Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Figyelt kérdés
Megszületett egy közeli rokonunknak az első babája.Az első perctől kezdve tápszert kap.Nekem már kettő van,összesen 3 évig szopiztak.Sikerült átvészelnem minden buktatót ami ezzel kapcsolatos(kisebesedett mellbimbó,növekedési ugrások,elég e a tejci,tejlázak stb..)Nem volt egyszerű.Elláttam mindenféle tanáccsal,mert kérdezett és örültem hogy segítettem és végre lett teje.DE NEM AKAR SZOPTATNI,mert FÁJ neki a melle.Tudom nem mindenki egyforma,de idáig ezért küzdöttünk,de ő inkább marad a tápszernél.Hogy lehet valakinek ilyen felfogása?Úgy érzem nem bírom visszatartani magam hogy ne szóljak oda,de azt mondja ő is tápszeres volt,mégis felnőtt és nem beteges.Imádom a kis prüntyit,szép kisbaba,de miért nem tudatosul egyes anyákba hogy az anyatej a legjobb a babának,ha van,és igen az elején fáj,de aztán nem,és milyen meghitt dolog ez.23 éves,én 36.Anyukája a másik tanácsadója,de ő mindenben ráhagy,ő se szoptatott.Tudom el kell fogadnom,de isten bizony nagyon fáj..már már sajnálom a picit.Mi a véleményetek?
2012. okt. 17. 11:21
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
71%

Mondom ezt úgy, hogy én is tápszeres gyerek voltam mert korán elapadt anyumnak a teje.

2. Attól még nem kell megfogadnia az ismerőse véleményét sem, nem kötelező.

2012. okt. 18. 18:28
 52/54 anonim ***** válasza:
Szia,itt a "lelki társad"!Ne húzd fel magad az ilyen nőkön,én is csodálkoztam,h mindig bántanak az ilyenek,csak mert én a legjobbat próbálom adni a babámnak,sőt még tejet is adtam ingyen egy másik babónak,de ezt ők sose fogják megérteni,fontosabb a cigi..Én is dohányoztam,igaz 2-3 szálat,de egyből letettem,most sem szívom,szoptatok.Széo napot,én meg örülök,h nem csak én gondolom így!
2012. okt. 19. 16:47
 53/54 A kérdező kommentje:

Köszönöm,jól esik "lelkitársam"!

Gratulálok,hogy más babót is tudtál "etetni".Sok ilyen jó szándékú anya kéne ebbe a mai világba!

Szeretném már a témát lezárni,mert egyesek olyan bántó hangvételben írogatnak,hogy kénytelen vagyok átvenni a stílusukat hogy megvédjem magam,az igazam,és még ennyi sok komment(40!!) után is a jóindulatomat kell bizonygatnom..

Köszönöm a válaszokat!

Jó babázást minden szoptatós és nem szoptatós anyukáknak!!!:-)

2012. okt. 20. 09:52
 54/54 anonim ***** válasza:

Szerintem ne érzed magad megbántva, a jóindulatodat nem hiszem hogy bárki kétségbe vonta volna, viszont az igaz hogy elragadtattad magad a témával a kapcsolatban és úgy állítottad be mintha a rokonod bántaná a babát és te ez ellen nem tehetnél semmit. A helyzet az hogy ez mindenkinek a magánügye, még családon belül is hogy szoptat vagy sem. Szép és becsülendő dolog hogy te megszenvedtél a sikeres szoptatásért, de ha valaki ezt nem teszi akkor azt el kell fogadni. Annyit tehetsz hogy ha kérdez akkor válaszolsz, segítesz ha kéri, de bántani nincsen jogod, mert az Ő döntése hogy táplálja a saját kisbabáját. Én azt kívánom hogy az legyen a legnagyobb baja egész életében annak a babának hogy tápszert kapott.

Ne vedd sértésnek a hozzászólásokat mert szerintem a nagy része nem annak lett szánva!

Jó egészséget nektek és a rokonodéknak is!

2012. okt. 24. 18:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!