Na most aztán tényleg elkel a segítség, tapasztalt anyukákat kérdezek mit csináljak most?
Voltunk ma mérésen 1,5 hét alatt 210g-ot hízott,remélem meg lesz az 500g
Most őszilét iszom,elhagytam a Laktoherbet,több a tejem nekem úgy tűnik,sajnos mérni nem tudom a szopikat
8as 10es stb. vagyok
Hangulata milyen? Éhes? Ha egy napon belül szopizott 140eket, meg 100 -at, akkor szinte kizártnak tartom, hogy a tejed fogyott volna el hirtelen(hacsak nem történt nagyon nagy trauma ez idő alatt), sokkal inkább az az érdekes, hogy vajon miért eszik ilyen keveset? Hiszen lefejt tejet is kínáltál neki, és azt sem kérte(azt az eshetőséget azért hanyagolnám most egy kicsit, hogy nem tetszik neki a lefejt tej, mert előtte ciciből sem szopizott).
Éhes? Elégedetlen? Nyűgös? Az ínyén, szájüregében látsz bármiféle elváltozást? Fogzásra, fertőzésre utaló jelet? Éhség jeleit mutatja? Fejni próbáltál? Tudtál? Tablettával még nem hagytál fel, ugye?
Amit még mindenképp próbálj meg, hogy álmában, félálomban kínálod mellel, mert ha "csak" egy szopási sztrájk történik, akkor ezzel át tudnátok vészelni, a legtöbb sztrájkoló baba elfogadja a mellet álmában vagy félálomban. Vedd magad mellé, hogy bármikor tudj cicit adni, első éhségelekre, ilyenkor minden csepp tej számít.
Mindenesetre azt hiszem, hogy a távsegítség nagyjából itt érte el a határait:(, ha az éjjel folyamán nem változik a dolog, akkor irány szerintem a doki, és párhuzamosan szoptatási tanácsadó.
Tejszaporito tea, homeos bogyo, es nektar sor de ha azt nem kapsz akkor alkoholmentes sima sor.
Csaszaros voltam nem indult meg magazol a tejem...
Ja es en nem birtam cicire szoktatni mert a korhazban rajott hogy milyen jo a cumis uveg... Lefejtem neki ket es fel orankent hogy a 3 orasi etetesre meg meleg legyen ne kelljen melegiteni...
Nekem az a 3 szar egyszerre ugy bevalt hogy a Fiam 4310 el szuletett, 6210 volt egy honaposan, es tobb mint 9 es fel kilo 3 honaposan. A nektar sort nem tudom hol lehet beszerezni mert batyamek hoztak a korhazba nekem egy zsugorral.
Sziasztok
Begurultam,tegnap nem szedtem be a gyógyszert,még 11 szem lett volna vissza
A cicimet elfogadja,csak szegény szopik 20 milit és utána csak szopogatja,mert nem jön semmi,nem nyel,pedig szívja,nem sír érte,és amúgy sem sír hogy éhes,nagyon mosolygós baba amúgy,sokat mozog,forog. Fejni nem tudok,fél óra alarr jön le 5 ml,kézzel sem megy,tegnap este megint megpróbáltam sűrűbben cicire rakni,semmi eredménye
Én annyira tápszer ellenes vagyok,első lányom soha életében nem kapott tápszert,de most már az sem érdekelne,csak egyen már valamit,majd leírom hogy alakult a mai napom:-(
Ha bárkinek bármi javaslata van még írjon nekem
A nektar sört megpróbálom,bár fogalmam sincs hol lehet kapni
2. válaszoló vagyok (0%ot kaptam a válaszom hasznosságára:o)) Legjobb tanács, amit valaha kapta: tedd el a mérleget és csak hetente egyszer vedd elő, egy este, fürdés előtt mindig ugyanazon a napon! Nálunk ez nagyon bevált. Ha látod a számokat totál rástresszelsz, pedig te magad írod, hogy a Lányod boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott baba. Ráadásul a mérlegek sem pontosak. Ha kicsit arrébb rakod a gyereket szopi után, mint előtte már nem mutat hiteles eredményt:o( Szóval ne mérdegess, hanem figyeld a babád jelzéseit. Az én Lányom soha nem evett 130 grammnál többet, de legtöbbször még ennél is kevesebbet evett és elég volt neki. Fiam 6 hónapos, 9 kg fölött van, mégis meglepően keveset eszik, alkalmanként 100-120grammot, igaz napi 8x. De ha kiszámolod ez is messze messze van a nagykönyvben előírttól. Simán kibír 3-3,5 órát 1 evéssel, ha előbb nyöszörögne, természetesen megkapja a cicit:o) Ne stresszelj, nem minden baba hízik egyformán. Ők nem olvasták az előírásokat...
Karamalz sört egyébként a Pennyben vagy Tescoban tudsz venni!
Nyugi, minden rendben lesz, csak meg kell nyugodnod! A stressz a szoptatás legnagyobb ellensége.
nem tudom milyen gyógyszert szedtél :S Addig nem jutottam, gondolom fogamzásgátló.
Van vaterán sok elektromos mellszívó... Nekem se jött le kézivel (ezek a pumpálós szarok meg az avent kézi), de az elektromos kiszívott mindent... Azt hittem első pár héten hogy a szemem kifolyik a fájdalomtól...
Nekem medela volt állítható erősséggel..
Vagy vecsés nem tudom közel van-e hozzátok de onnan lehet kórházi gépet bérelni 10.000 forint kaució és havi 3500 forint volt a gép. A 10ezer a végén visszajárt... Mi kibéreltük tesómnak mert az én gépem addigra kidolgozta a lelkét, de ő úgy döntött, hogy nem szenved eszik a gyerek tápszert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!