Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha az anya annyira leissza...

Ha az anya annyira leissza magát, hogy nem tud magáról akkor mennyi idő elteltével szabad szoptatnia?

Figyelt kérdés
Természetesen úgy gondolom, hogy ki józanodik és onnantól még mennyi idő?
2013. márc. 7. 23:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%
Kikapcsolódni úgy is lehet, hogy nem issza magát hulla részegre. És ha valami történik a babával? Betántorog a kórházba, hogy szevasztok megjöttem? A gyámügy másnap viszi is el a babát.
2013. márc. 8. 07:32
 12/26 anonim ***** válasza:
51%

Természetesen ki lehet kapcsolódni, de ha már szoptatok, akkor úgy vagyok vele, hogy megiszok egy vagy két üveg, vagy inkább pohár sört és annyi. Attól még jól érzem magam. Felelőtlenség. Most az a fontosabb, hogy a gyereked egyen, vagy hogy az illető anya hullarészeg legyen. Nehogy ne lehessen tudni, hogy hol a határ. Én megérteném, hogy a barátnőm nem iszik olyan sokat, mert szoptat.

Én is voltam barátnőmmel régen még discoban is, míg anyukája vigyázott a gyerekére, de egy korty alkoholt nem ivott és mégis jól érezte magát. Na meg az is, ha leissza magát az ember matt részegre, akkor hogy látja el a babát?

Pelenkázni, öltöztetni, foglalkozni is kell vele. Na meg sír is, ami ugye egy másnapos embert igencsak zavar, majd akkor mi lesz. Kiabál vele a kedves másnapos anyuka, hogy fejezze be, mert fáj a feje. Vagy elmagyarázod neki, hogy anya most nem tud enni adni, mert önkívületi állapotra itta magát és bírd ki kicsim, vagy mi? Hiába fejed le a tejet, akkor se tudod magad kipihenni, mert a gyerekkel foglalkozni kell? Vagy egy egész napra másra bízod?

Hihetetlen hogy egy anya egyáltalán ezen gondolkodik.

Nehéz elhinni, hogy kíváncsiságból kérdezed, mert ez vagy megtörtént, vagy azt tervezed, vagy az illető tervezi, hogy meg fog történni, különben nem lenne a kérdés. Nekem ilyen eszembe se jutott. Még így se tenném meg, hogy a gyerekeim már 3 éves és 21 hónapos. Vagy a kérdés provokáció.

2013. márc. 8. 08:12
 13/26 anonim ***** válasza:
44%
Én nem igen iszom, mióta megszületett a fiam, mert nem kívánom, de le vagyok döbbenve ennyi rosszindulaton. Már miért ne ihatna egy anya, ha a kicsit biztonságban rábízta mondjuk a nagyszülőkre? Attól, hogy gyereke lett valakinek, még nem szűnt meg önálló, felnőtt embernek lenni, aki ne adj isten akár be is rúg egyszer. Délutánra biztos, hogy már jobban lesz, még ha másnapos is, addig pedig semmi baja nem lesz a gyereknek a nagyszülőknél. Fej le anyuka előre tejet vagy netán tápszert kap 1-2 alkalommal a baba és kész. Nem kell mártírnak lenni, utána meg panaszkodni, hogy depressziós vagyok, mert semmi kikapcsolódást nem engedek meg magamnak. Hangsúlyozom, mielőtt nekem esnétek, hogy biztos alkoholista vagyok, hogy én már egy pohár bortól "berúgok". Egyszerűen nem bírom az álszent mártírkodást.
2013. márc. 8. 09:14
 14/26 Jégtánc ***** válasza:
89%
Nem arról van szó hogy ne igyon,vagy ne kapcsolódjon ki.Arról van szó hogy ne annyit igyon hogy ne tudjon magáról. Nagyon nagy a különbség.
2013. márc. 8. 09:17
 15/26 anonim ***** válasza:
34%
Ha annyit akar inni, igyon, amennyiben a kicsi jó helyen, biztonságban van, kinek mi köze hozzá.
2013. márc. 8. 09:21
 16/26 anonim ***** válasza:
78%
Miért ne ihatna válaszolóknak: Szerintem az így is- úgy is gusztustalan, ha valaki úgy leissza magát, hogy nem tud magáról! Azt, hogy egy ezt egy csecsemő anyukájaként műveli, már csak hab a tortán. Nem az szerepel a kérdésben, hogy ihat-e bár pohár bort vagy sört...
2013. márc. 8. 09:49
 17/26 anonim ***** válasza:
76%
a kedves kérdező nem reagál a kommentekre,lehet másnapos..... :-)))
2013. márc. 8. 10:09
 18/26 anonim ***** válasza:
82%

És ha a kérdés az apukáról szólna? Ő persze nem kapna ennyi kritikát. Ott az asszony, majd az ellátja a gyereket.

Ebben az esetben meg ott az ember, majd az ellátja.

2013. márc. 8. 11:21
 19/26 anonim ***** válasza:
63%

Ha már egy másik kérdésben úgyis annyira egyöntetűen írtátok, hogy az apa pont ugyanolyan fontos, ugyanolyan értékű, mint az anya.

Akkor nyugodtan ihat az anya, majd az apa törődik a gyerekkel.

2013. márc. 8. 11:22
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Másnaposság alatt sem adnék neki anyatejet így. Azt is el tudom képzelni, hogy nem is lenne mit, ugyanis az alkohol kivonja a szervezetből a vizet. Méreganyag addigra már nincs, mert a gyomrunk lebontja, és kipisiljük. De ki az, akinek szoptatósan, pici baba mellett hiányzik a másnaposság? Még 1-2 pohár alkohol esetleg, de hogy csontrészegre?
2013. márc. 8. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!