Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Figyelt kérdés
Megszületett egy közeli rokonunknak az első babája.Az első perctől kezdve tápszert kap.Nekem már kettő van,összesen 3 évig szopiztak.Sikerült átvészelnem minden buktatót ami ezzel kapcsolatos(kisebesedett mellbimbó,növekedési ugrások,elég e a tejci,tejlázak stb..)Nem volt egyszerű.Elláttam mindenféle tanáccsal,mert kérdezett és örültem hogy segítettem és végre lett teje.DE NEM AKAR SZOPTATNI,mert FÁJ neki a melle.Tudom nem mindenki egyforma,de idáig ezért küzdöttünk,de ő inkább marad a tápszernél.Hogy lehet valakinek ilyen felfogása?Úgy érzem nem bírom visszatartani magam hogy ne szóljak oda,de azt mondja ő is tápszeres volt,mégis felnőtt és nem beteges.Imádom a kis prüntyit,szép kisbaba,de miért nem tudatosul egyes anyákba hogy az anyatej a legjobb a babának,ha van,és igen az elején fáj,de aztán nem,és milyen meghitt dolog ez.23 éves,én 36.Anyukája a másik tanácsadója,de ő mindenben ráhagy,ő se szoptatott.Tudom el kell fogadnom,de isten bizony nagyon fáj..már már sajnálom a picit.Mi a véleményetek?
2012. okt. 17. 11:21
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

Itt vagyok újra,kaptam hideget,meleget.

Először is az anya hív minden nap hogy telt aznap,és megosztja a nehézségeket és tanácsot kér.Ápolás,etetés,tejszaporítás,gátseb...

Eddig az volt a gond nincs tej még."Csináltunk"tejet plussz a hormonok rásegítettek ugy a 4.napon,és azóta is a tápszert nyomja.

Egyik kedves válaszoló "esszéje"ahogy ő nevezte elgondolkodtatott,miszerint az anya a szoptatással" méri"anyai mivoltát.És hogy valószínű szégyelli,ezért nem osztja meg velem a valodi okot.

Tudja,látta is hogy szoptattam még 1 éve,és ő is szerette volna,de lehet hogy nem megy,és csak leráz egy szóval,de azért puhatolozik hogy kéne stb.Én meg mondom a tanácsokat.Ez van.De a vége mindig ugyanaz.Nincs befele forduló mellbimbója,viszont kis szájpenész az van,de a cumisüvegben nem zavarja a picilányt.

2012. okt. 17. 18:00
 42/54 anonim ***** válasza:
32%
Ilyen anyám lenne, én őt szoptatnám meg... az édesanyám a bizalmasom, ha másokat hívogatna,és kitálalná a családi dolgokat, soha többé nem engedném be a kapun...
2012. okt. 17. 19:24
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! Félre értetted! A csaj, vagyis az anyuka hívja minden nap a kérdezőt.

Kérdező! A bimbóvédőt nem próbálta még az anyuka? Hátha azzal nem fájna.

2012. okt. 17. 20:23
 44/54 anonim ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező! Teljesen megértem az elkeseredésedet. :)

Ha ő kérdez, az jó jel. Lehet, hogy a kifogásokkal csak azt szeretné (akár tudat alatt) elérni, hogy biztasd, beszélj vele, gondolom tombolnak a hormonjai, minden baja van.

Nem tudjuk, milyen a viszonyotok, nekem az unokatesómmal nagyon jó, szoros kapcsolatom van, vele heteken keresztül telefonáltunk naponta, és néha bizony határozottan beszéltem vele, így ha szoptatni nem is sikerült neki (korababa volt, a kórházban cumisüvegeztették a babát, nem engedték szoptatni...), de egy évig fejte a tehet a fiának. Te érzed, mit bír el a kapcsolatotok, és a rokonod lelkivilága. Van akit csak szelíden lehet terelgetni, másra rá lehet "dörrenni", megint másoknak példákkal, hasonlatokkal könnyebb elmagyarázni a véleményedet.

Viszont sajnos azt tapasztaltam, hogy ha valaki úgy áll hozzá, hogy a "tápszer is jó", ott akkor vége van a történetnek. Akkor már nem fog erőfeszítéseket tenni. Nálam pl nem volt opció a tápszer, úgy voltam vele, hogy olyan nincs, hogy ne tudjak szoptatni.

Szóval: ne erőltesd rá magad, ne erről szóljon minden beszélgetésetek, de ha kérdez, akkor mondd el akár századjára is. :) szerintem.

2012. okt. 17. 22:25
 45/54 anonim ***** válasza:
36%

Tök természetes dolog, ha valaki olyasmit lát ami tudja hogy valaki másnak rossz és jobb is lehetne, tehetetlen hogy nem tudja jobbá tenni. Szerintem ezt minden ember átélte már más témában. (én pl. kutyás témában sokszor).

Az hogy ugyanolyan a tápszer mintha anyatejet inna, az azért távol van az igazságtól. Esetleg ha más ismerősével beszélnél, hogy mondja el ő is a tej fontosságát, hátha több embernek megfontolja a véleményét. De beleavatkozni tényleg nem lehet.

2012. okt. 18. 07:12
 46/54 anonim ***** válasza:
33%
Nem értem a nőket,anyákat..Én is sok lehurrogást kaptam már ezen az oldalon a szoptatás miatt.Én kis naiv,azt hittem,más nő is ugyan úgy küzd az anyatejért,a szoptatásért,mint én,nekem ez természetes volt.De nem!A tápszert,mint könnyű utat választják,azt istenítik,ajánlgatják,szinte leszólják a szoptatást előnyben részesítőket.Sokat küzdöttem a szoptatásért,de ha nem jött volna végül össze,akkor is büszke lennék magamra,mert megpróbáltam,és nem hiszem,h a tápot isteníteném..Kérdező,igazad van,h nem érted a kismamát,ezek mind önző érdekek,amit itt felsoroltak sokan,és az a furcsa,h még hangosak és büszkék is rá,ahelyett,h inkább csak elfogadnák,h ők ilyenek,önzők a babával szemben,és nem dicsekednének vele.Persze ez természetesen nem azokra vonatkozik,akik egyéb okból adtak tápot..
2012. okt. 18. 09:43
 47/54 anonim ***** válasza:
61%
Na, a Kérdező végre talált lelki társat. Megérte a háta mögött kibeszélni a rokonát, aki lehet, hogy kért tőle tanácsot, de, ha tudná mit művelt, gondolom szóba sem állna Vele többet. Ez sokkal elítélendőbb, mint ha valaki nem szoptat,mert a gyerekeit is erre fogja nevelni.
2012. okt. 18. 09:58
 48/54 anonim ***** válasza:
89%
45-ös vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy a lepontozók vajh' melyik szóval nem értenek egyet. De most komolyan.
2012. okt. 18. 13:18
 49/54 anonim ***** válasza:

Kedves 45 és 48- as!

Szerintem azért pontozódtál le, mert:

1, ez a mondatot sértő, bántó lehet a tápszeres babák anyukáinak: "Az hogy ugyanolyan a tápszer mintha anyatejet inna, az azért távol van az igazságtól"

2, éppen arról szól a vita, hogy szabad- e beleszólni mások szoptatási/nem szoptatási gyakorlatába, és Te "nem elég", hogy a Kérdezőt nem beszéled le a beleszólásról/kibeszélésről, hanem azt sugallod, hogy még több embert vonjon be a "hadjáratba".

2012. okt. 18. 13:50
 50/54 anonim ***** válasza:
74%
1. Az hogy egy babának tápszert kell adni ilyen vagy olyan okok miatt, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan élettani hatással bír mint az anyatej. Ezt ne vonjuk már kétségbe!
2012. okt. 18. 18:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!