Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az otthonszü...

Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?

Figyelt kérdés
10 válasz után elmondom az én véleményemet,nem szeretnék vele befolyásolni bárkit is.
2012. júl. 9. 15:50
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon inkább kórházban.
2012. júl. 9. 15:54
 2/40 anonim ***** válasza:
78%
Kórház,mert ott tudnak segíteni,ha baj van.Én nem reszkíroznék,hogy egy életen át magamat vádoljam,ha valami baja lesz a gyereknek.Szerintem 3-4 nap kibírható.Én 6 hónapot feküdtem kórházban a terhesség alatt és kibírtam a gyerekem érdekében.
2012. júl. 9. 15:54
 3/40 gabszem ***** válasza:
67%
Én a kórházi szülés híve vagyok, mert ott minden megvan ami kell, ha bármi baj történik a babával vagy velem. Nekem például a szülés gyorsan megvolt, de utána nagyon sok vért veszítettem. Ha nem kórházban lettem volna , talán el is vérezhettem volna. A baba nagyon nehezen jött kis, ki kellett nyomni belőlem, neki is baja lehetett volna ha nem tud időben kibújni. Nem beszélve arról hogy a gátsebet el kell látni, a nők 90 % -nál kell gátmetszés első szülésnél, azt utána össze kell varrni. Én biztonságban éreztem magam.
2012. júl. 9. 15:55
 4/40 anonim ***** válasza:
75%
Vajmi keveset lehet tenni otthon, ha hirtelen nagyobb mennyiségű vérutánpótlásra van szüksége az anyának.
2012. júl. 9. 15:56
 5/40 anonim ***** válasza:
71%

Semmi,de nagy felelőtlenségnek tartom!!!

Mindenképp kórház,mert nem hinném hogy otthon a bába(vagy kinek hívják) felvágná a hasamat ha arra kerül a sor?!

Szerintem én és a gyerek már nem is élnénk ha otthon szültem volna,pedig minden simán indult!

2012. júl. 9. 15:58
 6/40 anonim ***** válasza:
76%
kórház
2012. júl. 9. 15:58
 7/40 anonim ***** válasza:
77%
Nem indoklom, a múltkor is vita lett belőle, vannak akik az otthonszülés hívei, és a világ összes indoka is kevés a meggyőzésükre. De számomra a kórház nagyobb biztonságot nyújt, mint a nappalink, vagy egy szülőotthon egy rakat bábával. Oxitocin, gátmetszés, erőltetett póz nem érdekel, csak a gyermekem mielőbbi biztonsága.
2012. júl. 9. 16:00
 8/40 anonim ***** válasza:
85%
Kórház. És nyugodtan elmondhatod a véleményed, kizárt, hogy olyat tudsz mondani, hogy "befolyásold" a véleményem!
2012. júl. 9. 16:01
 9/40 anonim ***** válasza:
66%

Szaksegítséggel vagy szaksegítség nélkül történő otthonszülés? Mert nem mindegy :)

A szaksegítség nélküli (önmagában a dúla és a képzetlen (!) bába nem számít szaksegítségnek) felelőtlenség, semmi pénzért nem vállalnám. Azonban úgy gondolom, hogy egészséges terhességnél, várhatóan komplikáció nélküli esetben, ha közel van a háttérintézmény, és végig az anyával van a szaksegítség (szakképzett bába (tehát szülésznő, esetleg egy otthonszülésben képzett, nem medikalizált szemléletű (!) nőgyógyász (mint pl. Dr. Világhy István), akkor van annyira biztonságos, mint kórházban (sőt, a kevesebb beavatkozás miatt gyakran szövődménymentesebb is). Sok magyarországi kórházi szülészet és nőgyógyász sajnos nagyon le van maradva, és a teljesen normális szülésekbe is belepiszkálnak (oxitocin, burokrepesztés, kézzel tágítás etc), ezzel több kárt okozva, mint hasznot. Én azt gondolom, hogy egy jól felszerelt szülésotthon lenne a megfelelő, ahol az egészséges szüléseket szülésznők kísérnék végig, és csak akkor jönne a nőgyógyász a képbe, ha valóban gond van. Érthetetlen számomra, hogy a szülészet ugyanabban az épületben van, ahol betegeket gyógyítanak, így a sterilizálás mellett is fokozottabb a fertőzésveszély a hely jellegéből adódóan.

2012. júl. 9. 16:04
 10/40 anonim ***** válasza:
72%
Kedves utolsó! Ha orvos és szülésznő van jelen, akkor miért nem jó egy olyan kórházban, ahol elfogadják, hogy nem akarsz gátmetszést és oxitocint? Mert már akkor ugyanott tartunk, csak épp maradtál a nappaliban.. ez már csak helyrajzi kérdés. És igenis van olyan kórház, ahol nem erőltetik rád az akaratukat! Csak meg kell keresni!
2012. júl. 9. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!