Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Lehet ezt szó nélkül hagyni?

Figyelt kérdés
Megszületett egy közeli rokonunknak az első babája.Az első perctől kezdve tápszert kap.Nekem már kettő van,összesen 3 évig szopiztak.Sikerült átvészelnem minden buktatót ami ezzel kapcsolatos(kisebesedett mellbimbó,növekedési ugrások,elég e a tejci,tejlázak stb..)Nem volt egyszerű.Elláttam mindenféle tanáccsal,mert kérdezett és örültem hogy segítettem és végre lett teje.DE NEM AKAR SZOPTATNI,mert FÁJ neki a melle.Tudom nem mindenki egyforma,de idáig ezért küzdöttünk,de ő inkább marad a tápszernél.Hogy lehet valakinek ilyen felfogása?Úgy érzem nem bírom visszatartani magam hogy ne szóljak oda,de azt mondja ő is tápszeres volt,mégis felnőtt és nem beteges.Imádom a kis prüntyit,szép kisbaba,de miért nem tudatosul egyes anyákba hogy az anyatej a legjobb a babának,ha van,és igen az elején fáj,de aztán nem,és milyen meghitt dolog ez.23 éves,én 36.Anyukája a másik tanácsadója,de ő mindenben ráhagy,ő se szoptatott.Tudom el kell fogadnom,de isten bizony nagyon fáj..már már sajnálom a picit.Mi a véleményetek?
2012. okt. 17. 11:21
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
56%

1. sem durvákat nem írok 2. szerintem téged sem szapultalak

De szerintem keress magadnak valami hobbit, amivel lekötheted a felesleges energiádat, ha már a saját gyereked nevelése nem köti le. (Na, most már azt hiszem, tényleg durva voltam...)

2012. okt. 17. 13:17
 22/54 anonim ***** válasza:
68%

Lehet! Én elzavarnálak, hogyha folyamatosan csesztetnél valamivel. Miért nem szoptat? Mert lehet, hogy tényleg fáj neki!!! Javasold neki a bimbóvédőt, hátha azzal könnyebb lenne neki! Ha meg nem, akkor is hagyd rá. Az ő dolga.

Bocsánat az offért! Én is szerettem volna szoptatni, nem jött össze. Nekem is kirepedt a bimbóm, sebes volt, vérhólyag lett rajta. Amikor szoptatni kellett volna már görcsben volt a gyomrom, mert fájt baromira! Na ekkor mondtam, hogy elég volt!!! És engem sem piszkált senki, hogy mit csináljak.

Te se piszkáld őt. Ha nem akarja, hát ne tegye, lelke rajta. Te próbáltál segíteni, ő mást választ, ennyi. Ne akard ráerőltetni az akaratodat.

Szép napot!

2012. okt. 17. 13:18
 23/54 anonim ***** válasza:
53%

jézusom kérdező!!!

megáll az eszem!

nem hiszem el,hogy vannak ilyenek.

2012. okt. 17. 13:24
 24/54 A kérdező kommentje:

Valami újat is írjatok a semmi közödön kívül,mert azt tudom,írtam is.:-))Huhh,mekkora indulatokat kavartam!

De még mindig nem tudom a kérdésre a választ hogy akinek van,miért nem azt adja,meg sem próbálva.

De olvasva főleg az utóbbi kommenteket kezd bennem kirajzolódni hogy itt kétféle tábor van:

1.aki mindent megpróbál,igyekszik,azért olvas itt

2.akinek nem jött össze,megpróbálta ugyan,de a kérdésem emlékeket ébreszt benne,h őt piszkálták ez miatt család,barát,rokon...és most jól idecsap nekem!:-)

3.akinek van teje,de nem azt adja hanem a második jobbat.Na,pont az nem ír,így maradok tudatlan hogy miért??

Köszönöm a válaszokat,és szép napot mindenkinek aki írt!:-))

2012. okt. 17. 13:27
 25/54 anonim ***** válasza:
64%
Én vagyok a durva... Nekem pont, hogy volt tejem, és tápszert adtam a gyermekeimnek. Mind a 3nak. És akkor most mi van???? Megmondjam a baromi nagy igazságot, miért? Én dohányos vagyok. Mea culpa, ez van vállalom. Tudom, mivel jár, tudom, hogy egészségtelen, és büdös, és magamon kívül másoknak is ártok vele. Én a kultúrált bagósok közé tartozom, terhesség alatt nem szívtam, lakáson belül nincs füstölgés, stb. De mindegyik gyerekemnél bármit megadtam volna a terhesség alatt egy szál cigiért. Amikor megszültem rögtön rágyújtottam, amint lehetett. És tudod, bár dohányos vagyok, annyira azért nem vagyok gusztustalan ember, hogy a nikotinos anyatejjel etessem meg a számomra mindennél drágább gyermekemet. Ez ám rohadtul magánügy, nem is mondogattam senkinek, egyszerűbb volt azt mondani, hogy fáj, meg nincs tejem, mint azt hallgatni, hogy milyen hátrányai vannak a dohányzásnak, és hogy a gyerekem érdekében hagyjam abba. Abbahagytam, amikor kellett, és szerintem pont mindent megadtam a gyermekeimnek, mindent, amit adhattam, mindamellett, hogy liter számra öntöttem ki az anyatejet a mosogatóba...
2012. okt. 17. 13:36
 26/54 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Utolsó, köszönöm, hogy ezt leírtad, sok energiát megspóroltál volna ha hamarabb megteszed, mert ez az ok például magyarázat lehet.

És értem, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért nem szoptattad a babáidat annak ellenére, hogy volt tejed, de ha ezt nem csak most írod, hanem pár válasszal ezelőtt, akkor ettől az egész csetepatétól megkímélted volna magad.

Mind e mellett szerintem igazán becsülnivaló, hogy vállalod a döntésedet és nem magyarázatokat gyártasz!

2012. okt. 17. 13:45
 27/54 anonim ***** válasza:
92%

Arra még nem gondoltál, hogy valójában nem a fájdalom a visszatartó erő, hanem egy tudatalatti gát van a fejében? Sokan idegenkednek a szoptatástól, undort vált aki a csöpögő tej. Esetleg valami mell-fóbia?

Be kell vallanom, én ez utóbbi csoportba tartozom, korán nőni kezdett a cicim, nagyok is, sok bántást (csúfoltak, beszólások, fogdostak) kaptam miatta, a melltartóvásárlás horror stb., szégyellem őket, szégyelltem a védőnő előtt, (anyósom is bepofátlankodott a szoptatáshoz, amikor segíteni próbált a védőnő), még a nődokim előtt is szégyellem. A szoptatás sem ment, bár a tej is kevés volt.

Egy idő után életlen baltával tudtam volna gyilkolni azt, aki jött a "szoptass, cici, cici, cici, cici"-vel. Fejtem a tejet, kapta üvegből. Két hónapos volt a fiam, amikor a gyerekorvos jött, kérte, mutassam meg a cicimet, és közölte ezekkel a mellekkel soha nem fogok tudni szoptatni, és ezen ne is keseregjek. A fejést abbahagytam, amikor már csak 5 ml-t tudtam kipréselni.

Elhiszem, hogy jót akarsz, de ne erőszakosan akard! Hidd el, van az az eset, amikor nem az anyatej a legjobb!

2012. okt. 17. 13:56
 28/54 A kérdező kommentje:

Huhh,mert előrébb való volt szívni a bagót mintsem anyatejjel táplálni a gyerekedet ha már volt.Mit várok én itt normális hangnemű hozzászólást,ha választ nem is a kérdésemre?

Frankó lehetett bagóbüdösen altatni,etetni,babázni..

Hagyjuk is,mert csak felmegy a pumpám még mik vannak!Inkább a bagó,mint a szoptatás!

Bár lehet hogy a rokonom is csak szédít minket ahogy te is tetted a családdal ahogy írtad.Lehet nem azért nem szoptat mert fáj,hanem mert bagózik,félti a cicje szépségét stb...vagy bármi más önérdek.

Na,a végén csak körvonalazódik mi lehet az ok hogy miért nem akarnak,meg sem próbálnak szoptatni azok az anyák akiknek van tejük?!

Köszönöm neked a felismerést,és egyben a valószínűsíthető választ!!

Mert azt kamuzzák fáj,sebes,stb...közben meg az önös érdekeiket nézik.Hogy is hívják ezt?Önzőség?Na de egy csepp kisbabával szemben?

Olyan messze vagyunk egymástól gondolkodásilag,mint Mekkától Jeruzsálem!

Megkaptam a választ a kérdésemre,mostmár tényleg búcsúzom,szép napot!

2012. okt. 17. 13:57
 29/54 anonim ***** válasza:
64%
Lehet szó nélkül hagyni, sőt kell is! Én úgy kidobnálak a lakásból, ha ilyenekkel csesztetnél, hogy csak na. Az meg, hogy a rokonodat kibeszéled egy ilyen oldalon, egyenesen gusztustalan. Inkább ezen gondolkodnál el, mint, hogy mást piszkálj.Értsd már meg, hogy ez magánügy, Te meg itt erőlködsz, hogy valaki mondja már azt, hogy igazad van. Nincs igazad!
2012. okt. 17. 14:01
 30/54 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj, hogy nem mindenki így áll ám a dolgokhoz, ilyen elnézően és megértően, nézd meg a kérdezőt... Sok édesanya nem meri elmondani senkinek, miért teszi azt és úgy, amit és ahogy, könnyebb egy sokat hangoztatott kifogást emlegetni, mint bevallani az igazságot, mert még magunk előtt is szégyelljük... Ha nem a szoptatást nézzük, hanem például van, aki mindenhol azt hangoztatja, hogy soha meg nem ütné a gyermekét. De otthon, a négy fal között, 0-24-ben egy nyűgös, hisztis, öntörvényű kis kölyökkel, 3 nap alvásmegvonás után, mikor a lurkó a zsírkrétával összefirkálja a 2 hónapja feltett tapétát, fogja, és ráhúz a fenekére, vagy rácsap a kezére, és urambocsájt még rá is kiabál. Nem fogja elmondani senkinek, mert amíg régen alapvető nevelési elv volt, hogy kaptam egy sallert, ha valami rosszat tettem, ma már csúnyán sem szabad nézni egy gyerekre, az ilyen anyukát kiközösítik, lehurrogják, stb... Az a baj, hogy túl sokat foglalkozunk azzal, mit fognak mások szólni, meg az is, hogy olyan világban élünk, ahol a szabad vélemény nyilvánítást sokan úgy értelmezik, hogy joguk van beleszólni mások életébe. Ezért az emberek őszintétlenebbé válnak, elkezdenek a külsőségekkel foglalkozni, és az igazán fontos dolgok elsínylődnek. Arról egy szót sem hallottunk, hogy bár ez az anyuka nem szoptat, de milyen szeretettel, törődéssel, odafigyeléssel öltözteti, pelenkázza a babáját, hogy éjszakánként mennyit sír, hogy meg tudjon felelni mindennek (gondolok itt a feleség, anya, női szerepre), hogy mennyi lemondással neveli a gyermekét. Annnnnnyira nem fontos, hogy miért nem szoptat, nem? Miért kell erről vadidegenekkel beszélni, és tudta nélkül kizárni a "Jó Édesanyák" táborából? Tényleg, ennyire fontos ez?
2012. okt. 17. 14:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!