Nem inkább hátrány a csecsemők sírása, mint előny? - már evolúciós szempontból.
a kis nyafit viszont nem bizti, hogy anyu meghallja
nekik életbevágó fontosságú, hogy a figyelmet maximálisan képesek legyenek magukra felhívni
és amikor anyu ott van az ellenségnek is annyi :)
én hallottam már oroszlánról krokodilt kinyírni
vagy nem is tudom melyik két állat volt, de a nőstény a kicsik védelmében szétszedett egy nála erősebbet.
minden anya egy állat, ha a kicsiről van szó :D
* amúgy meg nem idegesíteni akar, az más, hogy mi vesszük annak, mert a pánikreflexünk indul be tőle, pedig csak figyelni kellene, helyzetet felmérni, és csak akkor pánikolni, ha kell.
de gyakori, hogy a mi érzelmeinket vetítjük a babára is sajnos.
Mas fajok kicsinyeinek is megvan a jellegzetes anyat hivo hangja.
Amugy az emberi faj egyedszama nem azt mutatja, hogy hatrany lett volna ezidaig. Es igazabol csak ma divat hosszabb tavon letenni a babakat. Es ugye ettol sirnak igazan, ha testkontaktus nelkul maradnak (evolucios szempontbol ez nekik feler egy katasztrofaval). Ha hordozzak oket, akkor sokkal kevesebbet sirnak.
Persze, nem úgy gondoltam a hátrányt, hogy kihaltunk volna :) (De azért csak az elmúlt pár száz évben ugrott így meg a lélekszám, régen 10-ből 1-2 gyerek élte túl a csesemőkort. De most nem is ez a lényeg.)
Tehát a fentiekre gondolok: részint arra, hogy iszonyú hangos, szerintem sok embert rossz értelemben frusztrál, meg valahogy a legtöbb élőlény sokkal csöndesebben adja tudtára a szülőjének, hogy segítsen rajta - tehát olyan furcsa, hogy "mit meg nem enged magának" az embercsecsemő - remélem, érthető, mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!