Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzám hasonlóan van aki...

Hozzám hasonlóan van aki utál/utált szoptatni?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni ez nem provokáció,hanem a saját történetem,meglátásom.Nem érdekel,és nem veszem fel mások leszólását,ellenben szeretnék beszélgetni olyanokkal akik hasonlóan gondolkoznak,hiszen azt hittem csodabogár vagyok,de mint kiderült,nem,sokan éreznem hozzám hasonlóan,csak nem merik felvállani,még egy arctalan fórumon sem.

4 hónapos a kisfiam,a kórházban rengeteg tejem lett,gyakorlatilag dőlt belőlem.Utáltam,és utáltam mindent ami vele együtt jár.Kihangsúlyoznám,nem vagyok egy bombázó,nincsen szilikonmellem,de még csak szép nagy cicim sem,tehát nem ilyen okokból,de nem szerettem szoptatni.Nem szerettem,ha szopott,nem szerettem,hogy folyik a tejem,hogy nem éreztem magam nőnek (milyen már melltartóban szeretkezni) nem mehettem strandra,uszodába,állandóan csak ittam volna,és folyamatosan izzadtam,nem akartam más előtt szoptatni sem.Sokat olvastam a témában,és meggyőződésem,hogy élettanilag az első 4-6 hét-ben fontos a szoptatás,szerintem 1-2 évig már semmi értelme,de nem ítélek el senkit,azt sem aki 3 évig szoptat.Engem viszont el fogtok ítélni,merzt 7 hetes volt a gyermekem,amikor önszántamból elkezdtem apasztani a tejem.Minnél kevesebb voilt,annál jobban éreztem magam.A fiam elfogadta a tápszert,még egy ideig kapott tejet,majd hozzátápláltunk.Boldog gyerek,és én is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem,vagyok,és boldogan nevelem őt.Miért írtam le,nem tudom talán hogy lássátok van ilyen is.

Gyönyörű várrandóságom volt,nagyon nehéz-hosszú szülésem mindenféle érzéstelenítés nélkül.Szeretnék még legalább 2 gyereket,de szoptatni soha többet nem akarok,ha nagyon muszáj akkor esetleg 1-2 hétig.

2011. júl. 21. 16:48
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én nem vagyok ennyire agresszív fajta,mint itt egyesek,úgyhogy nem reagálnék egyes hozzászólásokra!Szerencsére a fiam boldog,kiegyensúlyozott gyerek,ahogy én is,úgy érzem teljesen rendben az életünk minden területetn.Mivel még legalább 2 kis manót szeretnénk,bőven itthon leszek még,és csak velük fogok foglalkozni.Ha nem vagyok tökéletes anya mert nem szoptatok,akkor vállalom.Minden jót mindenkinek!

2011. júl. 22. 14:53
 32/45 anonim ***** válasza:
27%

kérdező:

a téméhoz lazábban kapcsolódik: mennyi idő alatt apadt el a tejed? milyen módszerrel apasztottad?

a jövőre nézve érdekelni, mert előbb utóbb nálunk is eljön ez

2011. júl. 22. 14:55
 33/45 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező!

Komolyan érdekel: ha szerinted ez az egész így rendben van, miért tetted fel a kérdést? Hiszen úgy tűnik, semmi kivetni valót nem találsz benne, de akkor miért van szükséged megerősítésre? Sejthetted, hogy ez egy elég érzékeny terület, és nagyon sokan el fognak ítélni érte.

Mégis mi volt a célod?

2011. júl. 22. 15:07
 34/45 anonim ***** válasza:
52%

Kérdezte, hogy van-e itt sorstársa. Mivel olyan volt a fogadtatás, mintha legalább embert ölt volna, ezek után nem fog jelentkezni senki.

Pontosan az volt a célja amit a kérdésben írt, se több, se kevesebb

2011. júl. 22. 15:10
 35/45 anonim ***** válasza:
44%
Ez tudatos döntés volt, nem "sors".
2011. júl. 22. 15:58
 36/45 anonim ***** válasza:
20%
Tényleg felesleges felhúznunk magunkat rajta, ahogy írták is: mindig voltak ilyen anyák, meg olyan anyák. Örüljünk, hogy mi nem vagyunk ilyenek, ők tudják épp eléggé maguk is mennyire olyanok, hiszen különben nem várnának vállveregetést a hasonlóktól.
2011. júl. 22. 16:09
 37/45 A kérdező kommentje:

Fejni kell,nem szoptatni.

Először a fejés gyakoriságát kell csökkenteni,nem a mennyiséget.Ha lecsökken a napi fejések száma 3-ra,akkor kezdhetsz kevesebbet leszedni.Ha mondjuk eddig lefejtél 200 ml-t,akkor csak 180-at fejj le néhány napig,majd 150-et,és így tovább.Ne ijedj meg,picit kellemetlen lesz,de ráé fog állni a melled.Mikor eljutsz olyan 50 ml-hez akkor elhagyod a déli fejést,ezt is folytatod pár napig,majd mikor olyan 20-20 ml-nél jársz,akkor már csak este fejd le pár napig,majd elhagyhatod azt is,és szépen el fog apadni!

Hogy mennyire gyorsan apad el,az egyénfüggő szerintem.

2011. júl. 22. 19:01
 38/45 A kérdező kommentje:
Ezt a tanácsot egyébként pont itt gyik-on kaptam,innen is látszik,hogy nem vagyok egyedül.
2011. júl. 22. 19:02
 39/45 anonim ***** válasza:
30%

Most már tényleg nem bántanálak, elmondtam amit gondolok, de a saját érdekedben is javaslom,hogy legközelebb próbálj erről az egészről másképp gondolkodni. Ha újabb kisbabát akarsz, vállald minden kötelezettségével együtt. Hidd el, nem véletlenül volt elegendő tejed. A természet nehogy megbosszulja magát.

Valószínűleg nagyon fiatal vagy és elég tájékozatlan a témában, ezért nem szapullak tovább.

Az utolsó megjegyzésedhez pedig annyit,hogy 2 éve szoptató anyának is lehet még teje, amit el szeretne apasztani, nehogy már arra gondolj,hogy sorban apasztatnak a nők a kis újszülöttjükkel a karjukban.

Részemről is ennyit a témáról.

2011. júl. 22. 19:30
 40/45 anonim ***** válasza:
53%

ma 12:36 vagyok

én nem önigazolás miatt írtam amit írtam, és nem is azért, mert nekem az jó, ha más sem tud vagy nem akar szoptatni, csak kicsit rosszul érintett hogy lekezelően van említve minden tápszeres baba.

Egyébként tévhit, hogy hátránnyal indulnak a tápszeres babák, mint mondtam a kislányom még nem volt beteg, ellenben néhány anyatejes babánál itt a környékemen akik egyik betegségből a másikba esnek nem 1 van itt a környezetemben ilyen.

És most erre is írhatod, hogy csak magamat nyugtatom, de nem így van én ebbe sosem fogok bele nyugodni mindig rosszul fog érinteni és biztos vagyok, hogy a következő babámnál ügyesebb leszek és jó sokáig fogom szoptatni.

Ezzel ellentétben akkor sem ítélem el a kérdezőt... nem csinált ő rosszat, nem a kukába vagy a wc-be dobta a gyerekét, és tényleg jó lenne ha mindenki belátná a TÁPSZERES BABA SEM ROSSZABB A TÖBBINÉL :S

2011. júl. 22. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!