Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ennyire ritka manapság az...

Ennyire ritka manapság az anyatejes táplálás?

Figyelt kérdés

Nemrég a gyerekorvosnál voltunk és mint mindig, most is az első kérdés a mit eszik volt. Mondtam hogy 100 százalék anyatejes és nagyon boldog volt, még gratulált is hozzá.

Ez ennyire nem jellemző már? Mondjuk tény hogy kismamas csoportokban is sűrűbben olvasok tápszeres gyerekekről mint anyatejesekről, de nem gondoltam hogy ez így meglep egy gyerekorvost.

febr. 10. 15:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
69%
#5. Nem kell lábon kihordani a migrént, egy csomó gyógyszer mellett lehet szoptatni (e-lactantia), én is triptánozok a migrénemre.
febr. 10. 17:21
 12/43 anonim ***** válasza:
94%

Nem, sőt. Persze biztos a kognitív disszonancia is bejátszott, de amikor az első gyereknél nem ment a szoptatás, folyton csak könnyedén anyatejező lenéző reakciókat kaptam. Olyan volt, mintha mindenki körülöttem csak anyatejjel táplált volna.

Pedig-pedig, ha valaki azt a csomagot kapja, amit mi, lehet egyből a tápszerhez nyúl és nem kínlódik egy percet sem.

Második gyerekünknél nem volt egészségügyi gond, s lám, őt hosszan tudtam szoptatni, csak az elején voltak gondok, de túljutottunk.

febr. 10. 17:33
 13/43 anonim ***** válasza:
76%

Környezetemben nagyon sok anyuka szoptat. Szerintem több az anyatejes baba mint a tápszeres.

Az orvos pedig persze, hogy örül, ugyanis teljesítmény értekelésük egy indikátorok a kizárólag anyatejjel táplált csecsemők aránya. Tehát a házi gyerekorvos anyagilag is érdekelt abban, hogy egy babát inkább szoptassanak mint tápszert kapjon

febr. 10. 17:41
 14/43 anonim ***** válasza:
14%

A legtobb no hamar feladja.

En 8 hetet kuzdottem, nem kicsit, hogy legyen eleg tejem. 3 evig szoptattam, most 10 eves a lanyom, meg egy percet sem hianyzott kozossegbol betegseg miatt.

Plusz a tudatlansag, tajekozatlansag, a gyerekorvosok, vedonok hozza nem ertese. Es a legtobbet nem is erdekli, hogy tegyen erte, inkabb a tapszer.

febr. 10. 17:52
 15/43 anonim ***** válasza:
54%
Mindkettőt 1 éven túl szoptattam és a barátnőim nagy százaléka is. A gyerekorvos viszont nekem is gratulált és örült, hogy anyatejesek voltak.
febr. 10. 18:05
 16/43 anonim ***** válasza:
52%
5-os a legtobb gyogyszer szedheto szoptatas alatt, nem neztel utana ? Miert ne lehetne bevenni gyogyszert ? Semmit nem kell labon kihordani mert szoptatsz. Fura, valaki ezt nem tudja az internet vilagaban ?
febr. 10. 18:24
 17/43 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez társadalmi rétegtől, és családtól is függ. Én már gyerekként is azt láttam, hogy a szoptatás egy tök egyszerű, célszerű, praktikus dolog, és sima ügy. És erre is számítottam, bíztam benne hogy örököltem a jó genetikát. Nem is volt komolyabb probléma, rengeteg tejem volt. Szerintem aki más családi háttérből jön, annak sokkal nehezebb lehet, több benne a bizonytalanság. Lenézni valakit mert nem tud, vagy akár nem akar szoptatni, butaság, nem ez az anyaság legfontosabb komponense. Egy szoptató anya is lehet undok fráter a gyerekével.
febr. 10. 18:41
 18/43 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Sőt, kifejezetten divat a hosszú ideig tartó szoptatás.
febr. 10. 19:02
 19/43 anonim ***** válasza:
70%
Neurológus orvos mondta (kettő is) illetve a nőgyógyász is hogy sem terhesen sem szoptatás alatt nem szedhető triptán. Illetve szoptatás alatt igen csak utána 24 óráig nem lehet szoptatni. Volt már vetélésem, nem kockáztatok csak mert a lacto-s honlap szerint csak mérsékelten kockázatos a rizotriptan.
febr. 10. 19:12
 20/43 anonim ***** válasza:
39%

19. Terhesen valóban nem, de szoptatás mellett a szumatriptán és az eletriptán bátran alkalmazható.

"Volt már vetélésem, nem kockáztatok csak mert a lacto-s honlap szerint csak mérsékelten kockázatos a rizotriptan." A lacto-s honlap egyáltalán nem is azt ajánlja, hogy TERHESEN alkalmazd, szóval végképp nem értem, hogy kevered ide a vetélést...

febr. 10. 19:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!