Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nincs tejem, nagyon kiborultam...

Nincs tejem, nagyon kiborultam. Ti meddig szoptatatok?

Figyelt kérdés
5 hetes a babam, de mar lassan egy hete nem szoptatok,mert nincs tejem! Termeszetesen szultem es csak masnap tudtam szoptatni, es utana is nagyon keves volt mara meg mar nincs is semmi. Anyosom engem hibaztatt es azt mondja majd beteg lesz a babam, miattam!
2012. okt. 13. 15:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%
Ne foglalkozz anyósoddal. Ha Te mindent megtettél azért, hogy szoptass és mégsem sikerült, akkor tiszta lehet a lelkiismereted. Nekem sem sikerült. Még 4 hétig sem. Nem ettől lesz valaki jó anya. Nyilván az anyatej lenne a legegészségesebb, de a tápszer a második legjobb. Azért hátha valakitől kapsz valami jó ötletet, amit még megpróbálhatsz, de ha nem megy, akkor se problémázz ezen. Élvezd ki a gyerekeddel töltött időt, szeresd, simogasd sokat.
2012. okt. 13. 15:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg és semmiképp ne hibáztasd magad!Ekkora hülyeséget még nem hallottam,hogy emiatt beteg lenne a gyerek.Ne haragudj,de anyósodat elküldeném melegebb éghajlatra!Ha nincs-akkor nincs!Nem tudsz mit tenni!Én szintén kb.4 hétig tudtam szoptatni,akkor is minimális mennyiségekkel,pótolni kellett.Küzdöttem-kiborultam-aztán végül,mikor a gyerekorvos és a védőnő egybehangzóan azt mondta ne kinlódjak,semmi értelme akkor megnyugodtam.Figyelj rengeteg tévhit terjeng,de a mai tápszerekben több vitamin van,mint egyes anyák tejében!(értem ezalatt a dohányzó,stb...anyákat)Mindkét fiam tápszeres volt,abszolút nem betegesek,életrevaló 16 kg-os 2.5 éves urak!Ez egyszerűen elképesztő ami itt megy nálunk,hidd el más országokban nincs ekkora mizéria az anyatejes-táplálás körül.De akárhogyis ,te csak nyugodj meg semmi baja sem lesz a babádnak,azért mert nem tudod szoptatni!
2012. okt. 13. 15:40
 3/18 anonim ***** válasza:
Szia! Ne keseredj el! Attól hogy nem szoptatod a babádat még nem lesz beteg. Hidd el sokan tápszerezik a babájukat és egészségesen nőnek fel. Anyósod egy paraszt, ha ezzel vádol téged. Most amúgy is érzékenyebb vagy, erre nincs szükséged. Próbáltál esetleg görögszénát vagy utrica urenst szedni? Nekem az utóbbi vált be. Én 2és fél hónapig kizárólag szoptattam, utána pótlást kellett adni és 8 hónaposan már csak tápszert fogadott el. Nehéz volt feldolgozni,de így alakult. Most viszont 15 hónapos, és minden rendben vele. És a végén csak ez számít,nem? Ne hagyd magad feleslegesen felstresszelni! Jó babázást!
2012. okt. 13. 15:43
 4/18 anonim ***** válasza:

- A nagyobbik fiamat egy napig sem. Emellett gyümölcsöt is csak azután eszik nagy néha, ha megkérdezem százszor.Oviban is egy évben egyszer volt beteg.

- A kicsit 8 hónapig, falja a gyümölcsöt, mindig összeszedett valamit.

Szóval nem tudom mivel függ össze a betegség, de nem a szoptatással :)

Ne görcsölj ezen. Az ég világon semmi baja nem lesz

2012. okt. 13. 15:52
 5/18 anonim ***** válasza:

Hát én vagyok az aki tuti mindent megtett a második babáál a szoptatásért, annak elenére hogy a doki már abba akarta hagyatattni velem, de így is csak 3 hós koráig ment.

Szóval elsö lányomnál sem ment nagyon, ott is sokat fejtem, csináltam mindent, de 10-20 mili volt a max. ìgy 2 hósan már teljesen abba hagytam.

Gondoltam hogy keveset tettem meg, na majd a másodiknál. ìgy is lett, már a korházban csak a cicin lógott, egésznapokat a szoptatós szobában voltam...

Aztán haza, de a tej nem ömlött, habár azért volt. 2 hetesen jött az elsö gyulladás majd kb 2 hetente iszonyat mellgyulladásaim voltak az egyik ciciben. olyan szinten hogy volt hogy levegöt nem tudtam venni mert már a mellcsontom is fájt. Doki ekkor mondta hogy abba kellene hagynom mert folyamatos gyulladás sem jó.

De csináltam. ùgy tudtam szinten tartani a tejet hogy szopi, egyböl pumpálas, majd táp kellett neki. vagy szó szerint óránként cicin volt. Ezt egy 2 éves tesóval nem bírtam, és egyre több tápszert kapott. Igazából max 140 mili volt a két ciciben összesen, ez volt a legtöbb amit kitudtam hozni.

2012. okt. 13. 16:43
 6/18 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj meg szoptatós teát inni hátha. Ha nem akkor nem. Ne hibáztasd magad ezért
2012. okt. 13. 16:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Kb. annyi idős volt a kisfiam, mint a Tiéd, amikor nálam is krízis volt, de mi megoldottuk, de pokol volt....

- More Milk kapszula: totál bedurrantak a cicijeim a tejtől

- 2 napig 2 óránként mindkét cicire rátettem és még fejtem is, akkor is ha semmi nem jött

- ne méregesd szopi után, csak este maximum

- 4-5 pisis pelenka (minimálisan nedves is) azt mutatja a baba elég tejhez jut

-hívj fel szoptatási tanácsadót, nekem sokat segített, elmagyarázta, hogy nem kell azonos mennyiségeket szopiznia, más a tej összetétele és minősége a nap folyamán, ezért nem mérvadó az egy-egy szoptatáskor mért adat, 1,5 óra elteltével nyugodtan újra cicire lehet tenni

-Mecsek Tejserkentő teát iszom, napi 4 filtert és minimum 2,5-3 liter folyadékot és igyekszem megfelelően táplálkozni

3 hónapja szültem, nekem csak a 3. napon volt először 10 grammnyi mérhető, de nem adtam fel, ha érzem, hogy kevesebb, mindkét cicire teszem. A fentiekkel azóta is szoptatók és 3 kg-ot hízott a kisfiam.

5-6 hetesen van egy fejlődési ugrás, amikor többet és hosszabb ideig szopiznak, ilyenkor nő az igényük.

2012. okt. 13. 17:17
 8/18 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a többi választ. az anyósoddal ne foglalkozz én a helyedben tuti jol megmondtam volna neki a magamét....

nem szabad magad okolni, el kell fogadni ezt a helyzetet. megprobáltál gondlom mindent. a tápszeren is csodaszépen fel fog nőni, egészséges boldog baba lesz. nem attol lesz valaki jó vagy rossz anyuka, hogy szoptat e vagy sem. neki egy kiegyensúlyozott, boldog, odadó anyukára van szükségre, nem egy szomorú lelkiismeretfurdalásos anyukára. szoval fel a fejjel,semmi baj nincsen.

kérdésedre válaszolva az első kisfiamat 4hónapig szoptattam,az elejétől kellett pótlást adnom s a végén már csak 1x szopizott egy keveset. nekem nehezebb volt abbahagyni,mint ahogy őt megviselte.pedig mindent megprobáltam (tea,bogyó,állandó nyüstőlés a fejőgéppel stbstb)

második kisfiam most 7,5hós, nagy szopis:)sosem kapott tápszert:)valószinű h nyugodtabb, tapasztaltabb, kiegyensulyozottab voltam már vele, nem izgultam mindenen h jol csinálom e mint az első babánál....eget megfogadtam még a terhességem alatt. azt a torturát,fizikai-lelki szenvedést nem csinálom még 1 végig, inkább akkor tápszert kap majd, tesoja is felnőtt. s ez a hozzáállás meg is hozta gyümölcsét...

2012. okt. 13. 22:33
 9/18 anonim ***** válasza:
én pont itt olvastam a medela sns készülékről. én nem próbáltam, de ki fogom próbálni, ha pótolni kell.
2012. okt. 14. 11:18
 10/18 anonim ***** válasza:
szia,én azt kérdezném,hogy mi történt?mert valami történt...azt kellene rendbe tenni,megnyugodni és tejed az van...valamiért leblokkoltál,meggátolta valami a tejleadó reflexet...!kérj segítséget,amíg lehet,még sikerülhet.válaszolok a kérdéseidre,ha irsz.nyugalom!
2012. okt. 14. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!