Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen volt az otthonszülésete...

Milyen volt az otthonszülésetek? Nem bántátok meg?

Figyelt kérdés

2013. okt. 24. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
10%
Mo.-on illegális dolog.
2013. okt. 25. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:
41%
wlső vagyok. Én egyébként nem szülnék itthon. Nem érezném magam biztonságba, se a babát, mert ha baj van, nincs ott azonnal a segítség, és nem tudnak azonnal cselekedni. Szerintem felelőtlenség.
2013. okt. 25. 11:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1-es: rosszul tudod: nem illegális.

[link]

2013. okt. 25. 21:02
 4/7 anonim ***** válasza:

OFF:

tök jó, hogy megint a kérdésre válaszoltok...

amúgy engem is érdekel, azért írtam választ :) tapasztalat sajnos nincs..

2013. okt. 26. 11:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az otthonszülés nagyon jó volt, egyáltalán nem bántuk meg. Nyugalom, gördülékenység jellemezte. Sokkal természetesebb és békésebb, mint a legjobb bababarát kórház. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
2013. okt. 27. 03:32
 6/7 A kérdező kommentje:

5-ös válaszadó!

Nem féltetek, hogy mi lesz? Én biztos izgulnék a baba és a saját egészségem miatt.

2013. okt. 28. 20:47
 7/7 anonim válasza:
100%

Én is itthon készülök szülni és nem, nem félek, különben nem is fordulna meg a fejemben.

Sok a tévhit ezzel kapcsolatban és az orvosok is szeretnek "hazabeszélni".

Ha a terhesség komplikációmentes és a szülés is várhatóan annak ígérkezik, akkor semmiben sem veszélyesebb mint a kórház.

Azon is érdemes elgondolkodni pl. miért van az, hogy Magyarországon 30 % feletti a császárarány, de van kórház ahol eléri a 90 %-ot is... Vagy pl. hogy hazánkban először szülő nők esetében a gátmetszés aránya 80 % feletti, míg Dániában mindössze 3 %!!! Vajon mit tudnak jobban a dán nők, mint mi, hogy nálunk nincs szükség annyi gátmetszésre? Lehet más a szemlélet?

Nem a kényelemről és a nyafogásról szól az otthonszülés, hanem a más szemléletről. Arról, amit a kórházban "alternatívnak" neveznek, valójában pedig ez a természetes, nem pedig infúzióra kötözve, vágva megszülni hüvelyi úton a gyereket.

Egyébként is meg kell felelni előírásoknak, pl. kórháznak is kell lennie 20 perces közelségben.

2014. febr. 26. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!