Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik dohányoztak szoptatás...

Akik dohányoztak szoptatás alatt lett baja a babának?

Figyelt kérdés
Kizárólag olyanok válaszát várom, akik dohányoztak esetleg van ismerősük aki dohányzott. Napi 2-3 szál cigi nagyon árt?
2012. máj. 29. 08:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
28%
Semmi bajuk sem lett, nagy súllyal születtek, és a nagy már 11 éves, de semmi baja.
2012. jún. 12. 16:54
 22/27 anonim ***** válasza:
Kevés volt a magzatvíz, és a baba is meghalt. Hogy összefüggés van-e, Isten tudja.
2012. jún. 19. 16:41
 23/27 A kérdező kommentje:
Sajnálom ami történt. De ha jól értem nem szoptatás alatt cigiztél. ?
2012. jún. 19. 16:56
 24/27 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszek, hogy sárga lett a fejbőre, meg a szeme fehérje, de csak ennyi, más baja nem történt... Ez most komoly?
2012. jún. 19. 18:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

A dohányzás káros az egészségre. A babának nincs választása. Nem fair az anyától ha dohányzik terhesség és szoptatás alatt.

Szerencsére senkit nem ismerek aki terhesség és szoptatás alatt dohányzott volna. Én anno cigiztem, de szerencsére elég hamar észbe kaptam hogy sem nekem, sem a környezetemnek, sem pedig a pénztárcámnak nem teszek jót. Baba születése előtt jó 6 évvel abbahagytam és mielőtt még megkérdeznéd, nem akkor nem szoptattam :D Jöhet a lepontozás, de nagyon sajnálatos ha ekkora áldozatot nem tud hozni egy anya a gyerekéért hogy leszokik a cigiről. Teljesen fölösleges számolgatni hogy a 10-20 válaszolóból hány gyerekének lett baja vagy sem.

2012. jún. 20. 09:58
 26/27 anonim ***** válasza:

A dohányzó kismama ezeket a betegségeket „örökíti” gyermekének

A terhes nők dohányzása a megszülető gyermekre sok veszélyt jelent: hirtelen szívhalált és viselkedési gondokat, sőt egy új tanulmány a zsíranyagcsere későbbi zavarát is bizonyította.

A világhírű ausztráliai szívgyógyász, David S. Celermajer és munkacsoportja évek óta vizsgálja a terhesség alatti dohányzásnak a megszülető gyermekre gyakorolt hatását. Eredetileg azt nézték, hogy a várandós asszony cigarettázása milyen módon és mértékben befolyásolja az asztmára és az allergiás betegségekre vonatkozó hajlamot, most a gyermekek ereire is kiterjesztették a tanulmányt.

A European Heart Journal legújabb számában közölt vizsgálati eredményekben 1997-1999 között született gyermekek egészségügyi adatait gyűjtötték össze. A tanulmányban 405 gyermek egészségi állapotát összegezték: nyolcadik életévükben összeírták testmagasságukat, súlyukat, haskörfogatukat és vérnyomásukat. Ultrahang segítségével mérték az artériák falának vastagságát és 328 gyermeknél a vérzsírok szintjét is.

Az erek falának vastagságában a nem dohányzó asszonyok gyermekeihez képest nem észleltek különbséget, de a kutatók megfigyelték, hogy a várandós korban is cigarettázó nők gyermekeinek "jó", HDL-koleszterin vérszintje jelentősen alacsonyabb volt, mint azoknak a gyermekeknek a laboratóriumi leleteiben, akik nemdohányzó családba születettek.

A munkacsoport számításai szerint ez a különbség azt okozhatja, hogy dohányzó anyák gyermekeinek felnőttkorban 10-15 százalékkal nagyobb esélyük lesz koszorúér-betegség kialakulására, mint a "füstmentesen" megszülető gyermekeknek életük későbbi évtizedeiben. "Azoknak a gyermekeknek, akiknek az édesanyja a terhesség alatt dohányzott, az általánosnál is kifejezettebben kell figyelniük a szív-és érrendszeri betegségek kockázati tényezőire, a magas vérnyomásra, a vérzsírok szintjére, és kiváltképp arra, hogy ők maguk ne dohányozzanak" - foglalta össze vizsgálatuk eredményeit Celermajer professzor.

2012. jún. 20. 10:45
 27/27 anonim ***** válasza:
A 25-ös hozzászólóval tökéletesen egyetértek. Felesleges közvéleményt kutatnod. Ártalmas a dohányzás a gyermekre nézve is. S a tanulmányokból egytől-egyig kiderül, hogy 10 évvel később is még jelentkezhet olyan betegsége, ami cigitől jött ki.
2012. jún. 20. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!