Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ennyire ritka manapság az...

Ennyire ritka manapság az anyatejes táplálás?

Figyelt kérdés

Nemrég a gyerekorvosnál voltunk és mint mindig, most is az első kérdés a mit eszik volt. Mondtam hogy 100 százalék anyatejes és nagyon boldog volt, még gratulált is hozzá.

Ez ennyire nem jellemző már? Mondjuk tény hogy kismamas csoportokban is sűrűbben olvasok tápszeres gyerekekről mint anyatejesekről, de nem gondoltam hogy ez így meglep egy gyerekorvost.

febr. 10. 15:31
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
72%
Hát az mondjuk nem mindegy, mennyi idős a gyereked. Kezdetben az enyém is 100% anyatejes volt, de úgy 3,5 hónapos kora után kellett már némi pótlás, aztán 7 hónapos korától lett full tapszeres. Nem mindenkinek megy a szoptatás, az azért nem olyan egyszeru mindenkinek, hogy csak előveszi a cicit, és tadaaam, már eszik is a gyerek.🤷 Lehetnek rácsatlakozási gondok, meg a mennyiség sem mindig elegendő, vagyis inkább sok esetben van valami nehézség, igen. Örülj neki, hogy neked ez könnyen megy, de bocsi, nekem ez a kérdés inkább valami dicsekvesszerunek tűnik.
febr. 10. 15:52
 2/39 anonim ***** válasza:
38%

Én konkrétan senkit se ismerek személyesen,aki szoptatott volna. Mindenki a tápszert nyomatja csak.

Én 2 évig szoptattam igény szerint. Egy csepp tápszert sem evett a gyermekem.

Illetve bocs. A gyerekorvos erőltette folyamatosan a SINLAC-ot,mert azt "minden gyereknek ennie kell".

Megvettem. 2x próbáltam. A lányom sugárban hányta ki mindkét alkalommal.

(Utána megnéztem, miből van. Basszus, szentjánoskenyérmagliszt. Azt még én is kihánynám szerintem 🤣🤣).

Szóval én szoptattam. Rengeteg tejem volt. Nagyon sok.

De nagyon sok bántást kaptam a környezetemből. Sokan kételkedtek benne,hogy az anyatej van olyan jó a babának,mint a táp. Még a saját anyám és a húgom is cseszegetett érte. Szóval nagy kitartás kellett hozzá. Meg egy jó adag lesz.rom tabletta.

Mivel nekünk beteg volt a baba,és folyamatosan kórházakba,orvosokhoz járkáltunk vele 3 hetes korától, nagyon-nagyon kényelmes volt a szoptatás.

Bárhol, bármikor volt megfelelő mennyiségű, minőségű és hőmérsékletű tej neki,amit megehetett. Ezért nagyon hálás voltam/vagyok azóta is.

febr. 10. 15:52
 3/39 A kérdező kommentje:

"nekem ez a kérdés inkább valami dicsekvesszerunek tűnik"

Bocsi, nekem meg ez egy kicsit frusztrált, kisebbségi komplexusos meglatasnak tűnik. Gondoltam hogy lesz ilyen aki ebbe a kerdesbe rosszindulatot lát, de nem gondoltam hogy egyből az első komment.

febr. 10. 15:57
 4/39 A kérdező kommentje:

#2 "Sokan kételkedtek benne,hogy az anyatej van olyan jó a babának,mint a táp"

Ilyen tényleg létezik?

febr. 10. 16:04
 5/39 anonim ***** válasza:
90%
Másfél éves koráig szoptattam a fiam, de nálunk ez nem ritka. Családban is minden gyerek anyatejes. Sőt pont az ellenkezőjét tapasztaltam mint amit itt ír valaki, nálunk kifejezetten ment a “cici terrorr” mikor úgy tűnt a legelején hogy lehet nem fog menni mert mindenki szerint az anyatej kell! Örülök hogy végül sikerült de sokszor lett volna jobb ha tápszeres inkább és most a másodikat várva is sokszor gondolkodom hogy lehet jobban járnék ha tápszeres lenne mert akkor vehetek be gyógyszert és nem kell még egy évig lábon kihordanom minden migrént.
febr. 10. 16:07
 6/39 anonim ***** válasza:
53%
3# nem vagyok se frusztrált, se kisebbségi komplexusos, én nem akartam mindenáron szoptatni, kényelmesebb is volt nekem a tápszer. Csak nem értem, mi értelme ezeknek a "kérdéseknek", mert ez valójában nem kérdés.
febr. 10. 16:23
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk se ritka a szoptatas, biztosan fugg attol hogy milyen kornyezetben mozogsz.

A gyerekorvos nekem nem gratulalt erte, pedig eskuszom jo lett volna, annyit szenvedtem erte.

Sajnos nalunk minden volt, letapadt nyelv, gyenge izomzat, rossz szopasi technika, nem hizas, veres-gennyes mellbimbo es 5 mellgyulladas.

Az 5. mellgyuladasnal mondtam hogy nekem ebbol kosz, eleg volt, egyszeruen testileg-lelkileg kiszivott ez az egesz. Ekkor volt 6 honapos a kisfiam.

De lehet ha most 40 evvel ezelott lettunk volna es vagy szoptatok vagy tehentejet/ cukros, lisztes vizet kap a baba, akkor maradtam volna a szoptatasnal ezek utan is. De mivel volt valasztasi lehetosegem, igy lett tapszeres.

Ma mar ez konnyebben elerheto, ezert lehet, hogy az ember tenyleg hamarabb nyul tapszerhez, ha nem egyszeru a szoptatas, mint regen.

febr. 10. 16:23
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy ritka, legalábbis a baba pár hónapos koráig tuti nem. Amúgy nekem a baba a kórházban kapott tápszert de már ott elkezdtük a szaporítást, szerencsére végül beállt a kereslet kínálat, de mi még csak az elején járunk (3hét), egyenlőre úgy tűnik sikerül tartani a lépést a növekedési ugrással de félek hogy ez nem lesz így örökké.
febr. 10. 16:25
 9/39 A kérdező kommentje:

"Csak nem értem, mi értelme ezeknek a "kérdéseknek", mert ez valójában nem kérdés"

De ez kérdés. Azt kérdeztem ritka e az anyatejes táplálás. Ha nem lenne kérdés hanem dicsekves azt írtam volna hogy "ugye milyen király vagyok hogy tudok szoptatni?", na az tényleg nem kérdés.

A leírást azért adtam hozzá hogy érthető legyen miért kérdezem. Ha ebbe mást látsz akkor nagyon is frusztrált vagy.

febr. 10. 17:10
 10/39 anonim ***** válasza:
68%
9# én nem vagyok frusztrált, a gyerekem már nagyobb, rég nem anyatejes, és nem is tapszeres, és full egészséges, erős fiu. Sosem éreztem magam kevesebbnek azért, mert nem szoptattam évekig. DE: te is tudod, látod biztos, hogy ezen az oldalon rengetegen valóban frusztráltak, ha nem megy az anyatejes táplálás, és akkor jossz egy ilyen "kérdéssel", hogy téged meg is dicsértek, milyen ügyes vagy...és most megint ne érts felre, én veled örülök, ha sokáig tudsz szoptatni, mert az anyatej jó, és jól csinálod. De az is jól csinálja, akinek ez bármilyen okból nem megy.
febr. 10. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!