Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?
Csakis a kórházban! Ma voltam a szülőszobán vizsgálaton, az anyuka túl volt a szülésen, indult zuhanyozni, elájult! Nem tudni mi volt vele szülés közben! Ha akkor lesz rosszul, és otthon szül?! Kórházban is megeshet a baj, nem hogy otthon
40+3 hkm
Na, figyelj, nem tudom ki vagy és honnan jössz valójában kedves sebészeten dolgozó hsz, de leírom. Ha tehetném én is úgy szülnék, szültem volna ahogy ÉN akarok. Van a Szent Imrében erre alkalmas hely, de nem ott szültem. Mindegy. Ennek ellenére a szülésznőm nagyon normális volt, nem volt muszáj feküdnöm végig vajúdás alatt, kimehettem, sétálhattam.
Soha egyetlen egy percig nem azzal volta gondom otthonszülés ügyben, hogy jajjajajajjjj a kórházi "tisztátalanság". És szerintem ha megkérdeznénk egy otthonszülés pártit ő sem ezt hozná fel érvként elsődlegesen.
Szóval ezzel csak azt írtam le, hogy ez nem indok, h miért nem "optimális" a kórházi rutin szülés. Másképpen fogalmazva: Nem logikus az érvelésed!
Kedves kérdező! Az 5-ös és a 16-os válaszoló vagyok.
Nekem is hasonló szülésem volt mint neked,ebből kifolyólag nem értem miért vagyok lepontozva???
Azért mert élek és a gyerek is,mert ha mindez otthon történt volna nem így lenne???
Gondolom nem te pontoztál le,de akik megtették nézzenek magukba!!!
És nem a százalékok zavarnak hanem az emberi hülyeség!
Csak kórház. Ott is halnak meg babák, sajnos ez elkerülhetetlen, de ha csak egyel is kevesebb, mint otthon, már nem is kérdés.
Én időre szültem, nulla kockázatú, problémamentes terhességem volt. 10 óra vajúdás után, fájdalomcsillapítót nem kértem leesett a baba szívhangja, nem tágultam. Sürgősséggel császároztak. Ezt otthon nem biztos, hogy észreveszik, hiszen ennél több vajúdás is volt már, ma talán nem él a lányom.
A nővérem a harmadikat szülte, ott sem volt gond, szépen vajúdott, mire elkezdett leválni a méhlepény. Vérzett, mint a fene, a doki szélsebesen kapta aki a gyereket, hogy ne legyen oxigénhiányos.
A saját biztonságérzetemet sose helyezném a gyerekemé elé. Ki nem állhatom ezt a "nekem otthon kényelmes" dolgot. Tessék arra gondolni, hogy a babának mi az érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!