Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az otthonszü...

Mi a véleményetek az otthonszülésről? Otthon vagy kórház?

Figyelt kérdés
10 válasz után elmondom az én véleményemet,nem szeretnék vele befolyásolni bárkit is.
2012. júl. 9. 15:50
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
80%

Egészséges terhességnél, normál módon induló szülésekor akadt be a babám a szülőcsatornába, mert 2x nyakán volt a zsinór. Nem, nem hiszem h szakképzett bába és otthonszülést támogató orvos ezt meg tudta volna oldani a nappalinkban.

Kórház 100%

2012. júl. 9. 16:10
 12/40 anonim ***** válasza:
66%
Nem általánosítottam, tisztában vagyok vele, hogy van olyan kórház, ahol nincsenek fényévekre lemaradva a kortól, azonban sajnos túl kevés az ilyen. Én nagyon fontos, hogy a szülésznő (magyarul bába!!) és a nőgyógyász NE medikalizált szemléletű legyen, tehát ne próbálja a teljesen fiziológiás szülésekre is ráhúzni a patológiás állapotot, ne piszkáljon bele, ha nincs rá szükség (és sajnos ezt a kórházakban szinte minden esetben megteszik). Ráadásul a kórházban sokkal nagyobb a fertőzésveszély, mert nem lehet teljesen sterilizálni, ezért írtam, hogy szerintem a legjobb a szülésotthon, ahol megvan az a felszereltség, mint egy kórházban, de nincs akkora fertőzésveszély. De a legfontosabb a szemléletbeli különbség!
2012. júl. 9. 16:14
 13/40 anonim ***** válasza:
82%
Mamám kérdeztem meg erről, ő bábával szűlt annak idején otthon. Kétszer is. Gondoltam első kézből kapok infót. Hát kaptam is! Közel 20 órát vajúdott, semmi fájdalomcsillapítást nem kapott és ez rettenetes élményként maradt meg neki. A mai érzéstelenítés számára a megváltás lett volna. Szanaszét repedt, a gátmetszésre is lecserélte volna simán! Sok vért is veszített, sürgősséggel már akkor is kapott vérátömlesztést, a második szülés után, mert akkor már közelebb lakott a kórházhoz, relative, csak nem értek be időben. A szülési póz meg nem érdekelte. Ő azt mondta, ha ma lenne fiatal, mindent megtenne egy szép élmény érdekében, de kizárólag kórházban. Én adok a véleményére!
2012. júl. 9. 16:15
 14/40 A kérdező kommentje:

Nos,kifejtem az én véleményem.

4 napja szültem,természetesen kórházban.A nagyon könnyűnek induló szülésem-még az orvos is azt mondta "á,ki fog pottyanni belőled ez a gyerek"-úgy végződött,hogy a kisfiam és én is majdnem ottmaradtunk.Felvetődött bennem,hogyha otthon szültem volna/eszembe sem volt,csak hogyha.../már nem lennék.Túlhordásban voltam.A placenta nem vált le,a méhlepényem öreg volt.Egyik éjjel elfolyt a magzatvizem.Fájások nem jöttek.6-kor beindultak,de nem tágultam.12-ig hagytak vajúdni.(Közben kaptam EDÁ-t.)Majd esni kezdett a babám szívhangja.(40-re.)Gyorsan,roham tempóban császározni kellett,/altatással/.10 perc múlva már a férjem kezében volt a fiam.Na,most ezt otthon nem lehetett volna megcsinálni.Nekem 10 percem volt,bármennyire is közel van a kórház nem ment volna.Ja,és mondom könnyű szülésnek indult.Nekem ez a véleményem.Csak kíváncsi voltam.

2012. júl. 9. 16:16
 15/40 anonim ***** válasza:
65%
Igen, persze, a sterilizálás az probléma egy kórházban, ahol minden beteg után felmosnak és letörölnek mindent (első kézből láttam!)... mert otthon egy kanapén, a kádatokban, a budin (igen, ilyet is láttam már videón), meg a szobában a szőnyegen állati steril... agyam elszáll, hogy ezt komolyan gondolod!
2012. júl. 9. 16:16
 16/40 anonim ***** válasza:
55%

Kedves 9#,ennyi erővel költöztessük be az egész szülőszobát a házunkba,orvosostul együtt!

Nekem teljesen zavartalan egészséges terhességem volt,ha nem nő a pocim fel sem tűnik hogy egy baba van odabent. A szülésem is jól indult,igaz 1héttel tovább hordtam,de a vége mégis császár lett!

5#voltam.

2012. júl. 9. 16:17
 17/40 anonim ***** válasza:
54%

Sebészeten dolgozom, ahogy a párom is, első kézből tudom, hogy ugyanaz a clostridium difficile fertőzés, ami nálunk tombolt, ugyanúgy kimutatható volt a 3 emelettel lejjebb lévő szülészet cserepes virágából :) Gyakorlatilag az otthoni mosdóval jobban jár az ember sajnos, ha tisztaságra vágyik...

Kérdező, te nem is szülhettél volna otthon, hiszen túlhordtál, ami már nem fér bele a fiziológiás terhességbe. És egyébként sajnos az edának ez egy elég gyakori mellékhatása, hogy leejti a szívhangot, szóval nem csodálkozom, hogy császár lett a vége. De a lényeg, hogy jól vagytok, és gratulálok a kisbabádhoz! :)

2012. júl. 9. 16:22
 18/40 anonim ***** válasza:
67%

Én a mostmár Honvéd, de akkor még Máv kórházban szültem, de merészen azt gondolom, h minden vmirevaló kórház szülészetét igyekszenek ha nem is fullra felújítani, de rendbetartani...Na vissza., szóval ezen a szülészeten van vagy 4 vajúdó. Olyan tisztaság fogadott, hogy....És szülés után is már jött a takarítónő, emlékszem, mert még mondta is neki a szülésznő, h a wc-re is menjen majd be takarítani.Naponta váltják egymást a szülő kismamák, folyik ott minden...mégis tiszta, rendes, áthúzva minden stb.

Ha egy kórházban nem figyelnek a sterilitásra (FŐLEG szülészeten!!) akkor hol??????

2012. júl. 9. 16:24
 19/40 anonim ***** válasza:
21%

Érdekes, ezt szoktam figyelni, feltesznek egy kérdést,a akkor rögtön előjönnek a semmiből az orvosok, a védőnők és látom,a sebészeten dolgozók is...

Hát köszönöm. Pár éve volt vmelyik műsorban, h a legtisztább wc-ben is vagy 30 féle kórokozó van,amiből 10 simán hányás-hasmenést okoz. Na, hát ennyi.

2012. júl. 9. 16:27
 20/40 anonim ***** válasza:
43%
17-es... akkor maradj otthon. Erre már nem tudok mit mondani. Én is eü-s vagyok, az életben nem maradnék a nappalinkban, vagy egy szülőotthonban (ennek felszereltségét azért megnézném). Ha sebészeten dolgozol tudnod kellene, hogy nem mindent lehet otthon megoldani! Sajnálom, hogy ennyire nem bízol a kollégáidban és a munkahelyedben! Szomorú látni ezt.
2012. júl. 9. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!