Hány éves kortól lehet otthon hagyni a gyereket
felügyelet nélkül?
Figyelt kérdés
Arról lenne szó h van egy hamarosan 6 éves kisfiam,és egy lassan 3 éves lányom. Az éjszakákat mindketten átaludják gond nélkül. nem sokára lejár a gyes vissza kéne mennem dolgozni ám sehogy nem tudjuk megoldania párommal a felügyeletet arra az időszakra amig nem ér haza egyikünk. Mindketten több müszakba dolgozunk. Értelemszerüen váltó müszakba kérjük magunkat hogy gond nélkül tudjuk vinni-hozni az oviba,bölcsibe a gyerekeket. Ám ha pl én délutános vagyok ő meg éjszakás nem tudjuk kire hagyni a gyerekeket. Én este fél 11kor érek haza,neki meg 9kor el kell mennie. Sajnos nincs semmilyen segítségünk,aki át tudna jönni ilyenkor. Vagy ha egyikünk délelöttös a másikunk meg éjszakás lenne,akkor is ez lenne hogy reggel arra a 1,5 órára nem tudunk senkit hívni a gyerekekhez. Felmondani nem szeretnék ez miatt,mert kellene a pénz.
Nagyon nagy baj lenne ha ilyenkor felügyelet nélkül lennének? A nagyobbik gyereknek adtunk már egy telefont,gyorshívóba benn van az elsősegély telefonszáma,és tanítjuk ha baj van fel kell hívnia és mit kell mondani. Vagy szerintetek hogyan tudnánk megoldani?
és ha mégis történik valami baj, akkor mehettek is a börtönbe gondatlanságból elkövetett bűncselekményért. Nem hagyhatod ott a gyerekeidet. Hogy számolsz el a lelkiismereteddel, ha egy elektromos hiba miatt tűz üt ki és bent égnek? Muszáj megoldást találnotok, mert ezzel veszélyeztetitek a gyerekeitek életét és amint a gyámhivatal tudomására jut, hogy otthon van felügyelet nélkül a két kicsi, már veszik is el őket.
2012. febr. 24. 10:14
2/24 anonim válasza:
ha nincs kire hagyni akkor van bébiszitter ,igaz 1óra/1000ft körül van ez nem a legolcsóbb megoldás,de gondolom van szomszéd néni,vagy egyetemista-végzős középiskolás akinek jól jönne egy kis kiegészítés,szerintem nekik 500/óra díj is megfelel és még így jártok a legjobban
2012. febr. 24. 10:22
3/24 anonim válasza:
Úr Isten! Biztos, hogy nem hagynám otthon a gyerekemet még fél órára sem, főleg úgy, hogy van a 6 évessel egy kicsi is. Egy pillanat alatt is történhet baj. Próbáljatok valakit keresni, aki arra a 1,5 órára tud vigyázni a gyerekekre.
2012. febr. 24. 10:25
4/24 anonim válasza:
Borzasztóan picik még, 6 évesen még magára sem tud vigyázni, nemhogy egy 3 évesre is...Én nem hagynám őket egyedül, még fél órára sem.
2012. febr. 24. 10:27
5/24 anonim válasza:
A nagyok 6-7 évesek, a kicsi még totyogó, max. a boltba rohanok el, ez kb. 10 perc, mert közel van. De csakis akkor, ha a picúr elaludt, várok fél órát, és akkor, minden alkalommal kioktatom a nagyokat, mit nem szabad, szerencsére nagyon szófogadó gyerekek. De ennél több időre nem merném otthon hagyni őket.
2012. febr. 24. 10:32
6/24 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Én biztos nem hagynék otthon egyedül két ilyen kicsi gyereket, minket sem hagytak a szüleink ennyi idősen.
Ugyanakkor a nagymamám sokat mesél arról, mi mindent csináltak, amikor 6 éves korában rábízták a három húgát, akik közül a legkisebb még csecsemő volt. Változnak az idők.
Elhiszem, hogy nagyon nehéz helyzetben vagytok, de szerintem sajnos akkor sem megoldás, hogy egyedül hagyjatok otthon két ilyen nagyon pici gyereket.
2012. febr. 24. 10:38
7/24 anonim válasza:
A szomszédot kéne megkérdezni, hogy egy kisebb összegér átjönne-e arra az időre.
2012. febr. 24. 10:40
8/24 anonim válasza:
Ez semmiképp nem megoldás hogy otthagyjátok őket. Most komolyan! Te nyugodtan el tudnál menni?
2012. febr. 24. 10:45
9/24 anonim válasza:
Szerintem is keress egy állandó bébiszittert arra a napi pár órára. Én egy olyan középiskolás-főiskolás lányt javaslok, akit ismersz, megbízható, és közel is lakik. A párom nagylánya 19 éves, neki is van Szegeden egy 5 éves "pót-kisöccse", akire vigyázni szokott, ha jól tudom, 500 Ft-os órabérben.
7-8 éves koruk előtt én még egy pár órára sem merném egyedül hagyni a gyerekeimet.
2012. febr. 24. 11:04
10/24 anonim válasza:
Az én lányom is 6 éves,de azért nem hagynám itthon mert ő félne egyedül,még akkor is ha az öccsével lenne.A másik amiért nem hagynám azt már leírták lehetnek váratlan események,tűz,baleset stb.A kicsi nálunk nem hallgat a nagyra,ilyen felelőséget nem ruháznék rá.Tudom nálunk a nagy belemélyed a tv-be vagy a játékba,nem figyel a kicsire,sokszor nem hallja ha szólok.És végül általában akkor történik baj ha nem vagy otthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!