Nincs tejem, nagyon kiborultam. Ti meddig szoptatatok?
- A nagyobbik fiamat egy napig sem. Emellett gyümölcsöt is csak azután eszik nagy néha, ha megkérdezem százszor.Oviban is egy évben egyszer volt beteg.
- A kicsit 8 hónapig, falja a gyümölcsöt, mindig összeszedett valamit.
Szóval nem tudom mivel függ össze a betegség, de nem a szoptatással :)
Ne görcsölj ezen. Az ég világon semmi baja nem lesz
Hát én vagyok az aki tuti mindent megtett a második babáál a szoptatásért, annak elenére hogy a doki már abba akarta hagyatattni velem, de így is csak 3 hós koráig ment.
Szóval elsö lányomnál sem ment nagyon, ott is sokat fejtem, csináltam mindent, de 10-20 mili volt a max. ìgy 2 hósan már teljesen abba hagytam.
Gondoltam hogy keveset tettem meg, na majd a másodiknál. ìgy is lett, már a korházban csak a cicin lógott, egésznapokat a szoptatós szobában voltam...
Aztán haza, de a tej nem ömlött, habár azért volt. 2 hetesen jött az elsö gyulladás majd kb 2 hetente iszonyat mellgyulladásaim voltak az egyik ciciben. olyan szinten hogy volt hogy levegöt nem tudtam venni mert már a mellcsontom is fájt. Doki ekkor mondta hogy abba kellene hagynom mert folyamatos gyulladás sem jó.
De csináltam. ùgy tudtam szinten tartani a tejet hogy szopi, egyböl pumpálas, majd táp kellett neki. vagy szó szerint óránként cicin volt. Ezt egy 2 éves tesóval nem bírtam, és egyre több tápszert kapott. Igazából max 140 mili volt a két ciciben összesen, ez volt a legtöbb amit kitudtam hozni.
Kb. annyi idős volt a kisfiam, mint a Tiéd, amikor nálam is krízis volt, de mi megoldottuk, de pokol volt....
- More Milk kapszula: totál bedurrantak a cicijeim a tejtől
- 2 napig 2 óránként mindkét cicire rátettem és még fejtem is, akkor is ha semmi nem jött
- ne méregesd szopi után, csak este maximum
- 4-5 pisis pelenka (minimálisan nedves is) azt mutatja a baba elég tejhez jut
-hívj fel szoptatási tanácsadót, nekem sokat segített, elmagyarázta, hogy nem kell azonos mennyiségeket szopiznia, más a tej összetétele és minősége a nap folyamán, ezért nem mérvadó az egy-egy szoptatáskor mért adat, 1,5 óra elteltével nyugodtan újra cicire lehet tenni
-Mecsek Tejserkentő teát iszom, napi 4 filtert és minimum 2,5-3 liter folyadékot és igyekszem megfelelően táplálkozni
3 hónapja szültem, nekem csak a 3. napon volt először 10 grammnyi mérhető, de nem adtam fel, ha érzem, hogy kevesebb, mindkét cicire teszem. A fentiekkel azóta is szoptatók és 3 kg-ot hízott a kisfiam.
5-6 hetesen van egy fejlődési ugrás, amikor többet és hosszabb ideig szopiznak, ilyenkor nő az igényük.
nem olvastam el a többi választ. az anyósoddal ne foglalkozz én a helyedben tuti jol megmondtam volna neki a magamét....
nem szabad magad okolni, el kell fogadni ezt a helyzetet. megprobáltál gondlom mindent. a tápszeren is csodaszépen fel fog nőni, egészséges boldog baba lesz. nem attol lesz valaki jó vagy rossz anyuka, hogy szoptat e vagy sem. neki egy kiegyensúlyozott, boldog, odadó anyukára van szükségre, nem egy szomorú lelkiismeretfurdalásos anyukára. szoval fel a fejjel,semmi baj nincsen.
kérdésedre válaszolva az első kisfiamat 4hónapig szoptattam,az elejétől kellett pótlást adnom s a végén már csak 1x szopizott egy keveset. nekem nehezebb volt abbahagyni,mint ahogy őt megviselte.pedig mindent megprobáltam (tea,bogyó,állandó nyüstőlés a fejőgéppel stbstb)
második kisfiam most 7,5hós, nagy szopis:)sosem kapott tápszert:)valószinű h nyugodtabb, tapasztaltabb, kiegyensulyozottab voltam már vele, nem izgultam mindenen h jol csinálom e mint az első babánál....eget megfogadtam még a terhességem alatt. azt a torturát,fizikai-lelki szenvedést nem csinálom még 1 végig, inkább akkor tápszert kap majd, tesoja is felnőtt. s ez a hozzáállás meg is hozta gyümölcsét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!