Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Épp hogy elég tejű szoptató...

Épp hogy elég tejű szoptató anyukák meddig szoptattatok?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom, hogy egy éves korig, sőt tovább szoptatnak az anyukák, de gondolom ők azok a szerencsések, akiknek mindig volt bőven tejük.De mi van azokkal az anyukákkal, akik kezdetektől fogva minden féle praktikát bevetve- fejés, homeopátia, tea, folyadék, spéci tejserkentő étrend, stb...- izgulták végig babájuk növekedését és reménykedtek, hogy lesz annyi tejük, amennyi épp szükséges a babának, na ők meddig tudtak szoptatni? És ha "elfogyott" a tejcsi, akkor inkább a hozzátáplálást vezették be 6 hó előtt, vagy/és inkább váltottak tápira?
2011. júl. 17. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első babánál alig akart beindulni a tejem. Akkor még nem volt ennyi praktika közszájon, így marad az, hogy ha sírt, megszoptattam... Így aztán 3 hónapos korától nem volt gond a tejjel... Valószínűleg az, hogy már nem stresszeltem, feloldotta a gátakat. Fél évig kizárólag szopott, utána pedig 2 évesen hagyta el teljesen a szopizást.
2011. júl. 17. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:
A kórházban szinte semmi tejem nem volt. 80 g-nál többet sosem szopizott a lányom, de a tápszert nem fogadta el, úgyhogy elég volt neki. 6 hónspig csak szopott, most 19 hónapos, még többször kéri naponta, és van.
2011. júl. 17. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:

császárral szültem, 5 napig tartott, míg egyáltalán lett tejem, úgyhogy a lányom a legelső pillanattól kezdve kapott tápszeres kiegészítést. 1 éves koráig szoptattam így, evett ciciből, amennyit tudott, (minden kajálásnál szoptattam először) utána kapott tápszert, ha nem volt elég. 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 11 hónaposan pedig teljesen elhagytuk a tápszert, nem volt hajlandó megenni. Akkor szoptatás mellett már rendes kajákat evett. 1 éves és egy hónapos volt, amikor az anyatej sem kellett már neki, sem üvegből sem az "eredeti csomagolásból" :)

Viszont én egy pillanatig nem izgultam, vagy stresszeltem, tudatos döntés volt, hogy ha nem lesz elég, akkor kap kiegészítést és passz. Az anyatej nagyon fontos, de egy kiegyensúlyozott, nyugodt anya még fontosabb, azt ugyanis nem lehet pótolni. Hála az égnek, ebben a családtól kezdve a védőnőn át mindenki támogatott. Most meg van egy 20 hónapos, okos, nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog lányom.

2011. júl. 17. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem szülés után 5. napra jött meg a tejem, utána is folyton kevésnek éreztem, a doki is riogatott néha, hogy szerinte nem elég, de sok kínlódással csak kihúztuk a hat hónapot anyatejen, utána napi egy tápszeres kiegészítést kapott, mert már tényleg nem volt elég. Ennek ellenére két évesen hagyta el a cicit. Nem tudom, mennyit szopizhatott naponta az utolsó egy évben, de kétlem hogy jelentős mennyiség lett volna, talán egy vagy két decit apránként, de ahhoz mégis sokáig ragaszkodott.
2011. júl. 18. 01:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem kevés a tejem, kell tápszer is, de nem tervezem előbb bevezetni a hozzátáplálást emiatt. Sőt, abban bízom, hogy hozzátáplálás mellett már elég lesz a tejmennyiség. Később napi 500 ml kéne,(tejalapú étkezés) ezt akár napi többszöri fejéssel/sdzoptatással oldanám meg. 1 éves koráig szeretném ezt fönntartani, utána ha jól tudom, jöhet a tehéntej, akkor fokozatosan elválasztanám
2011. júl. 18. 07:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is épp elég volt a tejem, így 5 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást almával ilyesmivel, mert a tápszert nem ette meg. 13 hónapos korában ő hagyta abba, mert mindenfelé elkalandozott a figyelme :) Utána még hónapokig volt tejem. Nem feszült vagy ilyesmi de volt. :)
2011. júl. 18. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:
mit értesz épp hogy elég alatt? nekem sosem volt mit szoptatás után kifejni, és sosem folyt a tejem se...a tejleadó reflexem is elég lassú. volt hogy estére már alig volt, éjjel is szoptattam többször sokáig. mégis, kb. 1 éves koráig ezt kapta a kislnyom, mellette csak max, gyümit evett, mást nem fogadott el. szóval elég volt, pont amennyi kellett, de sose tudtam volna nem tudom mennyit fagyasztani meg stb. ráadásul a mellszívóval is alig vmit tudtam kipréselni, arra sem reagált jól a cicim. ittam laktoherbet literszám, görögszénát stb. 1 éves kora után elkezdett eszegetni, de másfél éves koráig nem kellett mellé tápszert babatejet stb adni, hogy megegyen a napi fél liter, persze a sajt stb mellett. 2 éves korában hagyta el teljesen.
2011. júl. 19. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!