Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az otthonszülésről bővebben?

Az otthonszülésről bővebben?

Figyelt kérdés

[link]

Én nem fogok otthon szülni, de azért belinkeltem!

Szép napot! :)

2010. máj. 24. 23:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%
14.19 az otthonszülésből konkrétan egyik sem keresi zsírosra magát, mert összesen egy felkészítő tanfolyamot kell kifizetni, ami nincs is annyi, mint az orvosok tarifája (nem beszélve a szülésznőről, nővérkéről anyámkínjáról) és ha valakinek nincs rá, akkor nem fizet, támogatja őt az alapítvány.
2010. máj. 26. 19:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Másik, nem is a vajúdás a lényeg emberek. A nagyon modern mami barát kórházakban van neked bordásfal, labda tök tudja, csak épp mikor a szülésre kerül a sor, akkor hátra lábakat szét és csókolom ez van. Ez a nagyon modern szülés? Hát akkor már tök mindegy, ha nem adnak labdát a vajúdáshoz sem.
2010. máj. 26. 19:57
 23/26 A kérdező kommentje:

Mivel én dobtam fel témát, annyit hozzászólnék, hogy van olyan orvos, aki vállalja, hogy akár kádban megszülj vele! Én anno a Bajcsyban szültem Pesten és az alternatív szobában labdáztam, bordásfalaztam, járkáltam, és egy kényelmes sarokkádban vajúdtam. Nagyon jól éreztem magam, szabadon döntöttem mi mikor esik jól. A szülésznőm nézte a szívhangját a picimnek, az orvosnőm a tágulás mértékét. Sajnos rosszul ékelődött be a bubija a manómnak és nehéz 1,5 óra várt rám teljesen nyitott 10 centis méhszájjal. Azóta is rettegek, hogy a következő babával is így járok. Remegtem a kimerüléstől a végén, kezdett felakadni a szemem a kontrakció csúcsán, nem kaptam levegőt. De egy rugózás alatt kibillent a buksija és pár perc alatt sikerült kitolni a szülőcsatornán! Az eufórai elmaradt, vagy inkább késett a helyes szó: 2 órát. Annyi idő kellett, mire feldolgoztam a végét. Mikor már megbeszélte az orvosom az ügyeletessel, hogy max. még fél órát várnak, aztán császármetszés rossz beékelődés miatt, akkor kezdett el spriccelni a magzatvíz és jöttek a tolófájások.

Sikerült, és ha nem? Akkor elájulok a valamelyik fájásnál és veszélyben van mindkettőnk élete.

Én nem szülnék otthon, de ragaszkodom a jól felszerelt kórházhoz és a természetes szülést támogató szakemberekhez! :)

2010. máj. 26. 22:11
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el nagyon sokan szeretnenek ilyten korhazban szulni de az orszagban nagyon keves ilyen van es sokan nem tudjak megtenni hogy oda utazzanak.
2010. máj. 27. 08:43
 25/26 anonim ***** válasza:

2.oldal utolsó hozzászóló vagyok,

Én is BP-en a Bajcsyban szültem.

2010. máj. 28. 11:26
 26/26 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom te is elégedett voltál a kórházzal!? :)
2010. máj. 28. 14:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!