Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ennyire ritka manapság az...

Ennyire ritka manapság az anyatejes táplálás?

Figyelt kérdés

Nemrég a gyerekorvosnál voltunk és mint mindig, most is az első kérdés a mit eszik volt. Mondtam hogy 100 százalék anyatejes és nagyon boldog volt, még gratulált is hozzá.

Ez ennyire nem jellemző már? Mondjuk tény hogy kismamas csoportokban is sűrűbben olvasok tápszeres gyerekekről mint anyatejesekről, de nem gondoltam hogy ez így meglep egy gyerekorvost.

febr. 10. 15:31
1 2 3 4 5
 41/43 anonim válasza:

40-es vagyok. Megtaláltam, hogy arányaiban mennyi szoptatás/tápszer/ vegyes Magyarországon. "Statisztikák ítélkezés nélkül. Magyarországon a szoptatás vagy a tápszer a meghatározó? Beszéljenek a száraz tények, kommentár nélkül :) " itt a link:

[link]

tegnap 16:39
 42/43 anonim ***** válasza:

Az a baj a statisztikákkal, hogy nagyon nem mindegy hogyan kérdezik.

Tőlem a védőnő csak azt kérdezte, hogy meddig volt kizárólagosan anyatejes. Erre a válasz az, hogy 4 napos koráig. Magyarul a statisztikába az fog kerülni, hogy az én gyerekem 4 napig kapott anyatejet, pedig valójában 13 hónapos koráig szopizott, mellette több-kevesebb pótlással.

De alakulhatott volna úgy is, hogy 2-3 hetes korában újra csak anyatejes lesz, de a statisztikában még mindig az lenne, hogy 4 napos koráig volt anyatejes... Mert csak addig volt kizárólag az.

A fent linkeltben meg csak az a kérdés, hogy szopott-e egyáltalán valaha. Nyilván arra nekem is az a válaszom, hogy igen, meg annak is, akinek egy hetesen teljesen tápszeres lett a babája.

tegnap 16:52
 43/43 anonim válasza:

42-es, elvileg te abban kellene legyél, ami a második ábrán a 8,2% (anyatej + más módon).

Benne voltam a kérdőívben, védőnő tette fel a kérdéseket, és egyértelmű volt, hogy melyik válasz mit jelent.

"A féléves gyermekeknek 53,9%-át szoptatták." - szerintem ide is beszámítotok :)

Persze lehet a védőnő is le akarta darálni a kérdőívet, és akkor sérül az info.

tegnap 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!