Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Lenne pár kérdésem?...

Kismamák! Lenne pár kérdésem? Elsősorban tapasztalt anyukákat kérdezek.

Figyelt kérdés

Hányadik hónaptól éreztétek első babánál, hogy már nehéz levegőt venni és nehéz a pocak?

Ha nagyobbnak mérik a babát, előfordulhat, hogy a kiirtanál korábban is érkezik?

A 20.héttől megszaporodtak a magzatmozgások?

2012. nov. 18. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, én most vagyok 38 hetes, próbálok segíteni!

Levegővétel csak fekvésnél okozott problémát a 30. hét környékén! Pocak is e körül lett nehezebb, de nem vészes azért! Ha nagyobbnak mérik, lehet előbb volt a peteérés, de az is lehet, hogy csak nagy baba, ezt nem lehet megmondani sajnos, majd a végén megtudod a választ! A mozgások folyamatosan erősödni fognak mostmár, egyre többször fogod, ülve, állva is érezni :)

2012. nov. 18. 19:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!Neked pedig könnyű szülést kívánok!
2012. nov. 18. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első babánál kb. 30-35 hétben volt, hogy időnként szabályszerűen megakartam fulladni (vagyis dehogy akartam:), főleg ha fűtött helyen voltam. Volt hogy minusz 5 fokban leengedett ablakkal kellett autóznunk, mert nem kaptam máshogy levegőt! A magzatmozgások egyre sűrűbbek lesznek és erőteljesebbek, ez egyértelmű szerintem :)

A kisfiamat az uh vizsgálatok a 18.héttől nagynak gondolták, még a 39.hétben is azt mondták, h jó ha csak 4 kg, de lehet 4,5 is. Ehhez képest 40 hét 3 napra indult spontán a szülés, 3160 g-os (!!!!) baba jött világra! A kislányomat kicsinek saccolták, volt hogy hetente kellett uh kontrollra járnom, hogy fejlődik-e elégségesen, 40 hétre 2970 g lett.... Szóval ne ülj fel a méricskéléseknek! :)

2012. nov. 18. 21:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek a méretek megsaccolásával kapcsolatban az előttem szólóhoz :)

Én még a szülőszobára is úgy mentem, hogy azt mondta a dokim, hogy átlagos baba lesz 3300 g körüli, úgyhogy ne aggódjak, "könnyű" kis szülés lesz. Ehhez képest úgy kellett kipasszírozniuk belőlem a csöpp kis 4150 g-os, 58 cm-es kislányomat! :)

Szóval ez csak a végén derül ki, hogy valójában mekkora a baba.

Nekem már jóval a 30. hét előtt volt olyan, hogy ülve alig kaptam levegőt, végül is emiatt utáltam csak dolgozni, mert irodai ülőmunkát végeztem. És nekem is volt olyan, hogy kocsiban lehúzott ablakkal kellett közlekedni, hogy kapjak levegőt...

De a pocak igazán a 30. hét körültől lett nehezebb.

A mozgásokat 20. héttől érzetem egyértelműen és sokat, és persze egyre erősödtek...

2012. nov. 18. 23:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem nehézlégzésem nem igazán volt, inkább csak a 3 trimeszterben nem bírtam már annyit sétálni. Hamarabb fáradtam, de fulladás szerű nem volt. A magzatmozgásokat jobban éreztem, mivel nagyobb volt a mérete a picinek. A kisfiamat végig 2 héttel nagyobbnak mérték (kivéve az első trimeszterben, mert akkor minden embrió ugyanúgy fejlődik), a 34.héten pedig 3 héttel mérték nagyobbnak, de akkor született, mikorra ki voltam írva, illetve pár nappal korábban. 4270g-os lett, szóval van esélyed a nagy babára. Tudd meg, te és párod milyen súllyal születtetek, az is egy támpont.
2012. nov. 19. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!