Ti meddig szoptattatok?
Úgy beszélnek egyesek itt 1 (!!!!!) éves gyerekekről,mintha az már miylen aggastyán,óvodás,önálló korban lenne..
A hosszú (3-4) szoptatásra szerintem sincs szükség,és én sem szoptattam eddig egyik gyerekem se. Na de 1 évesen???? Kérdező,és akkor mit fogsz neki adni fél éves korától egy éves koráig? Egy gyerek rengeteget nő egy hónapban,a csontok muszáj a sok kalcium és D vitamin. Én tejet biztos nem adtam volna,énis tejcukor érzékeny vagy,és a család kb 80%a az volt rajtam kivül. És ki az a hülye,akinek van anyateje,ingyen,amivel az etetés semmiylen előkészületet nem igényel,és ehelyett megveszi a méregdrága tápszert,főzögeti a cumisüvegeket,bekeveri,kihüti stb. Rengeteg macera,FELESLEGESEN.
Amikor megszületett a kisfiam, azt mondta egy hetven év körüli férfi rokonom, hogy még jól emlékszik az érzésre, hogy az anyja melle milyen megnyugtató volt számára. Nem álltam le vele vitatkozni, de azt gondoltam, hülyeségeket beszél, az ember nem emlékszik erre az időszakra.
Aztán később hallottam és tapasztaltam, hogy sokan tényleg szoptatják a nagyobb gyereküket, és ez nem csak most divat (mint ahogy ezt egyesek szeretik beállítani), hanem évtizedekkel ezelőtt is jellemző volt.
Ettől függetlenül én valamivel 1 éves kora után, amikor úgy láttam, hogy már csökken az érdeklődése elválasztottam, de semmi gusztustalant nem látok a nagyobb gyerekek szoptatásában. Nekünk így volt jó, másnak máshogy, magánügy.
Nem a babák igénye változott, hanem az élelmiszereink minősége.
Sajna ma már a méz sem feltétlenül egészséges, csak néz szét a hírek között, mennyi gond lehet vele. Plusz a tej minősége is évről évre meredeken zuhan.
A többi élelmiszerről már nem is beszélve.
Ami 20 éve jó volt, az ma már nem feltétlenül az - legyen az bármi a világon - ezen sem ártana elgondolkodni:)
Engem itt most sokan csúnyán le fognak pontozni... :D
Helyenként tényleg kicsit flegmán tudsz fogalmazni, amit sokan magukra vesznek.
Az alap felvetésedet tökéletesen megértem és nagyjából egyet is értek vele, viszont azt a határt én nem konkrétan 1 évesnél húznám meg. Az én lányom 14 hónapos és még terhesen is úgy álltam hozzá, hogy fél évig mindenképp szoptatni akarom, fél és 1 éves kora között, amikor ő is úgy gondolja, akkor pedig befejezzük. Ehhez képest kb. 11 hónaposan kezdett el cicifüggő lenni... :) Felülkerekedett az anyai ösztönöm azon, hogy furcsának érzem én is egy ekkora gyereket mellre tenni. De mit csinálhatnék vele, amikor ennyire igényli még?! Nyilván alkalmazkodom hozzá valameddig. De azért már lassan szeretném elválasztani.
Viszont ez a 2-3 éves korig (vagy még tovább) szoptatás, és az, hogy lassan ez az elvárás mindenki felé szerintem abból adódik sok esetben, hogy az anyuka szereti babusgatni a gyerekét és szeretné, ha minél tovább az ő kicsi babácskája maradna... És mivel sokan 1 gyereket szülnek csak, így azon az egyen próbálják az összes szeretetüket és babusgatási ingerüket "kiélni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!