Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Na most aztán tényleg elkel a...

Na most aztán tényleg elkel a segítség, tapasztalt anyukákat kérdezek mit csináljak most?

Figyelt kérdés
Első kislányomat 1évig szoptattam,az első pár hónap kín szenvedés volt de sikerült elkerülni a tápszert,nem is fogadta el soha. Második kislányom 3,5 hónapos. Igény szerint szoptatok,de azért igyekszem a 2 órát betartani,mert még mindig hasfájós. Az utolsó mérésen csak 350 g-ot hízott,azt mondta a doki határeset. Napi 2 liter folyadékot iszok,de nem nő a tej mennyiségem,ha erőltetem az ivást akkor sem,sűrű cicire rakás nem segített. Babán nem nyűgös,éjjel egyszer kel,vidám baba,már át is fordult,szóval minden rendben lenne,de nem gyarapszik megfelelően,na erre írjatok nekem valamit,én már teljesen feladtam.
2013. ápr. 5. 05:45
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Én is felhívtam a dokimat,mondta,hogy elő fordulhat,de nem lehet a felénél abba hagyni,végig kell szednem az egy levelet,lehet hogy közben helyre áll,ha nem akkor utána máshogy kell védekezni

De még 10szem van vissza,addig teljesen elmegy a tejem

2013. ápr. 5. 13:54
 12/40 anonim ***** válasza:
10 nap alatt nem fog elmenni, ezen ne aggódj, illetve meg tudod oldani, hogy ne menjen el! Pihenj sokat, amennyit csak tudsz, vess be minden praktikát, szoríts be egy- két fejést és át fogod tudni hidalni:)! Már viszonylag nagy a babád, másfél hetet féllábon is kibírtok, erős vagy, hidd el:)!
2013. ápr. 5. 14:13
 13/40 A kérdező kommentje:
Ma próbáltam fejni etetés után 1 órával,kb 5ml-t tudtam fejni
2013. ápr. 5. 14:20
 14/40 anonim ***** válasza:

Fejéssel lehet, hogy sosem fosz tudni annyit kinyerni, mint amennyit a baba tudna szopizni, ennek ellenére ilyen helyzetben azt modnom, hogy minden inger, minden kiürült mililiter segíthet a tejtermelés fenntartásában(természetesn más, amikor hoszszú távra kéne berendezkedni a fejéssel, vagy régóta nem sikeres, akkor kell mérlegelni, hogy megéri- e, de most nálatok nem erről van szó:) ).

Hogyan fejtél?

2013. ápr. 5. 14:25
 15/40 A kérdező kommentje:
Géppel,de próbáltam kézzel is,most úgy sem jött
2013. ápr. 5. 14:33
 16/40 A kérdező kommentje:
köszi,hogy próbáltok segíteni,annyira aranyosak vagytok:)
2013. ápr. 5. 14:44
 17/40 anonim ***** válasza:

Megint én:)

Próbálj nem közvetlenül szopi után fejni, hanem kis idő elteltével. Igyál, egyél, szusszanjj egyet, majd bújj oda a lányodhoz, szagolgasd meg a feje búbját, tégy meg mindent, hogy a hormonok dolgozhassanak, termelj oxitocint, prolaktint:D, próbáld előcsalogatni a tejleadó reflexet és akkor próbálj fejni! Sok anyukának csak akkor megy a fejés, ha látja, érzi a babáját(PIC- es babáknál például a kicsiről készült fénykép nézegetése és az ettől beinduló hormonreakcióktól is könnyebb fejni az anyukáknak).

2013. ápr. 5. 14:58
 18/40 xStefix ***** válasza:
100%

Én csak egy számra figyeltem fel: 3 hónap alatt 10 centit nőtt a babád, ez nagyon szép!

Szerintem, mindent figyelembe véve, jó eséllyel nincs itt semmi tejprobléma. A gyarapodás csak egyetlen(!!!) tényező, amit figyelni kell - viszont nálatok a többi szépen ki van pipálva! Szóval nem gondolnám, hogy baj van, csak ráparáztál a számokra.

Mondjuk a tablettát én is elhagynám a helyedben, még akkor is, ha éppen nem (ebbe) kavar be. Amíg a baba szopizik, én nagyon nem pártolom (bár egyébként se). Elvégre, ha már azon is kattogni szoktunk, hogy melyik gyógyszert szabad bevenni szopi mellett egyszer-egyszer(!), akkor azon pláne el kéne gondolkodni, hogy vajon a folyamatos(!) hormonszedés nem okozhat-e problémákat...?

2013. ápr. 6. 17:23
 19/40 A kérdező kommentje:

A tablettát elhagyom,amint lehet,és nem is fogom szedni amíg szoptatok az tuti

Képzeljétek tegnap nem főztem Laktoherb teát,helyette őszilét ittam,és egész nap volt tejem:)

2013. ápr. 7. 14:56
 20/40 xStefix ***** válasza:

Nem a teától volt eddig se, hidd el. Hanem attól, hogy hagyod a babót eleget szopizni.

Ügyes vagy! :)

2013. ápr. 7. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!