Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?
Semmi,de nagy felelőtlenségnek tartom!!!
Mindenképp kórház,mert nem hinném hogy otthon a bába(vagy kinek hívják) felvágná a hasamat ha arra kerül a sor?!
Szerintem én és a gyerek már nem is élnénk ha otthon szültem volna,pedig minden simán indult!
Szaksegítséggel vagy szaksegítség nélkül történő otthonszülés? Mert nem mindegy :)
A szaksegítség nélküli (önmagában a dúla és a képzetlen (!) bába nem számít szaksegítségnek) felelőtlenség, semmi pénzért nem vállalnám. Azonban úgy gondolom, hogy egészséges terhességnél, várhatóan komplikáció nélküli esetben, ha közel van a háttérintézmény, és végig az anyával van a szaksegítség (szakképzett bába (tehát szülésznő, esetleg egy otthonszülésben képzett, nem medikalizált szemléletű (!) nőgyógyász (mint pl. Dr. Világhy István), akkor van annyira biztonságos, mint kórházban (sőt, a kevesebb beavatkozás miatt gyakran szövődménymentesebb is). Sok magyarországi kórházi szülészet és nőgyógyász sajnos nagyon le van maradva, és a teljesen normális szülésekbe is belepiszkálnak (oxitocin, burokrepesztés, kézzel tágítás etc), ezzel több kárt okozva, mint hasznot. Én azt gondolom, hogy egy jól felszerelt szülésotthon lenne a megfelelő, ahol az egészséges szüléseket szülésznők kísérnék végig, és csak akkor jönne a nőgyógyász a képbe, ha valóban gond van. Érthetetlen számomra, hogy a szülészet ugyanabban az épületben van, ahol betegeket gyógyítanak, így a sterilizálás mellett is fokozottabb a fertőzésveszély a hely jellegéből adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!