Csak én látom úgy, hogy lassan a szoptatásnak több a hátránya, mint az előnye? Ellensúlyozza az az egy nagy előny az összes többi hátrányt?
Mi az a rengeteg hátrány?
Mert gondolom az előnye az, hogy az anyatej a legtökéletesebb táplálék egy csecsemőnek.
Kicsit bővebben leírhatnád, hogy mit értesz "hátrány" alatt...
Ami tény, hogy ez a legtökéletesebb táplálék egy csecsemőnek, az ő igényeihez igazodva, amit nem tud ellensúlyozni a tápszer, még ha manapság már sokkal korszerűbbek is, mint régen. Kevesebb macerával jár (csak elő kell venni a mellet és kész, addig a tápszernél összekeverni, melegíteni, utána üveget mosni, sterilizálni stb), az egyetlen "hátránya", hogy az anya kell hozzá, tehát más legfeljebb lefejt tejjel tudja megetetni.
Az előny az, hogy az a legjobb.
A hátrány: sok a cicifüggő gyerek, az anya kb oda van kötve mellé, mert igény szerint kell szoptatni (láttam olyat, aki kb félóránként szoptatott, ha egyet nyekkent a gyerek), éjszaka rengetegszer ébrednek, nehezebben szakadnak ez az anyától (pl bölcsibe szoktatás), van-e tej, fejés, gyulladás, az apa kiszorul az etetésből, és ott vannak még az anya esetleges kellemetlenségei.
Igen, pl pont ebből lehet sokat hallani, hogy az anya már kb félzombi állapotban van a szoptatás miatt, de muszáj csinálni.
Meg azt, hogy nem aludt át két éve egy éjszakát sem.
Nem tud elmenni valahová pár órára, mert senki más nem tudja megetetni a gyereket.
Meg ez a "mindig kéznél van" ponttal sem vagyok kibékülve, de ez már egy másik kérdés. Ezerszer inkább vennék elő nyilvános helyen egy cumisüveget, mint a mellemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!