Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nincs tejem, nagyon kiborultam...

Nincs tejem, nagyon kiborultam. Ti meddig szoptatatok?

Figyelt kérdés
5 hetes a babam, de mar lassan egy hete nem szoptatok,mert nincs tejem! Termeszetesen szultem es csak masnap tudtam szoptatni, es utana is nagyon keves volt mara meg mar nincs is semmi. Anyosom engem hibaztatt es azt mondja majd beteg lesz a babam, miattam!
2012. okt. 13. 15:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó!Ne haragudj,de szerintem nincs mindenkinek!Ennyi!
2012. okt. 15. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:
szia utolsó.azt irja a kérdező,h 5 hetes a babája,már egy hete nem szoptat....tehát 4 hétig szoptatott...akkor csak volt teje,,,valami történt,pl: az anyós hibáztatásai...stb
2012. okt. 15. 23:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Bizonyított, hogy mindössze a nők 2% nem tud szoptatni, mert valamilyen szervi elváltozása van, a többi csak nem megfelelően szoptat: nem teszi elég gyakran mellre, nem megfelelően (technika, idő), a stressz miatt az adrenalin gátolja a tejleadást, elkezd pótolni, a baba kevesebbet szopizik így a tej is kevesebb. Ugyanis minél többet szopizik (minél több inger éri a mellet), annál több termelődik, a szopizás alatt termelődik a nagy része nem két szoptatás között! Soha nem fogy el a mellből a tej, olyan nincs hogy üres!

Én is szenvedtem, mint írtam, de a szoptatási tanácsadó segített: 2 óránként mindkét mellre tettem a fiamat 2 napig (nem volt leányálom) és azóta is kizárólag anyatejes baba 3,5 hónapos és megduplázta a születési súlyát (3640 volt, nem kicsi)....Az viszont tény, hogy a szoptatott babák sokkal előnyösebb helyzetben vannak a későbbiekre nézve: cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek,....én azért is erőltettem,mert nekem macerás a tápszerkészítés :( egyszerűbb és a babának a legjobb, ha a cicit előkapom: a tej steril, a baba igényeinek a legjobb, és megfelelő a hőmérséklete, nem kell sterilizálni, mosogatni stb. Szerintem pár nap szenvedést megér, hogy az ember megpróbálja...

2012. okt. 16. 11:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Én 3 óránként fejem a melleimet,és minden alkalommal 20-40ml jön.Iszok szopis teát,semmit nem ér.Hiába teszem rá a gyereket,nincs több tejem,ő meg csak bömböl,hogy éhes.Muszáj táppal etetnem,mert akármit teszek,nem szaporodik a tejem.Sajnos van ilyen,hogy valakinek nincs vagy kevés.Annak meg értelme nincs,hogy tegyem mellre 2óránként,mert el sem tud aludni az éhségtől,tehát csak bömböl egész nap,ha nem kap tápot.Többen tanácsolták itt is,hogy hát de akkor is ciciztessem,ne tápszerezzem.De egyszerűen egy-egy óra mindkét mellből való cici után is éhes...A baba egészséges anyatej nélkül is,az anyós meg szimplán h.e...Régen is voltak tápos babák és bajuk nem volt.Öcsém 3évet szopizott és utána az ovi időszakban két hetente egy hétig beteg volt kis-és középcsoportban is.Tehát nem hiszem,hogy összefüggésben lenne a két dolog.
2012. okt. 16. 12:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsónak írnám, hogy pedig én ezt csináltam: üvöltött a gyerek (szerintem mindegy hogy az éhségtől vagy a fáradságtól, úgyis sírt), én meg vele együtt sírtam, beszéltem egy szoptatási tanácsadóval, aki segített. Bizony 2 óránként mellre tettem, mindkettőre és fejtem is, 2 nap volt ilyen üvöltős, szépen felment a tejem, a gyerek átaludta 1 felkeléssel az éjszakát. Szedtem mellette a More Milk kapszulát.Nem mértem a szopikat, csak esténként, szépen gyarapodott. A tanácsadó is megmondta, nem mérvadó, alkalmanként mennyit szopizik, ha van 4-5 minimálisan pisis pelus és gyarapodik havonta 150-400 grammot. Azóta is igyekszem e szerint cselekedni. Reggel több és hígabb a tej, este kevesebb de zsírosabb. Nem könnyű, de a kitartás meghozza az eredményét. Ha valaki elkezd hozzápótolni, előbb utóbb elapad a tej, mert nincs elég kereslet: a tápszer jobban laktat, kevesebbszer kér enni: kevesebb tej termelődik, hozzá van tápszerezve és í kör bezárul. A baba 3-4 héten belül kizárólag tápszeres lesz.
2012. okt. 16. 12:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Először is nyugodj meg.Anyós is rátesz egy lapáttal ha stresszel ezzel.Tedd minél többször mellre,igyál,egyél tejserkentő teákat,leveseket.Minden szopi után fejd ki a maradékot,ha 10 ml is,akkor is.2-3 nap után meghozza a várva várt eredményt.Ha mégsem,akkor sincs baj!!!Te legalább mindent megpróbáltál!!
2012. okt. 17. 11:48
 17/18 anonim ***** válasza:
14es vagyok.Én szoptatom is a kicsit főleg este és éjjel meg reggel,hogy elaludjon.Szopi helyett kap tápot,de én meg fejem a melleimet rendszeresen,tehát használva van,mintha ő üritené.És iszom a szopis teát,nem szaporodik a tejem.Ha 2óránként fejek és tovább is használom a fejőt,mint ameddig jön a tej,hogy ingereljem,akkor sem jön le 40ml-nél több.Lehet,hogy a stressz is közrejátszik,de a lényegen nem változtat,hogy nincs több tejem.De én nem fogom elapasztani,mert ha keveset is,de legalább kap tejet.
2012. okt. 17. 16:28
 18/18 anonim ***** válasza:
úristen,és akkor mi van,ha tápszeres lesz??!Ne vicceljetek már, a tápszer nem méreg!!!Én 4 hónapig tudtam szoptatni,aztán egyre kevesebb lett,végül persze elapadt.Egy darabbig küszködtem fejegettem,de mindhiába,nem volt több.És?Ez van tápszeres volt,de nem beteges egyáltalán.Nem nagy ügy.
2012. okt. 18. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!