Megszületett egy közeli rokonunknak az első babája.Az első perctől kezdve tápszert kap.Nekem már kettő van,összesen 3 évig szopiztak.Sikerült átvészelnem minden buktatót ami ezzel kapcsolatos(kisebesedett mellbimbó,növekedési ugrások,elég e a tejci,tejlázak stb..)Nem volt egyszerű.Elláttam mindenféle tanáccsal,mert kérdezett és örültem hogy segítettem és végre lett teje.DE NEM AKAR SZOPTATNI,mert FÁJ neki a melle.Tudom nem mindenki egyforma,de idáig ezért küzdöttünk,de ő inkább marad a tápszernél.Hogy lehet valakinek ilyen felfogása?Úgy érzem nem bírom visszatartani magam hogy ne szóljak oda,de azt mondja ő is tápszeres volt,mégis felnőtt és nem beteges.Imádom a kis prüntyit,szép kisbaba,de miért nem tudatosul egyes anyákba hogy az anyatej a legjobb a babának,ha van,és igen az elején fáj,de aztán nem,és milyen meghitt dolog ez.23 éves,én 36.Anyukája a másik tanácsadója,de ő mindenben ráhagy,ő se szoptatott.Tudom el kell fogadnom,de isten bizony nagyon fáj..már már sajnálom a picit.Mi a véleményetek?
Két hetes a baba.A kórházban nem volt még teje,ezt megértem h tápszert kapott.A csecsemősök segítettek mellre tenni,de végül mindig kikérte a tápszert.Itthon gyerekorvos és védőnő is segített,mert panaszkodott hogy de fáj a melle.Már szépen ráharap,de mindig az a válasz hogy fáj.Mondjuk szülni is edával szült,az hogy fájhatott volna.Tiszta felelőtlen a mai fiatalság,tisztelet a kivételnek.
2012. okt. 17. 11:29
3/54 A kérdező kommentje:
Azért mert az anyjának van már teje,de mégsem akarja szoptatni mert fáj a szoptatás.A kislánynak meg azért mégiscsak az anyatej lenne a legjobb,ha van akkor kapja már azt.Nem?
2012. okt. 17. 11:33
4/54 anonim válasza:
Se te, sem pedig a 2 hetes baba nem fog belehalni,hogy tápszert kap szerintem.
Túlélitek!
Ez az ő döntése, lehet még rám érzett az ízére, most fog rájönni,hogy milyen jó szoptatni.
2012. okt. 17. 11:37
5/54 anonim válasza:
Ne bánts soha senkit. Nekem is van ismerősöm aki nem szoptat. Miért? Nem tudom. Az ő döntése az ő felelőssége. Semmi köze hozzá senkinek.
2012. okt. 17. 11:38
6/54 anonim válasza:
Szerintem semmi közöd hozzá. A sajnálatodra sincs semmi szüksége.
A szoptatás akkor jó, ha az anyának is jó, akarja. Ő nem akarja, teljesen mindegy, hogy miért. Ez az ő döntése, és nem gondolom, hogy ártana a babájának ezzel. Én a 3. gyerekem szoptatom, mert így akarom/akarjuk, mégis eszem ágában sincs megkérdőjelezni másnak az evvel kapcsolatos döntését. Magánügy, attól, hogy te szoptatsz, én szoptatok, nem leszünk ettől többek/jobbak semmivel.
2012. okt. 17. 11:47
7/54 anonim válasza:
Ha neked ez akkora gond(bár nem a te gyermeked szóval semmi közöd hozzá)javasolhatod neki hogy fejje le a tejet és adja oda neki cumisüvegből.Az én lányom se akart szopni a kórházban fogalmam sincs mit adtak neki enni mert semmit nem mondtak de engem is úgy engedtek haza hogy az első dolgom az legyen hogy tápszert vegyek.Bár én fejtem és azt adtam neki üvegből de elapadt a tejem és teljesen tápszeres lett 2 hetes korában.Szóval a tápszer nem ördögtől való.
2012. okt. 17. 11:52
8/54 A kérdező kommentje:
Igen,tudom semmi közöm.De véleményem az van.
Van aki mindent megpróbál,küzd,és van aki kényességből önös érdekből megvonja.Csak ez bánt.
Ti is,mi is azért vagyunk ezen a rovaton,mert segítséget,tapasztalatokat gyűjtünk hogy lenne több,könnyebb stb...
2012. okt. 17. 11:54
9/54 anonim válasza:
Vigyázz az önös érdekekkel. A nem szívből jövő dolgokkal pont az ellenkezőjét éri el az ember,mint amire hivatottak. Ha a pici megérzi, hogy tulajdonképpen az anyjának teher a szoptatás, akkor nem annyira jó az az anyatej.
2012. okt. 17. 11:57
10/54 A kérdező kommentje:
Hát persze hogy nem ördögtől való,az első fiam is kapott belőle mert nem tudtam fenntartani bárhogy küzdöttem.De ő meg sem próbálja,az itt a gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!