történt.Vajúdás közben leesett a babám szívhangja, nem is kicsit.Persze ezt a kórházban az nst-n látták a dokik,így azonnal császároztak.Soha nem fordult meg a fejemben az otthon szülés, de ezek után sem fog!Otthon hogy veszik észre az ilyet?Lehet hogy meg is halt volna a szülés végére!!!!Igenis felelőtlenség az otthon szülés,nagymamám mesélte, hogy annak idején ők nagyon örültek a sok otthon szülés után a kórháznak.Lehet hogy az anyának szuper,hogy otthon van, de a babának nem hiszem.Most mi a lényeg?Nem az,hogy mindketten egészségben maradjatok szülés végére?????Aztán ha baj lesz, meg megyünk sírni az ügyvédhez, hogy az a csúnya Geréb Á.Na ettől fordul fel a gyomrom.Nem Geréb Á.-t kell ezért meghurcolni, hanem azt a nőt aki ilyenbe belemegy.Persze a dokik sem istenek,de jobban bízom bennük.Pontozzatok le!!!!!!!!!
2010. máj. 25. 07:33
 5/26 anonim ***** válasza:
80%
Én is csak az én esetemet tudom leírni,2 hete szültem,beszorult a babám a szülőcsatornába,1.5óra kitolás után se mozdult csak millimétereket előre,ha nem vákumoznak meg,lehet mind a ketten ott maradunk:-(Mindenki szive joga eldönteni hol akar szülni,viszont sosem tudhatja az ember mikor adódik komplikáció.Én sem szülnék soha otthon.
2010. máj. 25. 07:50
 6/26 anonim ***** válasza:
76%

Én nem itélem el azokat a nőket akik otthaon szülik meg gyermeküket,de én nem tenném.Nekem nagyobb biztonságot jelent a kórház ahol ott a dokibácsi/néni és ha baj van akkor egyből beavatkozik.szerencsére eddig az első két gyerekemnél minden simán ment,remélem most a harmadiknál is így lesz!

Szülés közben rengeteg komplikáció történhet amire nem lehet otthonszülésnél felkészülni!És mire a mentők kiérnek már lehet,hogy túl késő lenne.az egyik barátnőm szülésznő,és ő például a hüvelyi szüléstől rettegett(akasztják a hóhért).Azt mondja,hogy rengeteg apró dolgon pillanaton sok minden múlhat!Sok a komplikáció lehetősége,de ezt a kórházakban orvosolni tudják!

Az utolsó Geréb Ágnes szülésnél pedig oxigénhiány lépett fel a babánál,leállt a légzése!Csak azt nem tudom,hogy G.Á.miért nem élesztette újra a babát?Akkor talán lett volna esélye a normális életre!

2010. máj. 25. 07:51
 7/26 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem sok no nem szulne otthon ha a korhazat otthonossa tudnak tenni.Es nem vennek el a babat 2 orara berakva inkubatorba,ahol aztan ordithat.

A szules egy termeszetes folyamat,nem kell beleavatkozni feleslegesen.Minden no tud osztonosen szulni,csak hagyni kene.Na ez az ami a korhazban nem megy,mert akkor nincs szukseg orvosra(persze ha minden rendben van),Ha pedig nincs szukseg orvosra ki fogja oket penzelni?

Rokonom Irorszagban szult.Az egesz szulest a szuleszno vezette le,es nem othonszules volt.Na errol ennyit.

2010. máj. 25. 09:21
 8/26 anonim ***** válasza:
71%

7:33-as, velünk is ugyanez történt.

Előtte se fordult meg a fejemben, hogy otthon szüljek. És ha lesz következő még jobban a korházi szülést fogom támogatni.

De mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vállalja-e az otthonszülés kockázatát. De tény, ha komplikáció lép fel, ezzel értékes időt veszítenek el, ha egyáltalán észreveszik. Mert én se tudom hogy veszik észre otthon ha pl lassul a szívhang. És nagyobb baj lehet belőle mint a korházban lenne.

2010. máj. 25. 10:10
 9/26 anonim ***** válasza:
79%
Tökéletesen igaza van 07:33-nak!Velünk is ugyanaz történt,most nincs babám ha otthon szülök,vagy esetleg "jobbik"esetben értelmi sérült. egy nőt sem tartok normális,felelősségteljes anyának aki otthon szül.A saját kényelméért veszélyezteti a babája életét,csak hogy neki ne legyen negativ kórházi élménye,meg ne szóljanak be esetleg az orvosok...azt pedig nem tudom elfogadni indokként hogy régen is ugy szültek,meg lehet nézni a szerencsétlen kimenetelű szülések számát is,meg a csecsemő halandóságot
2010. máj. 25. 11:00
 10/26 anonim ***** válasza:
81%
09:21 nek annyiban igaza van hogy kevesebben választanák az otthonszülést,ha a kórházakban kicsit más lenne a szokás,meg a hozzáállás.Igazából erre vanank a magánkórházak,csak azt meg sajnos kevesen tudják megfizetni.Annak viszont általában komoly oka van ha egy babát inkubátorba tesznek,nem viccből rakják oda őket.
2010. máj. 25. 11:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!