Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti meddig szoptattatok? Többi...

Ti meddig szoptattatok? Többi lent.

Figyelt kérdés
Az én kislányom most 13 hónapos (1 éves 1 hónapos), és egy éves kora óta egyszerűen nem akar szopni. Esti szoptatást sem akarja... Kínálom a cicimet, és nem... Szerintetek erőltessem, vagy ez azt jelenti, hogy neki erre már nincs szüksége? Elválasztotta magát? Nem volt soha tápszeres. Tejet már adtam neki, semmi baja tőle. Vélemények? A tejem így napról napra kevesebb, és lefejve sem kell neki. Inkább a vizet válassza (megkínáltam külön üvegből mindkettővel)... Rendben van ez így!?

2012. jan. 17. 16:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tökéletes. Én egy évig tervezek szoptatni, bár a fiam mondja ki a végső szót. Addig remélem kihúzzuk. Nagyon úgy néz ki.
2012. jan. 17. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Próbáld neki pohárból adni. Esetleg 1-2 nap múlva kínáld újra, de ne erőltesd, ha nem kéri akkor Ő ennyire tartott igényt.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: az első fiam 3 éves elmúlt, esténként még mindig kéri a cicit. (már kicsit tehernek érzem, de még néhány hónapot csak kibírok) A kicsit konkrétan szoptatni csak néhány hétig tudtam, mert nagyon bukós baba volt, és ő lefejve-sűrítve kapta 9 hónapos koráig.

2012. jan. 17. 16:38
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális, hogy 1 évesen már nem kéri.

Ha nem kéri, ne erőltesd.

2012. jan. 17. 18:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, hány anyuka tenné össze a kezét, ha ilyen könnyen megoldódna az elválasztás? :)

Szerintem ennyi idősen már simán lehet, hogy elunta, az én kisfiam is pont ekkora volt, amikor lanyhult az érdeklődése, és én kaptam az alkalmon, és elválasztottam. Persze minden eset más, de erőltetni nincs értelme.

2012. jan. 18. 00:37
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Betti válasza:

Első kisfiam csinálta ugyan ezt,pont egy évesen egyszer csak nem kérte többet.Leültünk a szokásos esti szopihoz,erre bekapta a cicit,kiköpte,nevetett,megint bekapta,elfordult,prüszkölt és ennyi.Nem kérte,én meg nem kínáltam többet,nem is kereste.Pont ugyan azon a napon tette le a játszócumit is,egyszerűen azt is kiköpte,pedig alváshoz mindig nagyon kellett neki.Se cumi,se cici.Nagyon rosszul esett,hogy így vége lett,de utólag tudom,hogy jó volt ez így,mert nemsokára terhes lettem,nagyon rosszul voltam,kikelni nem tudtam az ágyból,nehogy még szoptatni.

Második kisfiam viszont már lassan másfél éves,de még nagyon szopis,habár neki is volt egy éves kora körül egy rövid időszaka,amikor olyan keveset szopizott,nem nagyon érdekelte,simán el tudtam volna választani,de még nem akartam.Most meg már ő nem akar elválasztódni.

Ha gondolod,még próbálkozz kicsit,de ha már 1 hónapja nem szopik,nem hiszem,hogy újra fog.Nem létszükség már neki és gondolom kevés már a tejcsi is.

2012. jan. 18. 08:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Valóban kevés már. De azért még akad. Tenni kell ilyenkor valamit? Fejjek? Magától elapad? Már teltnek sosem érzem, de ha fejőmozdulattal megnyomom, azért jön még. Mit csinálnátok?
2012. jan. 18. 09:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Amúgy annyira nem bánom, hogy vége a szoptatásnak. Voltak benne nagyon jó időszakok, de voltak nagyon rosszak: befelé forduló mellbimbó probléma, gyermekem aluszékonysága, gyulladás, első fogak... Amikor tudtam simán bimbóvédő, fejés nélkül szoptatni, az nagyon jó volt.:)
2012. jan. 18. 09:04
 8/13 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Nem kell fejni,ha nem feszül.Pár csepp még jó ideig megjelenik a bimbón,ha megnyomod,de majd elapad magától.

2012. jan. 18. 10:21
 9/13 anonim ***** válasza:
zsályateát ha iszol (csak miután elválasztottad!) el fogja apasztani.
2012. febr. 1. 16:54
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Fél évig szoptattam, maga hagyta abba. Nem bántam. Persze, először megijedtem, de aztán belegondoltam, hogy fél éves korban már készen áll a lassú kóstoltatásra, azaz fokozatosan elkezdtem neki adni az életkorának megfelelő ételeket, és minden ízlett neki.

EGy évesen meg már tökéletesen nincs szüksége a szopira, egyévesen már nem kisbaba, hanem gyermek, akinek változatos táplálék kell.

2012. febr. 1. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!