Az otthonszülésről bővebben?
A jó hír nem hír. :-( Ki tudja, hány tökéletesen problémamentes otthonszülése volt, azok ugyanis nem kerülnek be a Hírekbe.
Ezzel nem Geréb Ágnes és az otthonszülés mellett állok. Magamtól nem szülnék otthon, túl veszélyes. Nem is tettem, szépen bementünk a kórházba. Szép meg jó elv a beavatkozásmentes szülés, de ha mégis be kell avatkozni, akkor ne kelljen a mentőhívással vacakolni és értékes időt vesztegetni.
De tényleg nem tudhatjuk, hogy Geréb Ágnes statisztikája mennyire jó vagy rossz. Lehet, hogy épp ennyi kisbabának vagy akár többnek is lesz komoly baja egy orvos kezei között is, kórházi szülésnél. Nem tudhatjuk, egyszerűen nem tudhatjuk. A bulvár ezeket az eseteket mindig felfújja.
A kórházas bajokat, komlikációkat soha senki nem fújja fel, betudják a sajnálatos eset, de előfordulba. Ha Gerébnek a nagy csomó szüléséből kettőnél baj volt, akkor meg egyből mindenki ingatja a fejét, hogy úúúristen milyen statisztika.
Én otthon fogok szülni. Rengeteg fórum van ezzel kapcsolatban (pl hoxán is) ahol tapasztalatokról is lehet olvasni, én évek óta kutakodok a témában és eldöntöttem.
Ami biztos, hogy mindennek lehet nevezni az ezt választókat csak felelőtlennek nem, mert hosszasan utánajárunk mindennek, mielőtt meghoznánk a döntést, ha bunkó akarok lenni, a hagyományos menjünk kórházba csoportnál meg csak úgy alakul a dolog, ez van alapon.
Én nem itélem el azokat a nőket akik otthaon szülik meg gyermeküket,de én nem tenném.Nekem nagyobb biztonságot jelent a kórház ahol ott a dokibácsi/néni és ha baj van akkor egyből beavatkozik.szerencsére eddig az első két gyerekemnél minden simán ment,remélem most a harmadiknál is így lesz!
Szülés közben rengeteg komplikáció történhet amire nem lehet otthonszülésnél felkészülni!És mire a mentők kiérnek már lehet,hogy túl késő lenne.az egyik barátnőm szülésznő,és ő például a hüvelyi szüléstől rettegett(akasztják a hóhért).Azt mondja,hogy rengeteg apró dolgon pillanaton sok minden múlhat!Sok a komplikáció lehetősége,de ezt a kórházakban orvosolni tudják!
Az utolsó Geréb Ágnes szülésnél pedig oxigénhiány lépett fel a babánál,leállt a légzése!Csak azt nem tudom,hogy G.Á.miért nem élesztette újra a babát?Akkor talán lett volna esélye a normális életre!
Szerintem sok no nem szulne otthon ha a korhazat otthonossa tudnak tenni.Es nem vennek el a babat 2 orara berakva inkubatorba,ahol aztan ordithat.
A szules egy termeszetes folyamat,nem kell beleavatkozni feleslegesen.Minden no tud osztonosen szulni,csak hagyni kene.Na ez az ami a korhazban nem megy,mert akkor nincs szukseg orvosra(persze ha minden rendben van),Ha pedig nincs szukseg orvosra ki fogja oket penzelni?
Rokonom Irorszagban szult.Az egesz szulest a szuleszno vezette le,es nem othonszules volt.Na errol ennyit.
7:33-as, velünk is ugyanez történt.
Előtte se fordult meg a fejemben, hogy otthon szüljek. És ha lesz következő még jobban a korházi szülést fogom támogatni.
De mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vállalja-e az otthonszülés kockázatát. De tény, ha komplikáció lép fel, ezzel értékes időt veszítenek el, ha egyáltalán észreveszik. Mert én se tudom hogy veszik észre otthon ha pl lassul a szívhang. És nagyobb baj lehet belőle mint a korházban lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!