1-es: rosszul tudod: nem illegális.
OFF:
tök jó, hogy megint a kérdésre válaszoltok...
amúgy engem is érdekel, azért írtam választ :) tapasztalat sajnos nincs..
5-ös válaszadó!
Nem féltetek, hogy mi lesz? Én biztos izgulnék a baba és a saját egészségem miatt.
Én is itthon készülök szülni és nem, nem félek, különben nem is fordulna meg a fejemben.
Sok a tévhit ezzel kapcsolatban és az orvosok is szeretnek "hazabeszélni".
Ha a terhesség komplikációmentes és a szülés is várhatóan annak ígérkezik, akkor semmiben sem veszélyesebb mint a kórház.
Azon is érdemes elgondolkodni pl. miért van az, hogy Magyarországon 30 % feletti a császárarány, de van kórház ahol eléri a 90 %-ot is... Vagy pl. hogy hazánkban először szülő nők esetében a gátmetszés aránya 80 % feletti, míg Dániában mindössze 3 %!!! Vajon mit tudnak jobban a dán nők, mint mi, hogy nálunk nincs szükség annyi gátmetszésre? Lehet más a szemlélet?
Nem a kényelemről és a nyafogásról szól az otthonszülés, hanem a más szemléletről. Arról, amit a kórházban "alternatívnak" neveznek, valójában pedig ez a természetes, nem pedig infúzióra kötözve, vágva megszülni hüvelyi úton a gyereket.
Egyébként is meg kell felelni előírásoknak, pl. kórháznak is kell lennie 20 perces közelségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!