Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzám hasonlóan van aki...

Hozzám hasonlóan van aki utál/utált szoptatni?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni ez nem provokáció,hanem a saját történetem,meglátásom.Nem érdekel,és nem veszem fel mások leszólását,ellenben szeretnék beszélgetni olyanokkal akik hasonlóan gondolkoznak,hiszen azt hittem csodabogár vagyok,de mint kiderült,nem,sokan éreznem hozzám hasonlóan,csak nem merik felvállani,még egy arctalan fórumon sem.

4 hónapos a kisfiam,a kórházban rengeteg tejem lett,gyakorlatilag dőlt belőlem.Utáltam,és utáltam mindent ami vele együtt jár.Kihangsúlyoznám,nem vagyok egy bombázó,nincsen szilikonmellem,de még csak szép nagy cicim sem,tehát nem ilyen okokból,de nem szerettem szoptatni.Nem szerettem,ha szopott,nem szerettem,hogy folyik a tejem,hogy nem éreztem magam nőnek (milyen már melltartóban szeretkezni) nem mehettem strandra,uszodába,állandóan csak ittam volna,és folyamatosan izzadtam,nem akartam más előtt szoptatni sem.Sokat olvastam a témában,és meggyőződésem,hogy élettanilag az első 4-6 hét-ben fontos a szoptatás,szerintem 1-2 évig már semmi értelme,de nem ítélek el senkit,azt sem aki 3 évig szoptat.Engem viszont el fogtok ítélni,merzt 7 hetes volt a gyermekem,amikor önszántamból elkezdtem apasztani a tejem.Minnél kevesebb voilt,annál jobban éreztem magam.A fiam elfogadta a tápszert,még egy ideig kapott tejet,majd hozzátápláltunk.Boldog gyerek,és én is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem,vagyok,és boldogan nevelem őt.Miért írtam le,nem tudom talán hogy lássátok van ilyen is.

Gyönyörű várrandóságom volt,nagyon nehéz-hosszú szülésem mindenféle érzéstelenítés nélkül.Szeretnék még legalább 2 gyereket,de szoptatni soha többet nem akarok,ha nagyon muszáj akkor esetleg 1-2 hétig.

2011. júl. 21. 16:48
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
57%

Minden gyerek első joga,hogy szopjon.

Szerintem aki önszántából fosztja meg ettől a gyerekét.....a késöbbiekben is csak olyan hozzáállása lesz.

Hangsúlyozom,önszántából,itt nem azokról van szó,akik feladták mert kevés volt,nem lakott jól a gyerek stb.Én ismerek egy ilyen anyukát,nagyon lazán veszi az anyaságot.

2011. júl. 22. 21:46
 42/45 anonim ***** válasza:
33%
Nem értek teljesen egyet veled de nem is ítéllek el.Próbálom megérteni az érzéseid,és azt,hogy miért tetted.az bíztos,hogy nem vagy teljesen beletörödve,mert akkor nem írtad volna ki a kérdést.Tudom,hogy nem akartad megvonni az anyatejet a babádtól,csak a szopi volt a gond.
2011. júl. 22. 22:09
 43/45 anonim ***** válasza:
69%
Az első hetekben rettenetesen szenvedtem.Kirepedezett, sebesedett a mellbimbóm,folyt a tejem össze vissza,a melltartóbetét 5 perc alatt átázott és ha evett az egyik mellemből,a másik alá tálat kellett tartanom mert folyt mintha csapból folyt volna...arról nem beszélve,hogy savanyú tej szagom volt,ha nem tusoltam naponta 4 szer!Borzasztó volt!De nem hagytam abba,mert mindenki mondta hogy ez normalizálódni fog,hiszen ha így maradna akkor nem lenne ember aki szoptat!:) És egy idő után minden elmúlt.Már nem fájt,már nem kellett a tál,és jó illatom maradt!:) Sajnos már egyre kevesebb a tejem,tápszerezünk és alig tud szopizni,de amikor szoptathatom,nekem ISTENI érzés!!Nagyon imádom minden pillanatát és sajnálom,hogy már csak kevésszer tehetjük ezt meg.:( Mindenesetre örülök,hogy kitartottam és az ő érdekeit tartottam szem előtt és akkor az anya gyermek kapcsolatról ne is beszéljünk.Fontos mindkettőnk számára!De van aki nem bírja és ezt meg is értem!Nehéz!
2011. júl. 23. 11:06
 44/45 anonim ***** válasza:
50%
Köszönöm az apasztáshoz az instrukciókat. A többieknek meg a 0%-ot! Puszi hozzá! Lehetséges, hogy nem lesz rá szükségem mégse, mert az említett 180-200 ml csak álom nekem. 90-et tudok reggel fejni,(2 mellből) este 40-et. Akkor valószínű annyira nem fog bedurranni a mellem, de ha mégis, majd ezt alkalmazom.
2011. júl. 25. 08:14
 45/45 A kérdező kommentje:
Akkor ezt a reggeli 90-et,és esti 40milit csökkentsd le,a lényeg,hogy fokozatosan,nem szabad hirtelen abbahagyni,csak ha már olyan napi 1-szer 20 milinél jársz,de ha ilyen kevés a tejed,akkor ez nem fog sokáig tartani.
2011. júl. 25. 13:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!