Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik sokaig szoptattatok,...

Akik sokaig szoptattatok, hogy csinaltatok?

Figyelt kérdés
Ugy ertem a kerdest, hogy ugye 6honapos kortol kezdtetek hozzataplalni es fokozatosan kivaltani az etkezeseket. Milyen sorrendben tettetek ezt es melyik szoptatasok maradtak meg vegig?
2011. nov. 10. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem váltottam ki étkezést, csak HOZZÁtápláltam. Azaz minden étkezésnél kapott anyatejet is. Így a szoptatások száma nem csökkent, esetleg a mennyisége valamennyire. De ez hónapok alatt ment végbe. Több hónapba telt, mire egy étkezést ki tudtunk váltani. A reggeli és az alvás előtti szopik voltak az utolsók, amiket elhagytak a gyerekeim. A legutolsók pedig az esti alvás előtti szopik.
2011. nov. 10. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is HOZZÁ tápláltam 6 hónapoos korától.

Első szilárd délben volt, a déli cicizést magától hagyta el 7 hónaposan.

2 havonta vezettm be új étkezést(8 hó: uzsonna, 10hó: reggeli, 1 év: vscsora.

1 éves korában hagyta el a délelőtti cicizést, valamikor 1,5-2 éves korta között a délutánit.

2, 5 éves, még ciczik, reggel séeste, a eszébe jut és kéri, ma reggel pl nem kérte, esténként sokszor elfelejti.

Szép lassan majd magától abbahagyja

2011. nov. 10. 20:19
 3/5 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat...igen en is igy gondoltam, ahogy irjatok. a kislanyom 6,5honapos, ket hete kezdtem vele kostoltatni, de olyan jo etvagyu, hogy ha csak par kanallal kap, akkor sir, hogy meg enni akar. Szoval ebedkor mar egesz nagy mennyiseget megeszik szopi mellett. Es igy tervezem en is hogy kb. egy-masfel havonta uj etkezest, szepen fokozatosan. Koszi megegyszer. Szep napot Nektek...
2011. nov. 11. 08:06
 4/5 xStefix ***** válasza:

Tipp: Ha ennyire tetszik neki az étel, akkor a mennyiségek lassú növelése kicsit nehezebb feladat lesz - de akkor meg az újabb étkezés bevezetésével érdemes várnod, ahogy te is írod.

Én is hasonlóan csináltam, mint az előzők. Sok sikert!

2011. nov. 11. 14:21
 5/5 Zsöff85 ***** válasza:

Igény szerinti szoptatásnál nincs értelme étkezés kiváltásáról beszélni, mert a baba nem csak akkor szopizik, ha éhes.

Kisfiam 28 hós, rendesen eszik mindent, mellette amikor kér, szopizik.

2017. márc. 14. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!