Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az otthonszü...

Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?

Figyelt kérdés
10 válasz után elmondom az én véleményemet,nem szeretnék vele befolyásolni bárkit is.
2012. júl. 9. 15:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
32%

Csakis a kórházban! Ma voltam a szülőszobán vizsgálaton, az anyuka túl volt a szülésen, indult zuhanyozni, elájult! Nem tudni mi volt vele szülés közben! Ha akkor lesz rosszul, és otthon szül?! Kórházban is megeshet a baj, nem hogy otthon

40+3 hkm

2012. júl. 9. 17:16
 22/40 anonim ***** válasza:
49%
Állj, én nem mondtam, hogy otthon fogok szülni, csak azt, hogy szerintem van létjogosultsága (a szülésotthonoknak főleg, tehát ahol a szülészet el van távolítva a kórház épületéből), és ha a baktériumok számát nézzük, akkor biztonságosabb otthon. A kórház akkor is kórház, ha sokat tisztítják, tele olyan betegséggel, amivel otthon nem lehet találkozni. A takarítónők sem cserélnek ruhát az emeletek között, ahogy a vizitelő orvosok sem, ezért eshetett meg az általam leírt eset, hogy az egyik legkönnyebben terjedő, vészes hányást és hasmenést okozó fertőzés, ami a sebészeten tombolt, lekerült a szülészetre is. Mindenhol van kockázat, és a kórháznak az egyik nagy rizikója pont ez, hogy a legalaposabb takarítás sem elég ahhoz, hogy ne hurcoljuk másik osztályra a kórokozókat (amik sokszor antibiotikum rezisztensek). Szerintem minden egészséges terhes szüljön ott, ahol a legnagyobb biztonságban érzi magát, épp ezért nem kell lenézni az otthonszülőket sem.
2012. júl. 9. 21:09
 23/40 anonim ***** válasza:
51%

Na, figyelj, nem tudom ki vagy és honnan jössz valójában kedves sebészeten dolgozó hsz, de leírom. Ha tehetném én is úgy szülnék, szültem volna ahogy ÉN akarok. Van a Szent Imrében erre alkalmas hely, de nem ott szültem. Mindegy. Ennek ellenére a szülésznőm nagyon normális volt, nem volt muszáj feküdnöm végig vajúdás alatt, kimehettem, sétálhattam.

Soha egyetlen egy percig nem azzal volta gondom otthonszülés ügyben, hogy jajjajajajjjj a kórházi "tisztátalanság". És szerintem ha megkérdeznénk egy otthonszülés pártit ő sem ezt hozná fel érvként elsődlegesen.

Szóval ezzel csak azt írtam le, hogy ez nem indok, h miért nem "optimális" a kórházi rutin szülés. Másképpen fogalmazva: Nem logikus az érvelésed!

2012. júl. 10. 10:52
 24/40 anonim ***** válasza:
62%
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mennyire egymástól távol álló két fogalom a "biztonság" és a "biztonságérzet". Az, ahol a nő a legnagyobb biztonságban _érzi_ magát, az nem biztos, hogy a legbiztonságosabb hely is a számára. Nem tudom, értjük-e egymást? Hiába oldottabb a hangulata otthon, a saját kádjában, ha amúgy nem megfelelő a technikai háttér a valódi fizikai biztonság kialakítására! Addig az csak egy érzés lesz, nem a valódi helyzet!
2012. júl. 10. 10:59
 25/40 A kérdező kommentje:
Nos,én azért kíváncsi lennék:ha valaki átélte volna az,amit én,hogy reagál az otthonszülésről.A szülésem nagyon könnyűnek indult,mondom még a doki is azt mondta "csak úgy ki fog pottyanni belőlem ez a gyerek",de nem úgy alakult.És ezt sajnos senki nem tudhatja előre.Ha én otthon szülök- lehet körülöttem fogadóbizottság is-,akkor biztos,hogy meghal a gyerekem.És 10 percem se volt,hogy beérjek a kórházba.3 perc alatt császároztak.Ennyi.
2012. júl. 10. 11:01
 26/40 anonim ***** válasza:
66%
Így van kedves 24-es, nagyon jól megfogalmaztad! És az az optimális ha egy vajúdó anya biztonsága és biztonságérzete "találkozik".
2012. júl. 10. 11:03
 27/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Az 5-ös és a 16-os válaszoló vagyok.

Nekem is hasonló szülésem volt mint neked,ebből kifolyólag nem értem miért vagyok lepontozva???

Azért mert élek és a gyerek is,mert ha mindez otthon történt volna nem így lenne???

Gondolom nem te pontoztál le,de akik megtették nézzenek magukba!!!

És nem a százalékok zavarnak hanem az emberi hülyeség!

2012. júl. 10. 12:22
 28/40 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozott le,kedves utolsó!De nagyon elegem van a pontozásból.És akinek könnyű szülése volt,annak gratulálok,de ne feledjétek nem küldenek levelet arról,hogy lesz-e komplikáció szülés közben.Senki ne élje azt át,amit én,mi(utolsó válaszadót beleértve).Úgy rohantak velem a műtőbe 10 orvossal körülöttem,hogy a párom utol se érte az orvosokat.
2012. júl. 10. 13:14
 29/40 anonim ***** válasza:
60%

Csak kórház. Ott is halnak meg babák, sajnos ez elkerülhetetlen, de ha csak egyel is kevesebb, mint otthon, már nem is kérdés.

Én időre szültem, nulla kockázatú, problémamentes terhességem volt. 10 óra vajúdás után, fájdalomcsillapítót nem kértem leesett a baba szívhangja, nem tágultam. Sürgősséggel császároztak. Ezt otthon nem biztos, hogy észreveszik, hiszen ennél több vajúdás is volt már, ma talán nem él a lányom.

A nővérem a harmadikat szülte, ott sem volt gond, szépen vajúdott, mire elkezdett leválni a méhlepény. Vérzett, mint a fene, a doki szélsebesen kapta aki a gyereket, hogy ne legyen oxigénhiányos.

A saját biztonságérzetemet sose helyezném a gyerekemé elé. Ki nem állhatom ezt a "nekem otthon kényelmes" dolgot. Tessék arra gondolni, hogy a babának mi az érdeke.

2012. júl. 12. 13:49
 30/40 anonim ***** válasza:
32%
Kórház. Nekem hüvelyi szülésnek indult, és meg kellett császározni. (vérnyomásom fel ment, a magzatvízbe "belekakilt a kisfiam+ nem illeszkedett be a szülőcsatornába). Otthon végzetes lett volna....
2012. júl. 12. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!