Nincs tejem, nagyon kiborultam. Ti meddig szoptatatok?
Bizonyított, hogy mindössze a nők 2% nem tud szoptatni, mert valamilyen szervi elváltozása van, a többi csak nem megfelelően szoptat: nem teszi elég gyakran mellre, nem megfelelően (technika, idő), a stressz miatt az adrenalin gátolja a tejleadást, elkezd pótolni, a baba kevesebbet szopizik így a tej is kevesebb. Ugyanis minél többet szopizik (minél több inger éri a mellet), annál több termelődik, a szopizás alatt termelődik a nagy része nem két szoptatás között! Soha nem fogy el a mellből a tej, olyan nincs hogy üres!
Én is szenvedtem, mint írtam, de a szoptatási tanácsadó segített: 2 óránként mindkét mellre tettem a fiamat 2 napig (nem volt leányálom) és azóta is kizárólag anyatejes baba 3,5 hónapos és megduplázta a születési súlyát (3640 volt, nem kicsi)....Az viszont tény, hogy a szoptatott babák sokkal előnyösebb helyzetben vannak a későbbiekre nézve: cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek,....én azért is erőltettem,mert nekem macerás a tápszerkészítés :( egyszerűbb és a babának a legjobb, ha a cicit előkapom: a tej steril, a baba igényeinek a legjobb, és megfelelő a hőmérséklete, nem kell sterilizálni, mosogatni stb. Szerintem pár nap szenvedést megér, hogy az ember megpróbálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!