Miért kezd minden tápszeres anyuka mentegetőzni, amikor megtudják, h én még szoptatatok?
Az enyém másfél éves, még elég sokszor cicizik, de már jóformán el kell bújjak vele. A védőnő és a háziorvos is tanácsolta már kéretlenül, hogy na most már igazán csökkentsem és hagyjam abba.
Lófszt. :-D
jaaajj, jön a szokásos vitaindító álszentkedés....
hülyeségeket beszélsz.
mindenki próbálkozik szoptatással, csak van akinek sikerül, van akinek nem. ennyi és nem több.
nem kell ebből lelki problémát csinálni.
szerintem meg akik szoptatnak, azok siránkoznak állandóan, hogy el kell bújniuk szoptatni+nem szoptathatnak az utcán stb.
és nem a szoptatósoknak kell magyarázkodniuk, hanem éppen fordítva, ők nézik le azokat, akiknek n incs tejük.
pont.
Nem vtaindítónak szántam hanem tényleg érdekel. Falun élünk, s nem igazán van akivel erről beszélhetnék, mert mindenki, akivel együtt szültünk, már tápszert, de legalább teát ad. Mikor kérdeznek az etetésről, a semmi gond, szoptatok-válasz után jön a magyarázat.
Persze nemcsak ezért néznek furcsán rám, hanem a napi séta is furcsa-itt senki nem viszi a babáját ki az útra. Nekem muszály, mert ilyenkor anyosom legalább nem szedi ki a kezemből. Szóval nem provokatív volt a kérdés, csak inkább egy kis bátorítást vártam....
2. vagyok.
mihez vártál bátorítást? szoptatsz, van tejed.tápszert az ad a babájának, akinek nincs elég teje. hidd el, szórakozásból, lustaságból senki nem ad tápszert a babának, gondolj bele: pénzbe kerül, vizet kell forralni, ki kell mérni, összekeverni, elmosni stb...
jól teszed, ha minden nap viszed sétálni, még hidegben is kell vinni, neke azt mondta anno a védőnő hogy -10 fokig lehet, de -5ig biztos!
Biztos igazad van. De az egész mostani időszakot belengte anyósom jelenléte, aki már cumisüveggel és tápszerrel várt haza a kórházból.Akkor sikerült megértetni vele, h 6 hónapig kizárólag szoptatni fogok.Talán ezért sikerült, mert fenyegetett z a rém, h elveszik a babámat. Azóta beszerezte az etetős eszközöket, s mint egy visszaszámláló minden nap mondja a bbámnak, még mennyi van szilveszterig, mert akkor jár le a 6 hónap. A férjem nincs itthon, senki nincs, akivel beszélhetnék.
A semmi gond-típusú válaszok háttere, tehát, ha bárkinek kezdtem volna a nehézségeimet mondani, akkor biztos tápszert kapott volna a baba.
anyódos elég furcsa :) ne foglalkozz vele, semmi köze hozzá.
miért és ki venné el a babádat tőled????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!