Hozzám hasonlóan van aki utál/utált szoptatni?
Előre szeretném leszögezni ez nem provokáció,hanem a saját történetem,meglátásom.Nem érdekel,és nem veszem fel mások leszólását,ellenben szeretnék beszélgetni olyanokkal akik hasonlóan gondolkoznak,hiszen azt hittem csodabogár vagyok,de mint kiderült,nem,sokan éreznem hozzám hasonlóan,csak nem merik felvállani,még egy arctalan fórumon sem.
4 hónapos a kisfiam,a kórházban rengeteg tejem lett,gyakorlatilag dőlt belőlem.Utáltam,és utáltam mindent ami vele együtt jár.Kihangsúlyoznám,nem vagyok egy bombázó,nincsen szilikonmellem,de még csak szép nagy cicim sem,tehát nem ilyen okokból,de nem szerettem szoptatni.Nem szerettem,ha szopott,nem szerettem,hogy folyik a tejem,hogy nem éreztem magam nőnek (milyen már melltartóban szeretkezni) nem mehettem strandra,uszodába,állandóan csak ittam volna,és folyamatosan izzadtam,nem akartam más előtt szoptatni sem.Sokat olvastam a témában,és meggyőződésem,hogy élettanilag az első 4-6 hét-ben fontos a szoptatás,szerintem 1-2 évig már semmi értelme,de nem ítélek el senkit,azt sem aki 3 évig szoptat.Engem viszont el fogtok ítélni,merzt 7 hetes volt a gyermekem,amikor önszántamból elkezdtem apasztani a tejem.Minnél kevesebb voilt,annál jobban éreztem magam.A fiam elfogadta a tápszert,még egy ideig kapott tejet,majd hozzátápláltunk.Boldog gyerek,és én is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem,vagyok,és boldogan nevelem őt.Miért írtam le,nem tudom talán hogy lássátok van ilyen is.
Gyönyörű várrandóságom volt,nagyon nehéz-hosszú szülésem mindenféle érzéstelenítés nélkül.Szeretnék még legalább 2 gyereket,de szoptatni soha többet nem akarok,ha nagyon muszáj akkor esetleg 1-2 hétig.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:32
Fent nevezett válaszolónak üzenem, hogy számomra meg az nem nevezhető embernek, aki képes olyan tanácsokat adni, amelynek következtében egy baba akár napokig éhezik-és lehet, hogy feleslegesen-csak azért, hogy az anyatejet valahogy ki tudja magából sajtolni az anyuka, és nehogy tápszert kapjon. Mondom ezt úgy, hogy a kislányom 8 hónapos lesz és még napi 3x, 4x szopizik.
Ne haragudj, de nem hiszem, hogy ilyen stílusban kell válaszolni arra, ha valaki őszintén, kultúráltan leírja mit érez.
Nagyon unom már szoptatás mániás, erőszakos válaszokat.
Miert nem lehet azt elfogadni, hogy nem mindenki egyforma? Te nem erezted azt, amit o. Azzal meg mi tortent, hogy elhordtad mindenfele undoritonak? Te jol felhuztad magad, ot meg nem erdekli, a vesztes te maradsz. Ezzel a "nem is ember" hozzaszolasoddal pedig a vallasi fanatikusokat juttattad eszembe...
Es az en velemenyem, hogy a babanak sokkal fontosabb egy kiegyensulyozott anyuka, mint az, hogy szopizhasson. Mert most oszinten a szoptatas nagyban hangoztatott elonyeire a valo eletben nem latok peldat, viszont a kiegyensulyozatlan anyuka hatasara igen, nem is egyet.
Köszönöm a válaszokat,én mindenesetre mindenkinek adtam egy zöld kezet,annak is aki lehurrogott.Nem vagyunk egyformák!A lényeg,hogy a gyermekem boldog,és vele együtt én is.Ha nem tettem volna amit tettem,akkor talán depressziós is leszek.
Sajnálom,hogy ma Magyarországon ennyire elvakult hozzáállások vannak.Barátnőm Miamiban lakik,ő mondta,hogy náluk teljesen természetes,hogy szülés előtt megkérdezik az anyukát,szeretne-e szoptatni,éa a többség nemmel felel.Ezt csak azért írtam,mert rossz,hogy ott megvan a szabad választás lehetősége,és nem fújolnak rád,itt meg igen!
Tényleg nem értitek?! Volt sok teje, és mérhetetlen önzősége is. Persze legfontosabb a boldog anyuka... Majd én is kiírok egy ilyen kérdést, hogy nem szeretek pelenkázni, nem szeretem fürdetni, vagy nem megyünk ki a levegőre, mert én ilyen vagyok, nekem így jó, hát a legfontosabb a boldog anyuka. Ma nincs kedvem tápszert sem keverni, egye amit én...., és így tovább. Szóval mikor is kezdődik, hogy a lényeg a boldog anyuka??! Nem vagyok fanatikus szoptató, sőt tápszerezünk is, de más örülne hogy van teje.
És hogy van ilyen ember is? Hát van. De szó nélkül én nem tudtam hagyni.
Támogassátok csak, már az is szégyen hogy kiírta a kérdést.
Én is utáltam,csak hallottam a kórházról egy érdekes történetet,ahol "szültem"(progis császárom volt,ezért van idéző jelben),hogy egy anyukát eléggé kiosztottak,mert tápszert kért a babájának(Telkiben voltunk,nem tudom,hogy ebből mi igaz,de én inkább kibírtam azt a pár napot).
De itthon már csak tápszert kapott,mert a tejem sem volt túl sok és én is utáltam szoptatni,kész szenvedés volt.
A 20:32-es válaszolót pedig hagyd figyelmen kívül,rengeteg ilyen anya van,aki annyira szoptatás párti,hogy az már szörnyű.
Most van egy egészséges 3 hónapos kislányom,az égvilágon semmi baja nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!