Na most aztán tényleg elkel a segítség, tapasztalt anyukákat kérdezek mit csináljak most?
De Kérdező, most mégis mi a gondod? Nem egészen értelek.
A babád jól érzi magát, szépen szopizik, jól fejlődik, pisi-kaki rendben. Nemde?
Akkor mi a probléma? Nem hiszem, hogy kevés a tejed, ha napközben ennyiket szopizik. Az meg, hogy este kevesebb van és többször szopik, teljesen normális, ez mindenkinél így van.
A gyakrabb szoptatásnak pedig napok kellenek, nem órák! Leghamarabb is másfél-2 nap múlva várhatsz tőle eredményt.
Szóval próbáld pontosan leírni, hogy miből gondolod, hogy bármi baj lenne?
A gond az,hogy megindult a súlyvesztés is sajnos,hozzáteszem még mindig vidám,többször kakil,pisil
Még mindig nem fogadja el a cumisüveget,sem a poharat
Ma vettem Karamalzt,várom a hatását
Tegnapelőtt írtad, hogy 1,5 hét alatt 210 grammot hízott, ebből fogyott vissza? Vagy hogy érted, hogy elindult a súlyvesztés?
3, 5 hónaposan ha forogni kezd, mocorogni, sok babának megáll a súlynövekedése, de nem két nap alatt. Ha két napig evett ugye 140, 120, 20, 30 miliket, akkor nem tudom elképzelni, hogy fogyott volna. Vagy tényleg, hogy érted ezt a súlyvesztés dolgot?
Jaj, Te! A súlygyarapodást ilyenkor már nem napokban mérjük! De már hetente se feltétlenül szükséges..!
Figyelj, ez így nagyon bátran hangzik, de tutira veszem, hogy semmi baj a tejmennyiségeddel! Ellenben kezdesz durván ráparázni a szoptatásra, ami viszont BIZTOSAN nem jó...
Én a helyedben most azonnal elpakolnám a mérleget, és minimum (de nagyon minimum) 7 napig elő se venném. De még jobb lenne, ha többet is várnál a következő mérésig!
Ehelyett viszont elfelejtenék minden okosságot és tanácsot, és csakis a babámra figyelnék. Amikor csak szeretne, szoptatnám, ahogyan neki megfelel. Emellett pedig pihenés, amikor úgy érzem, szükségem van rá (és meg tudom oldani), valamint napi 2-3 liter folyadék (illetve szomjúság szerint).
Ezeken felül pedig megpróbálnám ELHINNI, hogy ha van tejem, akkor miért ne lennék képes annyit megtermelni belőle, amennyire a babámnak szüksége van?! Nehogymár úgy legyen kitalálva a női test - ami mellesleg képes volt egy egészséges, szép babát felnevelgetni a pocakban -, hogy a szülés után már képtelen legyen megfelelően ellátni az utódját! Szerinted a Természet ennyire felelőtlen lenne? Neeeem.
És végül, ha hasznosnak érzed, nyugodtan igyál teát vagy sört, vagy más ilyen szereket (de egyszerre csak egyet!) - de tisztázd magadban, hogy ezek csak KIEGÉSZÍTŐK, ne ezektől várd a "csodát", a megoldást!
A legfontosabb az igény szerinti és kizárólagos szoptatás, enélkül nem mehet tökéletesen.
Hidd el nekem, hogy a legtöbbször ott csúszik el a dolog, hogy az anyukák egyszerűen nem bíznak magukban eléggé, nem merik bevállalni, hogy minden kiegészítés nélkül csakis szoptassanak. A félelem, aggodalom nyilván érthető, de sajnos a legtöbb probléma abból adódik, hogy emiatt aztán el is kezdenek belenyúlkálni a természetes folyamatokba... Ezzel viszont borulhat is minden! A kereslet-kínálat elve, amin a szopi és a tejmennyiség alapszik, nagyon érzékeny mindenfajta külső hatásra; és ezektől legtöbbször negatív irányba billen a mérleg.
Bízz magadban, tudja a tested és a babád, hogyan kell működniük! Te csak hagyd, hogy menjen minden magától! :)
Köszönöm mindenkinek a segítséget,ötleteket,2 napja tudom szoptatni a babámat ismét normálisan,a cumisüveget még mindig nem fogadja el,de így akkor már nem is fontos
Napi3-4l folyadékot iszom,és a latoherb teáa teszek kecskerutafű teát is,ennyivel sikerükt növelnem a tejemet,jövő héten majd mérek egy meztelen súlyt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!