Hozzám hasonlóan van aki utál/utált szoptatni?
Előre szeretném leszögezni ez nem provokáció,hanem a saját történetem,meglátásom.Nem érdekel,és nem veszem fel mások leszólását,ellenben szeretnék beszélgetni olyanokkal akik hasonlóan gondolkoznak,hiszen azt hittem csodabogár vagyok,de mint kiderült,nem,sokan éreznem hozzám hasonlóan,csak nem merik felvállani,még egy arctalan fórumon sem.
4 hónapos a kisfiam,a kórházban rengeteg tejem lett,gyakorlatilag dőlt belőlem.Utáltam,és utáltam mindent ami vele együtt jár.Kihangsúlyoznám,nem vagyok egy bombázó,nincsen szilikonmellem,de még csak szép nagy cicim sem,tehát nem ilyen okokból,de nem szerettem szoptatni.Nem szerettem,ha szopott,nem szerettem,hogy folyik a tejem,hogy nem éreztem magam nőnek (milyen már melltartóban szeretkezni) nem mehettem strandra,uszodába,állandóan csak ittam volna,és folyamatosan izzadtam,nem akartam más előtt szoptatni sem.Sokat olvastam a témában,és meggyőződésem,hogy élettanilag az első 4-6 hét-ben fontos a szoptatás,szerintem 1-2 évig már semmi értelme,de nem ítélek el senkit,azt sem aki 3 évig szoptat.Engem viszont el fogtok ítélni,merzt 7 hetes volt a gyermekem,amikor önszántamból elkezdtem apasztani a tejem.Minnél kevesebb voilt,annál jobban éreztem magam.A fiam elfogadta a tápszert,még egy ideig kapott tejet,majd hozzátápláltunk.Boldog gyerek,és én is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem,vagyok,és boldogan nevelem őt.Miért írtam le,nem tudom talán hogy lássátok van ilyen is.
Gyönyörű várrandóságom volt,nagyon nehéz-hosszú szülésem mindenféle érzéstelenítés nélkül.Szeretnék még legalább 2 gyereket,de szoptatni soha többet nem akarok,ha nagyon muszáj akkor esetleg 1-2 hétig.
Lehet hogy érdemes lenne ezt megbeszélned egy pszichológussal. Biztos lehet segíteni Rajtad.
Kell pár hónap szülés után, hogy a hormonháztartásod visszaálljon és ujra "nőnek" érezd magad.
Az elején mindenkinek fáj a szoptatás, nekem mostanra múlt el a mellbimbófájdalom, 8. hetes a babám. Pár napja tudok szenvedés nélkül melltartót viselni. De mégis imádom őt táplálni. Nézni az elégedett arcocskáját, ahogy mosolyog szopcsi közben, vagy ha sír és pillanatok alatt megnyugszik a mellemen. Fantasztikus érzés amikor bealszunk mindketten, és ő békésen szuszog a cicimen, közben néha rácsücsörít álmában-ellenőrizve, hogy megvan e még:-))
Szóval ezekért a percekért éri meg szoptatni, azon túl hogy ez a természetes és egészséges tápláléka.
Nem vagyok egy ősanya, szilikon van a melleimben, de mégis hidd el ez a létező legnagyobb kapocs közted és saját "húsod-véred" között...
Magára a kérdésre nem tudok válaszolni, mivel szoptatás tekintetében nem vagyok a kérdező "sorstársa", nekem semmi ellenérzésem nem volt ezzel kapcsolatban.
Viszont a "nyugati szokásokkal" kapcsolatban szeretnék reagálni. Több barátnőm, rokonom él Nyugat-Európában, én nem tartom feltétlenül követendőnek, ami ott történik a kisbabákkal kapcsolatban. Az ottani nők jó részében benne van az, hogy a bab csak nyűg, aki gátol a karrierben, munkában. Ezért természetes panaszkodni, hogy hat hétig otthon kellett unatkozni a gyerekkel születése után (azt anyuka munkába, gyerek a babysitter-rel), meg három hónaposan bevágni a gyereket a bölcsődébe. És ugye a szoptatás is kötöttség, ezért nem vállalják sokan. Persze, abban igazad van, hogy itthon sokszor túllihegik a szoptatást, de azért a "ló másik oldala" sem biztos, hogy jó.
Te jó ég, miért kell nekitámadni a kérdezőnek, aki nem gondozza 8pelenkázza, fürdeti stb) azok a rossz anyák, de ha valaki nem szoptat még lehetne jó anya, sőt. Nekem van olyan ismerősöm aki szoptat és ezzel akkor minden tökéletes ő a szuper anyuka....
Én akinek nem jött össze, bele voltam betegedve, hogy nem tudok szoptatni.... borzalmas érzés volt. Én sem vagyok ember?? Hátránnyal indul az életbe a babám??? Szerintem nem a kislányom imád engem nagyon okos kisgyerek és még soha nem volt beteg pedig már másfél éves. Én is azt hittem, hogy ezzel sokkal rosszabb az én kislányomnak, és sokáig tartott mire rájöttem, hogy nem.....én így jártam sajnos még sem támadom le a kérdezőt amiért nem szoptat, a babájának nem lesz ettől rosszabb mint ahogy az enyémnek vagy más tápszeres babáknak sem.
Persze az anyatej jó minél továbbszoptasson az aki tud de ne legyünk már lenézve vagy egy másik rosszabb kategóriába sorolva. Annyira utálom már ezt, szerintem ettől még én is EMBER vagyok, viszont megnézném azt aki ilyen kijelentésekkel dobálózik.....
Szerintem ne húzzátok fel magatokat.
Önző nők mindig voltak, és lesznek is. Százötven éve sem szoptattak bizonyos körökben az anyák, mert alantasnak tartották. Van ilyen. A francia anyák meg egyenesen kiadták vidékra dajkaságba a csecsemőiket, hogy nehogy már foglalkozni kelljen velük.
Az persze külön vicces, hogy a kedves anyuka úgy dönt, hogy csak 4-6 hétig szükséges az anyatej (hiszen ezzel önmagát igazolja), de mondom, nincs új a nap alatt.
Most elkezdheted neki magyarázni a magadét, de felesleges. Gondolom, a kérdést is azért írta ki, mert ez itt szerencsére nem Nyugat-Európa, itt elvárják az anyáktól, hogy gondozzák a gyereküket, és kapott éppen elég beszólást. A szívem nem fog megszakadni érte.
09:35 vagyok
Nem adom oda senkinek a lányomat,egész nap vele foglalkozom.
Nem adom be a gyerekemet bölcsibe,itthon leszek vele legalább 4 éves koráig és mindent megadok neki.
A szoptatás meg pl. a pelus csere szerintem sem vehető egy lapra.
Amiért nem kap cicit,ugyanúgy táplálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!