Csak én látom úgy, hogy lassan a szoptatásnak több a hátránya, mint az előnye? Ellensúlyozza az az egy nagy előny az összes többi hátrányt?
Én csak azt nem értem, hogy ha nektek sikerült is, miért kell lenézően beszélni azzal, akinek nem ment?
"biztos nem próbálta eléggé", "elviseltem azt a megrázkódtatást, hogy nem mehetek nélküle sehova"... ezt annyira utálom.
Attól, mert nektek ment, miért nem lehet elhinni, hogy a másiknak nem???
Kérdező, én teljesen egyetértek veled, az én gyerekem is tápszert fog kapni, sőt, kapaszkodjatok meg, szülni is császárral fogok. Én úgy gondolom, hogy attól, mert születik egy baba, nem kell magunkat teljesen alárendelni neki. Szeretjük, neveljük, babusgatjuk, de nem emeljük piedesztárra. Amire szüksége van, természetesen megkapja, de nem fogok minden alkalommal a "nagyokosokhoz" igazodni, hogy szerintük, mi a jó a gyereknek. Ugyanis sem az nincs bizonyítva, hogy egy tápszeres, sem az, hogy egy császáros baba hátrányba kerülne bármennyire is.
Nem állt szándékomban támadónak tűnni, szerintem nem is voltam az. Feltettem egy kérdést, leírtam a saját tapasztalataimat. Nem mondtam senkire, hogy rosszul csinálja, vagy bármi hasonló.
Az viszont tény, hogy nem egy olyan hozzászólás volt itt, ami szerint mi vagyunk a rossz emberek, mert már a hátrány szót sem szabad megemlíteni. Nézze el nekem az illető, hogy én nem mindent úgy látok, ahogy ő.
Ha szerinted rossz anya vagyok, mert nem kisérletezgettem még hetekig, miközben a fiam semmit nem hízott, hát legyek rossz anya. Ha azért rossz anya vagyok, mert nem rendeltem alá az egészségemet annak, hogy szegény fiam nehogy azt az ördögtől való tápszert kapja, legyen igazad. És tudom, akiben felmerül, hogy esetleg ha úgy alakul, nem tud elmenni néhány órára otthonról a szoptatás miatt, az nem érett meg az anyaságra. Biztosan én vagyok a támadó?
És mielőtt szó érné a ház elejét, nem arról beszéltem én sem, hogy minden este diszkóba akartam menni, csak olyan esetről beszélek, amikor muszáj.
Könnyű leszólni magas lóról azt, akinek nem ment, csak azért, mert neked ment és te élvezted. Nem az a támadás, ha valaki elmondja a saját tapasztalatait, hanem inkább az, ha ismeretlenül ítélkezünk.
Elképesztően lenéző, és igen, támadó itt egyes szoptató anyukák stílusa. Hogy jöttök ahhoz hogy minden körülmény ismerete nélkül megvádoljátok a kérdezőt és más nem szoptató anyát hogy nem tet meg mindent? Egy világhírű magyar pszichológus, Feldmár András mondta egyszer, hogy a gyerekednek nem egy tökéletes anyára hanem Rád van szüksége. Ha Neked valamiért nem megy ha hetekig próbáltad de mát te is és a babád is csak sírtatok akkor jól tetted hogy hagytad a csudába. Te vagy az anyja aki így boldogabban eteted, kiegyensúlyozottabb lettél és ez a legfontosabb a gyermekednek.
Egy szoptató anya akibe némi empátia is szorult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!