Te is tapasztaltál ilyet? (szoptatás és betegség)
Az elmúlt hónapban két fertőzésen is átestünk, amiket a lányom hozott haza az oviból. A szoptatott babám szempontjából "vegyes eredménnyel" zártunk:
Az első egy hasfájós-hasmenős vírus volt, ami engem gyötört meg legjobban (rókakoma, hasmars, kiszáradás, kórház, infúzió). De közben végig szoptattam, így a fiam szinte egyáltalán nem lett beteg, összesen kétszer volt picit lágyabb és világosabb széklete.
Másodjára a mostani gégegyuszi fertőzésen estünk át, amit viszont én nem kaptam el, de a fiam lett a "legbetegebb" a családban. Mondjuk még így sem drámai a dolog, de azért jópár napig fájt a torka, köhögött, berekedt, látványosan kevesebbet evett és kicsit bágyadtabb volt.
(A lányom és a férjem is beteg lett mindkétszer, de nem viselte meg őket komolyabban.)
Én egyébként is hiszek az anyatej egészségvédő szerepében, de az az élmény megerősített abban az elgondolásban, hogy akkor jelentősebb az anyatej védő hatása, ha az anyuka maga is megbetegszik, lévén így nagyobb dózisban adja át a babának a benne már meglévő immunanyagokat. De ha az anyuka maga nem beteg, úgy esetleg a tünetek is erősebbek a babánál.
Neked van hasonló vagy épp ellenkező megfigyelésed?
Az én lányom 2,5 éves, még szopik. Betegségei: három napos láz, egy hasmenéses és 2 köhécselés- nátha.
A hamenésest én kezdtem, ő másnap kakilt hígat, harmadnapra tünetmentes lett.
Az első köhögős bölcsikezdéskor volt, én hamarabb lettem beteg mint ő:), ő túl volt rajta 3 nap alatt. A második, idén: apja kezdte a sort, aztán én, ő megintcsak 3 nap alatt kigyógyult:).
:)
Ez a mostani gégegyuszis hapci, úgy látom, a gyerekeket fertőzte meg főleg. Minél kisebbek, annál jobban. :(
De már mi is kezdünk túljutni rajta... csak mostmeg megint fogzunk. Hiphip.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!