Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?
Kedves Kérdező! Csak annyit szeretnék leírni, hogy (valószínűleg nem tudod), hogy az EDA egyik mellékhatása lehet az, hogy a magzat szívhangja leesik ( [link] - Az 5. oldalon találod, sajnos jobb hivatkozást nem találtam a neten.) Ha otthon szülsz, nem kapsz EDA-t, vagyis császármetszésre sem került volna sor. De szivárgó magzatvízzel minden kicsit is értelmes bába beküldött volna a kórházban. A történeted nekem egyáltalán nem érv az otthonszülés ellen.
Remélem nem vetted személyes sértésnek, amit írtam és boldog babázást kívánok!
..Érdekesen gondolkoztok, Ti otthonszülés pártiak. Oké, nem kap otthon eda-t és nem esik le a szívhang, ergo nem kell császározni. Helyette nem kap oxit se, addig vajúdik ameddig csak lehet, lehet ez 3-4 nap is akár, kifárad a végére és nagyon nehezen szül. Az én nagymamámat ezért kellett MÁR akkor bevinni kórházba, mikor még az otthonszülés volt divat, mert nem tudta megszülni a babát. És ezt nem csak családi mendemonda, mert a másik nagymamámnál ugyanez volt, (többedik babáról beszélek )csak ott valahogy nagynehezen ki tudta nyomni,de majdnem belehalt, viccen kívül.
És sajnálom, h ezt le kell írnom, de én se tudok megfelelő érvet mondani a csakis otthonszülés mellett....
Nem gondolom, hogy kötelező lenne otthon szülni. Aki nem akar, vagy fél a fájdalomhoz és ragaszkodik az EDA-hoz, az menjen a kórházba. A megkezdett otthonszülésnek sem kell ott befejeződnie. Pl. a holland protokoll szerint ha 12 óra alatt nem születik meg a baba, akkor be kell menni a kórházba.
Az "otthonszülés pártiak" nem akarnak senkire semmit ráerőltetni, nekem nincs bajom azzal, aki ragaszkodik az egészségügyi intézményhez a babája világrajövetelénél, csak annyit szeretnék, hogy ne bélyegezzenek gyerekgyilkosnak, mert kb. ez a helyzet.
Ja, és hogy a másik oldalról is szóljak. Ott meg CSAKIS a kórházi szülés rutin dívik, nyomatni rögtön az oxit,ha köll ha nem; vajúdj feküdve stb.... Bár pár dolog tekintetében kezdenek lazábbá válni a kórházakban is, nekem simán engedte a szülésznő, h üldögéljek, sétálgassak vajúdás közben, szerintem ha azt mondom neki 4kézláb állnék inkább,még abba is belemegy :)
Tehát én tulajdonképpen nem tartom rossznak és ördögtől valónak az otthonszülést, de az a baj vele, ha gond van, késő már a mentőbe pattanni. Itt a két rész között kellene egy hídat képezni. Szóval az otthonszülés GONDOLATÁBÓL kiindulni! Ott a Szent Imre kórház, van alternatív szülésre lehetőség, oxi, eda nélkül. De ha gond lenne, akkor már tolnak is át a megfelelő részbe...szóval magyarán több ilyen jellegű szülészet kellene!!
Nem tudok úgy általában, minden otthonszülés párti nevében nyilatkozni, de az ilyen "irányultságú" ismerőseim és én is elfogadom, hogy aki ragaszkodik a kórházhoz, az szüljön ott. Persze minden oldalon vannak szélsőségesek...
Különben én kétszer is szültem egy, az alternatív módszereiről ismert és gyakran dicsőített kórházban. Mindkétszer borzalmas élmény volt, ha lesz harmadik gyerekem, akkor tuti otthonszlés lesz. Azért mert szabályszerűen rettegnék a kórházban szüléstől. Most hosszú lenne leírnom, hogy miért. Ha érdekel akkor esetleg később leírom.
visszakanyarodnék az alapkérdéshez,kórház! Úgy álltam neki a szülésnek fejben,hogy mindent megteszek amit kérnek,csak jöjjön ki egyben.Biztos jól esett volna ha dúla masszír
oz,ha úgy vajúdok ahogy akarok,ha kedvesebbek az éjszakások,ha meditációs zene szól közben vagy bármi ami élménnyé teszi,császár lett,de hazatértünk mindketten 5nap múlva és ez mindennél fontosabb.Én rábíztam magam azokra akiknek ez már a százon x-edik szülése,megnyugtatott,h ha baj van,van több doki és sok műszer a közelben és félretettem az élményrészét. 5nap volt az életemből,nem gondolok rá,mi lett volna ha szebb lett volna.... A gyermek volt a legfontosabb,nem h én hogy élem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!