Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik dohányoztak szoptatás...

Akik dohányoztak szoptatás alatt lett baja a babának?

Figyelt kérdés
Kizárólag olyanok válaszát várom, akik dohányoztak esetleg van ismerősük aki dohányzott. Napi 2-3 szál cigi nagyon árt?
2012. máj. 29. 08:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Anyukám nem dohányzott szoptatás alatt, viszont egyszer rágyújtott... állítólag sugárba hánytam ki a tejet... Ne dohányozz, ezzel tartozol a gyerekednek! Én is le bírtam szokni, pedig elég erős dohányos voltam, és nem is vagyok olyan hűűűű de akaraterős ember és mégis sikerült, a saját gyerekemért muszáj volt! Hidd el minden átmegy az anyatejbe!
2012. máj. 29. 09:01
 2/27 anonim ***** válasza:
41%

Édesanyám cigizett, mivel akkor még azt mondta a doki (30 éve), hogyha egyből abbahagyja, akkor rajtam jelentkezhetnek elvonási tünetek. Így napi max. 5 szál volt megengedve. Időre, normál súllyal születtem, teljesen egészségesen. Soha nem voltam beteges, iskolában kitűnő tanuló.

Ha nagyon feszült vagy, akkor inkább 2-3 szál cigi, de persze gondolom te is tudod, hogy a legjobb az lenne, ha egyáltalán nem cigiznél. :) Egyébként meg azt mondják, hogy már évekkel a gyermekvállalás előtt abba kéne hagyni, hogy kiürüljön a szervezetből a káros anyag.

Napi 2-3 szálat én is elszívtam első babával bár nem mindennap, volt, hogy egyet sem, de kb. az 5. hónapig olyan nap is, hogy 5-öt, mert volt, hogy "szükségesnek" éreztem. Túlhordtam a babám és több mint 4 kg-val született. Eddig még teljesen egészséges 4 éves. De ha valami baja lett volna, sosem bocsátottam volna meg magamnak....

2012. máj. 29. 09:06
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

Keresztlányom anyja terhesen is cigizett, meg szoptatás alatt is.

Igaz,hogy egészségesen született (hála Istennek), de a most 8 éves kislány allergiás szinten mindenre és ekcémás.

Nem mondom,hogy tutira a cigi miatt, de elképzelhető!

Szóval ezt így nem lehet megmondani,hogy mi mennyire árt.

Nyilván, aki azt mondja,hogy nem, nyugtatni akarja magát.

De ha nagyon sarkosan nézzük, terhesség nélkül is árt a cigi!

Mondom ezt úgy,hogy dohányos vagyok, de amikor jött a fiam, nem szívtam.

Tervezett gyerek volt, ezért úgy indultam neki,hogy ha gyereket akarok, az az első,hogy eldobom a cigit! Ameddig nem megy nem vállalom be!

2012. máj. 29. 09:13
 4/27 anonim ***** válasza:
42%

Eddig kutya baja, 3 éves, egészségesen született, időben és normális súllyal. Hogy a későbbiekben a butaságom okoz-e nála valamit.... remélem nem.

De ne én legyek a példa előtted.

2012. máj. 29. 14:13
 5/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Azt nem írtad, hogy naponta hány szálat szívtál. Szoptatás alatt is cigiztél?

2012. máj. 29. 18:47
 6/27 anonim ***** válasza:
24%

4. vagyok... nem tudom megmondani pontosan.

Volt, hogy csak 2-3 szálat, de volt, hogy 5-6-ot is akár... főleg mikor a részeges apám hívogatott. :(

Igen, terhesség és szoptatás alatt is szívtam. Érdekes, de szoptatás alatt még kevesebbet, sűrűn tettem mellre a fiamat, és nem tudtam úgy összebújni vele, hogy cigi szagom legyen. Így leginkább reggel és este szívtam el 1-1-et.

2012. máj. 30. 07:59
 7/27 anonim ***** válasza:
17%
Szopi után közvetlen gyújts rá, valamennyire kiürül a szervezetből mire a következő szopi ideje eljön. Ez is valami, ezt kevesen tudják.
2012. máj. 30. 09:41
 8/27 anonim ***** válasza:
39%

Én ismerek 2 kislányt, az egyik 3, a másik 5 éves most. Szépek, okosak, egészségesek.

Meg az unokaöcsém, aki keményen viselkedészavaros volt...

Ezek közül az egyik kislány anyukája egyáltalán nem fogta vissza magát, és az öcsi is sok cigit kapott eléggé.

2012. jún. 1. 08:01
 9/27 anonim ***** válasza:
90%
Istenem, milyen szomorú ezeket olvasni, lányok!
2012. jún. 1. 08:04
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

barátnőm dohányzott végig

ikrek voltak

koraszülöttek lettek, folyamatosan betegesek, kis súlyúak voltak (1 kiló körül) eléggé ideges gyerekek

2012. jún. 1. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!