Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én látom úgy, hogy...

Csak én látom úgy, hogy lassan a szoptatásnak több a hátránya, mint az előnye? Ellensúlyozza az az egy nagy előny az összes többi hátrányt?

Figyelt kérdés
2014. szept. 30. 20:49
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
29%
egy rakás hátrány nem a szoptatásból fakad, hanem anya szoktatta rosszul a babát pl cicifüggőség.., anya nem ért a mellmasszázshoz, nem ügyel magára(nem feji a többletet, melltartót hord, stb) tejcsatorna begyullad, vagy anya buta, vagy egyszerűen nem tudja hogy a jó a babának. Majdnem az összes hátrány az anya hibája.
2014. szept. 30. 21:36
 12/54 anonim ***** válasza:
17%

meg e lehető legkorábban kombi etetésre is simán meglehet tanítani a babát(cici is és üveg is)

meg sorolhatnék sokmindent, már terhesen nem ártana felkészülni a gyerekvállalásra

2014. szept. 30. 21:38
 13/54 anonim ***** válasza:
20%
és nem kötelező az igény szerinti szoptatás sem, ott a 3 órás rendszer, amiről valahogy még nem hallottam panaszt..
2014. szept. 30. 21:40
 14/54 A kérdező kommentje:

Én most az anya szemszögéből nézem, hiszen a babánál kb annyi lehetőség van, hogy jól lakik vagy sem.

De ezek szerint 3 eset van:

1. akinek jól megy

2. akinek nem megy jól, de a gyerekért mindent felkiáltással nem érdekli

3. nem megy jól és be is vallja.

Lehet, hogy az első esetben nincsenek hátrányok, de a másik kettőnél szerintem igen.

Bár az, hogy csak cicivel hajlandó a gyerek elaludni, sem éppen előny.

2014. szept. 30. 21:45
 15/54 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem anya, vagyis egyen fuggo a szoptatas. Van aki nagyon elszant, es sok teje van, nem zavarja, ha nyilvanosan kell szoptatni, igy nem okoz neki gondot az egesz. Masnak a felmerulo problemak pedig igen is gondot okoznak. Szerintem, akkor jarunk el megfeleloen, ha az anya konfortosan erezheti magat. Ha alapbol gyuloli a szoptatast az a babanak sem lesz jo, hiaba kap anyatejet. Ne feljuk kimondani, ha nem jo nekunk, csak azert, mert masok elvarjak. Akik, meg elszant szoptatok nem ertem miert nezik le azokat, akik ezt nem elvezik.

Mind a ket oldalon voltam. Nagyobbik lanyomat csak par honapig tudtam szoptatni, most a kicsit mar sikerul. Es igen is kenyelmesebb a tapszer, akarki akarmit is mond. De az is teny, hogy a tapszeres lanyom a mai napig sokat beteg, mig a kicsi sokkal masszivabb.

2014. szept. 30. 21:54
 16/54 anonim ***** válasza:
41%
nekem sem ment jol az elejen majdnem el is apadt. aztan vettem a faradsagot hogy elolvassak egy rakat oldalt, fejjek amennyiszer tudok, megvettem amit lehetett vitamint, hiszen ez befektetes is. 2 hét alatt visszajott a tej, a kicsi megtanult enni, en megtanultam szoptatni es most mar joval kenyelmesebb barmi masnal. nincs olyan hogy nem megy jol a szoptatas....mindent lehet ha igazan akarja.valaki.
2014. szept. 30. 22:03
 17/54 anonim ***** válasza:
32%

Mindent amit hátrányként említesz, azt az anya szenvedi el. A csecsemőnek, kisgyereknek bármerről nézed az anyatej a legjobb. A többi az anya hozzáállásán múlik. Gondolom ma már kevés anyuka tudja/akarja vállalni, hogy egész nap csak anyák legyenek a szoptatási időszakban, és meghozzák azokat az áldozatokat, amik ezzel járnak. ( már ha áldozatként élik meg)

Én "teljes mellszélességgel" a szoptatás mellett állok. 2.5 éves kislányom még szopik, emellett én teljes munkaidőben vidéken dolgozom, a kicsi ovis, éjjel ébred, de gyorsan vissza is alszik, senki sem zombi. Én természetesnek találtam, hogy kezdetben kizárólag én tápláltam. Nem is kívánkoztam ez idő alatt hosszabb időre távol tőle.

Megkérdezhetem, hogy te mennyi ideig szoptattál? Volt-e valami szoptatási probléma, hogy ennyire negatívan állsz a témához?

2014. szept. 30. 22:16
 18/54 anonim ***** válasza:
38%
A kislányom az első időkben kb 3 óránként evett.Ezt úgy lehet elérni, hogy nem hagyja az ember bealudni evés közben. 2 hónapos kora után átállt a 4 óránkénti evésre. Bárhova el tudtam és tudok is menni (4 hónapos), mert apuka pohárból oda tudja neki adni a lefejt tejet, amit kb 5-10 perc alatt le lehet fejni egy szuper elektromos kütyüvel, a mellszívóval (van aki a kézire esküszik). Nem adtam minden nyekkre neki cicit és lám nem cicifüggő. Ja és 4 hetes kora óta nem kel fel éjszaka, előtte is csak egyszer kelt fel. Erről ennyit. Előnye: Neki ez a legjobb, mindig kéznél van, nem kell elkészíteni....
2014. szept. 30. 22:18
 19/54 anonim ***** válasza:
38%

Ja és a gyereket nem altatom sehogy, se cicivel, se ringatással. Megpuszilom és leteszem a kiságyba aludni. Mindig figyeltem rá,hogy a kiságyba ébren kerüljön.

Utolsó voltam

2014. szept. 30. 22:20
 20/54 A kérdező kommentje:

Orulok, hogy neked gond nelkul ment, de nem csak ez az eset van a vilagon. Ez az erdekes benne, hogy akiknel mukodik, illetve abszolut szoptataspartik, nem tudjak elkepzelni, hogy nem mindenki az.

En ket honapig probaltam, nem ment. Nem tudom, miert mondjatok, hogy ilyen nincs.

Szerintem ha egy honap probalkozas utan nullat hizott volna a gyereked, te is adtal volna neki tapszert.

Egyebkent en bevallom, nekem nem jott be. Egyszer sem ereztem azt a nagy ahitatot, amirol itt mindenki beszel. Ettol fuggetlenul probaltam.

En viszont zombi voltam, mert minden ejjel legalabb ketszer kelnem kellett, sehova nem lehetett menni, mert meg le sem ment az egyik etetes, mar jott a kovetkezo, bimbovedovel kellett kinlodnunk, mert maskepp nem ment (az is fertotleniteni kellett, elovenni, benazni vele), sosem tudtam, hogy a kicsi evett-e valamit, allandoan sebes volt a mellbimbot, barmit probaltam.

Biztos mas nem igy van vele, nekem ezerszer kenyelmesebb a tapszer.

2014. szept. 30. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!