Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti meddig szoptattatok?

Ti meddig szoptattatok?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem, és nem is időszerű, de nehezen tudom megérteni azokat, akik 1-2 éves gyerekeket még szoptatnak. Egyébként fél éves korig határozottan támogatom, viszont egy egy éves gyerek már jár és beszél, szóval nem olyan baba formájú. Én nagyon furcsának érzem és némiképp gusztustalannak is. Egy éves koromból van is néhány emlékem, és utálnám ha emlékeznék arra, ahogy anyám mellét szopogattam. Pedig jó vele a viszonyom. Vélemény?
2012. márc. 9. 18:17
1 2 3 4 5
 11/44 xStefix ***** válasza:
100%

Több, mint 3 évig és nem éreztem se furcsának, se visszataszítónak.

Kérdező, tudod, pont az az egyik fontos szempont, amit te is írtál: hogy még nincs gyerkőcöd. Persze azok közül, akinek van, se mindenkinek szimpatikus ez, de nem is baj. :) Viszont, azzal szerintem egyetértesz, hogy a saját gyerkőc teljesen más (lesz majd számodra is), mintha egy idegen x évest látnál magad előtt szopizni. Ha hirtelen a semmiből eléd jön egy szopizó kisgyerek képe, az sokkal idegenebbnek, furcsábbnak hathat, mintha a sajátoddal tennéd ugyanezt, aki szinte "észrevétlenül" fog majd felnőni. A saját gyerkőchöz teljesen más érzelmi kapocs fűz, mint egy idegenhez. Remélem érted, mire gondolok.

Persze ettől még egyáltalán nem baj, ha így gondolod és az se lesz az, ha később a gyakorlatban is így teszel majd. Nem vagyunk egyformák és ez így jó. Csak egyvalami, ami fontos lehet: ne minősíts majd másokat se negatívan, akik mégis hosszan szoptatnak, mert nekik teljesen más tapasztalataik, élményeik vannak erről a témáról. (És ezt nem a múltra/mostra, hanem a jövőre vonatkozóan írtam.)

2012. márc. 9. 19:10
 12/44 A kérdező kommentje:
Nektek komolyan úgy tűnt, hogy leszólok bárkit is? Esetleg azt szólnám le, aki egyáltalán nem szoptat, mert szerintmem is nagyom fontos. Tényleg tanuljatok meg olvasni, mert azt írtam, hogy egyetértek a cikkel, és szerintem is nagyon fontos. Azt meg el is tudom képzelni, milyen fantasztikus érzés, mikor baba és mama között főleg a szoptatással kialakul az a bizonyos kapcsolat. Én csak nagyon-nagyon kedvesen megkérdeztem, nem furcsa-e mikor egy nagyobb gyerek még szopik. Tényleg kinyílik az értelme, és főleg az én szempontomból tudom mondani, hogy nem örülnék, ha emlékeznék erre a dologra. Tényleg jóba vagyokanyukámmal, de azért ezt elképzelni is rossz. Szóval megkérdeznék egy felnőtt embert, hogy hogy emlékszik erre. De ne vegyétek bunkóságnak, tényleg nem azért kérdeztem. Főleg annak szól ez aki azt írta, hogy leszólom a szoptató anyukákat.
2012. márc. 9. 19:20
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon furcsának érzem és némiképp gusztustalannak is. Egy éves koromból van is néhány emlékem, és utálnám ha emlékeznék arra, ahogy anyám mellét szopogattam. Pedig jó vele a viszonyom. Vélemény?

Ezt tartod te annyira kedvesnek, hogy azt írod, hogy némiképp gusztustalan, stb.?

Szerintem mindenki addig szoptat, amíg anyának, és a babának jó. Ez a dolog csak kettőjükre tartozik. És amúgy meg kizárt, hogy emlékeznél egy éves korodra. Max. sokszor mesélték egy fénykép, kapcsán, és teljesen beleélted magad.

A kérdésre a válasz: első gyereket 9 hónapig szoptattam, a második most 10 hós, és még szopik.

2012. márc. 9. 19:27
 14/44 anonim ***** válasza:
71%

Egyetértek a 14es válaszolóval. Kislányom 15 hós és még szopik reggel-este. Augusztusra érkezik a kistesó. Én nem tűztem ki végső célt magamban, hogy meddig fogom szoptatni, mert úgy érzem, ez majd vele együtt alakul. A kettőnk dolga. Az egyetlen célom ezzel kapcsolatban az volt, hogy a 6 hónapot sikerüljön megcsinálnunk, és lőn :) Utána viszont ment magától a dolog.

Jah és még nem beszél, az meg, hogy jár..mi köze a szopihoz? Na meg igen, az első szava a cici volt..most akkor ez is "némiképp gusztustalan"?

Ám most komolyan, támogatod a szoptatást 6 hónapos korig, és aztán ott akkor mi történik? "Elzárják a csapot" és kész vagy hogy?

2012. márc. 9. 19:37
 15/44 A kérdező kommentje:
Ha hiszed, ha nem van egy-két emlékem. És itt nem elsősorban egy évesekről van szó, hanem nagyobbakról. És egyébként tényleg csak a véleményemet írtam le, és tényleg gusztustalan lenne, ha emlékeznék rá. Nekem, de szerintme nem csak nekem. De mindegy, aki kötözködni akar, az úgyis fog. Próbáltam a lehető legkevésbé elfogultan feltenni a kérdést, hogy normális válaszokat kapjak, de már átom, milyen nehéz. És pont azért kérdeztem, mert nem tudom, csak a gyerek oldaláról ismerem ezt a dolgot, és ezzel kapcsolatban írtam le a véleményem. Nem azt mondtam, hogy nekem lenne gusztustalan, ha szoptatnám a gyerekem. És már tényleg kezd zavarni, hogy valami érzéketlen tahónak képzeltek, mert nem vagyok az.
2012. márc. 9. 19:42
 16/44 A kérdező kommentje:
Nem hat hónapos korig, hanem legalább addig. Szerintem akinek lehetősége van rá, annak szinte közelező. De eddig csak olyat láttam mikor a baba még fekszik, és úgymond még nem nyílt ki az értelme, ahogy valaki már írta. Egyébként köszönöm neki, legalább valaki értette, mire gondolok.
2012. márc. 9. 19:45
 17/44 anonim ***** válasza:
Erről az "ahogy anyám mellét szopogattam" megjegyzésedről jut amúgy eszembe, hogy amíg pocakban volt a kislányom még mondtam is anyukámnak, hogy nagyon nehezen tudom elképzelni a szoptatást, hiszen a mellnek egészen addig egész más "értelme, funkciója, gyakorlati alkalmazása" volt. Szóval, ha gyereked lesz, ezt valószínűleg nem fogod már ilyen undorral mondani. A más, nagyobb gyereket szoptatók látványától meg szerintem kicsi az esély, hogy tartanod kéne.
2012. márc. 9. 19:48
 18/44 anonim ***** válasza:
71%

Véleményt kértél, azt kaptál.

Mivel nem tudod, miről beszélsz, így nem jelentheted ki, hogy amikor lesz majd gyereked, hogy fogod csinálni.

Lehet te leszel a legnagyobb szoptatáspárti, és 2 éves koráig szoptatni fogod, és az is lehet, hogy bármennyire szeretnéd, nem fogod tudni szoptatni.

Így a kérdésed pusztán elméleti, és igazából csak arra jó, hogy vitát szítson - ennek meg mi értelme?

Ahhoz, hogy értelmes emberek közti véleménycsere jöjjön létre, az is szükséges, hogy mindkét fél tapasztalatból kardoskodjon a véleménye mellett, neked meg ugye az nincsen.

Szerintem térjünk vissza a kérdésedre akkor, amikor már van gyereked, és mondjuk lemúlt 2 éves:)

A kérdésre a válasz: 14 hónapos koráig szoptattam, és akkor még nagyon is baba volt.

Számomra is fura lett volna ha mondjuk 2 éves kora után is szoptatom, de nem foglalkoztatott soha az, hogy más mit hogyan csinál - ha valakinek jólesik, hajrá.

2012. márc. 9. 19:50
 19/44 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem fejezzük is be a vitát. Pont azért kérdeztem, mert nincs tapasztalatom. És biztos vagyok benne, hogy akkor nem fog zavarni, ha nekem gyerekem lesz, csak a gyerek szemszögéből zavarna.
2012. márc. 9. 19:56
 20/44 anonim ***** válasza:
Egy átlag 1 éves gyerek azért még nem jár és nem is besél, igaz, nincs már csecsemő-formája. A lányok 14 hónapos, még javarészt szopik. Én szeretem szoptatni, ő is szereti, a szervezetének pedig jót tesz. Bízom benne és magamban annyira, hogy rábízzam, meddig teszi ezt és reménykedem, hogy nekem nem lesz terhes a későbbiekben sem.
2012. márc. 9. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!