Ti meddig szoptattatok?
Több, mint 3 évig és nem éreztem se furcsának, se visszataszítónak.
Kérdező, tudod, pont az az egyik fontos szempont, amit te is írtál: hogy még nincs gyerkőcöd. Persze azok közül, akinek van, se mindenkinek szimpatikus ez, de nem is baj. :) Viszont, azzal szerintem egyetértesz, hogy a saját gyerkőc teljesen más (lesz majd számodra is), mintha egy idegen x évest látnál magad előtt szopizni. Ha hirtelen a semmiből eléd jön egy szopizó kisgyerek képe, az sokkal idegenebbnek, furcsábbnak hathat, mintha a sajátoddal tennéd ugyanezt, aki szinte "észrevétlenül" fog majd felnőni. A saját gyerkőchöz teljesen más érzelmi kapocs fűz, mint egy idegenhez. Remélem érted, mire gondolok.
Persze ettől még egyáltalán nem baj, ha így gondolod és az se lesz az, ha később a gyakorlatban is így teszel majd. Nem vagyunk egyformák és ez így jó. Csak egyvalami, ami fontos lehet: ne minősíts majd másokat se negatívan, akik mégis hosszan szoptatnak, mert nekik teljesen más tapasztalataik, élményeik vannak erről a témáról. (És ezt nem a múltra/mostra, hanem a jövőre vonatkozóan írtam.)
Én nagyon furcsának érzem és némiképp gusztustalannak is. Egy éves koromból van is néhány emlékem, és utálnám ha emlékeznék arra, ahogy anyám mellét szopogattam. Pedig jó vele a viszonyom. Vélemény?
Ezt tartod te annyira kedvesnek, hogy azt írod, hogy némiképp gusztustalan, stb.?
Szerintem mindenki addig szoptat, amíg anyának, és a babának jó. Ez a dolog csak kettőjükre tartozik. És amúgy meg kizárt, hogy emlékeznél egy éves korodra. Max. sokszor mesélték egy fénykép, kapcsán, és teljesen beleélted magad.
A kérdésre a válasz: első gyereket 9 hónapig szoptattam, a második most 10 hós, és még szopik.
Egyetértek a 14es válaszolóval. Kislányom 15 hós és még szopik reggel-este. Augusztusra érkezik a kistesó. Én nem tűztem ki végső célt magamban, hogy meddig fogom szoptatni, mert úgy érzem, ez majd vele együtt alakul. A kettőnk dolga. Az egyetlen célom ezzel kapcsolatban az volt, hogy a 6 hónapot sikerüljön megcsinálnunk, és lőn :) Utána viszont ment magától a dolog.
Jah és még nem beszél, az meg, hogy jár..mi köze a szopihoz? Na meg igen, az első szava a cici volt..most akkor ez is "némiképp gusztustalan"?
Ám most komolyan, támogatod a szoptatást 6 hónapos korig, és aztán ott akkor mi történik? "Elzárják a csapot" és kész vagy hogy?
Véleményt kértél, azt kaptál.
Mivel nem tudod, miről beszélsz, így nem jelentheted ki, hogy amikor lesz majd gyereked, hogy fogod csinálni.
Lehet te leszel a legnagyobb szoptatáspárti, és 2 éves koráig szoptatni fogod, és az is lehet, hogy bármennyire szeretnéd, nem fogod tudni szoptatni.
Így a kérdésed pusztán elméleti, és igazából csak arra jó, hogy vitát szítson - ennek meg mi értelme?
Ahhoz, hogy értelmes emberek közti véleménycsere jöjjön létre, az is szükséges, hogy mindkét fél tapasztalatból kardoskodjon a véleménye mellett, neked meg ugye az nincsen.
Szerintem térjünk vissza a kérdésedre akkor, amikor már van gyereked, és mondjuk lemúlt 2 éves:)
A kérdésre a válasz: 14 hónapos koráig szoptattam, és akkor még nagyon is baba volt.
Számomra is fura lett volna ha mondjuk 2 éves kora után is szoptatom, de nem foglalkoztatott soha az, hogy más mit hogyan csinál - ha valakinek jólesik, hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!