Na most aztán tényleg elkel a segítség, tapasztalt anyukákat kérdezek mit csináljak most?
Nyugi nyugi a lényeg.Mért kell betartani a 2órát?nem kell,amikor kéri adni neki majd a baba beállitja.
Rántottlevest nálam bejön,elég idős ahoz hogy több mindenből ehetsz már.
Én baba lányom most tölti a 4hót,3300g született ,5360g most.nem igényel többet.
Ha kell ragd rá óránként.
Több gyermekes.
Azért kell a minimum 2 óra két szoptatás között, mert vannak babák, akik hasfájósak lesznek a gyakori szopizástól (az én Lányom is ilyen volt). Nálunk az vált be, hogy áttértünk a 3 óránkénti etetésre. Megszűnt a hasfájás és megindult a gyarapodás is, mert amíg minden nyekkre cicire tettem, addig alkalmanként evett 20-30 grammot, mert több nem fért bele viszont a pocija soha nem ürült ki.
Próbáltad már a Laktoherb teát? Nekem bevált. +nyugi, nyugi, nyugi, ne stresszelj! Ha vidám, egészséges, mosolygós a babád, akkor biztosan nem a tej mennyiségével van gond. Ne add fel! Mekkora súllyal született és mekkora most?
Ez is doki-függő..
Van, aki ilyenkor megtömeti a gyereket tápszerrel, paráztatja az anyukát, más orvos, meg legyint.
A mienk vett egy vért, mert volt olyan hónap, hogy egyáltalán nem hízott. És az ajánlott mennyiség 3/4-ét sem ette egy nap a lányom. Nehéz, és mivel parázol, egyre rosszabb lenne a helyzet.
A nem evős lányom már lassan 5 éves, most sem szeret enni, kész kínlódás az egész most is rimánkodni kell neki egy pár falatért. De egészséges. :)
Szerintem ne aggódj, fog ez változni bőven. :)
Nem a tejed mennyiségével van baj, a gyerek nem kér többet. Azért nincs tejed több, mert nem szív ki többet, minek termelődjön. Okos ám a testünk.
Annyit próbálj meg, hogy evés után egy órával fejj le 10 miliket először, hogy dolgozzzon pluszba a tejtermelés. Ezt nem fogja észrevenni a baba, ennyi termelődik még egy óra alatt a köv . evésig. Ha ez ok, akkor 20-at.
Így sikerült nekem növelni a mennyiséget, az evés utáni fejés sosem jött be.
A 2 órát azért tartom be,mert ha sűrűbben eszik,akkor nagyon fáj a hasa. És 2 óránként eszik max 50ml.,mert nem is éhes,csak a gyakori szoptatás miatt teszem mellre. Pár napja áttértem a 3 óránkénti etetésre, simán kibírja,nem sír hogy éhes,viszont a tejem azóta még kevesebb,éjjel mikor felkelt 6 óra alvás után,evett negyed órát és még csak tejbelövellésem sem volt:(
Ő persze elaludt és negyed 8-kor kelt fel újra.
3600g-mal 50cm-rel született
2 hós mérés 5150g 58cm
3 hós mérés 5500g 60,5cm
Most elküldtem a páromat More Milk tablettát venni, ezt még kipróbálom,alkoholmentes sört is szoktam inni,régen segített,most már nem veszem észre hogy több lenne tőle a tejem.
Kakis pelusa napi 3-4 van,pisil is sokat.Minden arra utal,hogy elég neki a tej,nem éhes,pedig nem eszik sokat, a súlya nem is nő normálisan.
Hogyan váltod a melleket?
Sokszor kiderül, hogy nem a szoptatás gyakorisága a gond(hiszen az anyatej másfél- két óra alatt emésztődik), hanem a mellváltással. Azt szoktuk mondani, hogy ha a kicsi kábé 2 óránál hamarabb kéri a mellet, akkor ugyanarra a cicire kell visszatenni, amivel előzőleg befejezte a szopit. Mert így jut hozzá a zsírdús hátsó tejhez(ez a gyarapodás miatt is fontos!). Míg ha ekkor is mellváltás történik, akkor a kicsi csak a laktózdús első tejhez jut hozzá, amitől valóban fájhat a pocakja.
Meddig tartott a sűrű cicire rakás? Van, akinél már egy nap megoldja a tejhozam kérdést, de van, akinél több nap sűrű mellretételnél fokozódik a tejtermelés a kívánt mértékben.
Kb egy hónapja 2 óránként etetem,ha azon belül akar aludni és cicin alszik,akkor mindig ugyan arra a cicire rakom.
2 hete szedem a fogamzásgátlót,én még arra gyanakszom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!