Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki cicin altatja vissza...

Mindenki cicin altatja vissza a babát?

Figyelt kérdés

Gondolom nem, csak nem tudtam, hogyan tegyem fel a kérdést.

Nálunk csak így megy. Mostanában sokszor ébred a fiam fogzás miatt, s képtelenség másként megnyugtatni. Próbálom, de reménytelen. Néha a nappali alvásoknál is ez a helyzet.

Lassan nem tetszik így a dolog, mert emiatt olykor fogalmam sincs, hogyan vannak az etetési idők, evett e , vagy csak cicizett...

Most még elmegy a dolog, de mi lesz később? Nálatok hogy volt? LE fog erről szokni? El sem tudom, hogyan alszik majd vissza később, amikor már nem fog szopizni...

2011. jún. 29. 21:27
1 2 3 4 5
 31/41 xStefix ***** válasza:

Én is vágtam vissza a centit a 6 hónapig, aztán 40 hónapig műveltük.

Előre nem érdemes tervezni, majd menet közben kiderül, hogy lesz.

2011. jún. 30. 19:57
 32/41 A kérdező kommentje:
Én csak a kistesó miatt tervezgetek..:) De igazad van amúgy, tényleg felesleges, úgysem úgy lesz.:)
2011. jún. 30. 20:06
 33/41 anonim ***** válasza:
Minden baba-mama páros más. Én az igény szerinti szoptatás és a cicin elalvás után rögtön saját ágy arany középútját választottam. Soha nem hagytam sírni, de nem is szoptatom már meg automatice éjszaka. Mint írtam már, 3 hós kora óta szépen átalussza az éjszakákat és megtanulta magát elaltatni az ujjával, pedig még mindig elég sokat szopizik napközben (6-8x), 1 éves. Szeretek vele aludni néha összebújva, elő is fordul, de azt nem nevezném pihentetőnek: ő is sokszor fel-felébred a tejhullámokra, nekem is vigyázzállásban kell feküdni...
2011. jún. 30. 21:01
 34/41 anonim ***** válasza:
71%
Hát akkor én elmondanám, hogy nagyobbik fiam 24 hónapig szopizott és 6 évesen kéredzkedett át saját ágyba, és nem érte semmilyen lelki trauma!!! (egyébként nem lustaságból nem ringatva, cipelve altattam vissza, hanem mert NEM MENT MÁSKÉNT!) A középsővel 11 hónapig viaskodtam, mire beadtam a derekamat cicin alvás és együttalvás ügyben. Másfél évesen jött a(z egyelőre) legkisebbik kistesó, úgyhogy a 160-as franciaágyat 90cm-rel megtoldottuk :-))) És semmiféle lelki trauma nem fogja érni őket, mert akkor mennek külön, amikor nekik igényük lesz erre... De azt hiszem, ezt mindenki otthonról hozza: anyám legjobb gyerekkori élményei közé tartozik, amikor még nagyszülei között aludt :-))) 7 éves koromig én is a szüleim mellett aludtam, és soha nem féltem a sötétben egyedül - azóta sem ismerem ezt az érzést... Csak sajnálni tudom, akinek ilyen élményei nincsenek, és már kiskorában megtanulta, hogy jobb ha befogja a száját, mert úgysem hallgatnak rá - ettől függetlenül nem ítélem el a következetes, különalvós, cici nélkül visszaaltatós szülőket sem, sőt irigylem őket, de a gyerekeiket nem...
2011. jún. 30. 22:55
 35/41 anonim ***** válasza:
16%

Én meg a Te gyerekeidet nem irigylem! Biztos pihentető éjjel többször is felébredni nekik és együtt aludni a nagy közös ágyban vigyázzállásban. Hát ki így ki úgy, ezzel semmi baj nincs, de azért nem kéne sértegetni másokat! Meg lehet írni a véleményt kulturált formában és el is lehet fogadni más véleményét csak ehhez egy kis intelligenciára is szükség lenne. Sokan képtelen levenni a szemellenzőt és végig gondolni, amit mások írnak, gondolnak, véleményeznek, mert egyből megsértődnek és támadóan lépnek fel. És persze emellett szuper ősanyának képzelik magukat és meg vannak győződve arról, hogy ők mindig mindent jól csinálnak. Csak azt nem értem, hogy akkor az ilyen szuper ősanya miért fórumozik, hiszen ő mindig mindent jól tud, akkor neki nem kell segítség.... vagy lehet, hogy csak az észt osztani jön ide?

Akinek nem inge ne vegye magára!

2011. júl. 1. 10:48
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, kedves előző, de szerintem te sértegetsz másokat és támadsz. Ebben a kérdésben senkit nem láttam sértegetni vagy felháboródni, csak téged. Leszólod azokat, akik együtt alszanak a gyerekükkel vagy cicin altatják. Te nemcsak a véleményedet mondod el, hanem le is szólsz mindenkit, aki nem úgy gondolja, ahogy te. Itt mindenki más teljesen kultúráltan szólt hozzá a témához rajtad kívül. De ez az én véleményem, ne haragudj, csak nagyon sok az indulat benned.

És nem változott a véleményem, szerintem a 9 hónap állandó együttlét után a babának nagyon nagy szüksége van az anyukája közelségére, főleg éjszaka is. Az, hogy bezárjuk a babát egy külön szobába (legtöbbször úgy, hogy éjszakánként sír napokig, amíg meg nem szokja ezt), nagyon nagy stresszt okoz, ezt sok szakértő alá is támasztja. Lelkileg pont az a jó a babának, ha együtt alszik, sokat van az anyukájával. Ez az én véleményem. Kedves kérdező, ne aggódj ezen, le fog erről szokni, ahogy eljön az ideje.

2011. júl. 1. 11:16
 37/41 xStefix ***** válasza:

Hát most komolyan. Én igyekszem nem sértegetni másokat, de már kutyára elegem van ebből az ősanyázásból! Szokjatok már le erről, a fene vigye el! Vegyétek már észre, hogy a tápszeres anyukákra még senki nem ragasztott semmilyen gúnynevet (a "rossz anyás" kijelentéseket sem a szoptató anyukák szokták felhozni kritikaként!), ellenben nekünk már több ilyen is van. Ősanya, szuperanya és társai. Mostmár kezd nagyon elegem lenni ebből, 2 év alatt kicsit sokat kaptuk már!

Az rendben van, hogy sok kérdésben nem értünk egyet, de osztom az előttem író véleményét: meg lehet ezeket kulturáltan is fogalmazni, úgy, hogy nem taposunk bele egymásban úton-útfélen. Mert az ősanyázásban én semmi más tartalmat és célzatot nem látok, mint a másik csoport sértegetését.

Jó lenne, ha mindenki számára világossá válna már végre (akármelyik csoportba is tartozzon), hogy ennek a topiknak SZOPTATÁS a címe. És azok az anyukák, akik segítségért jönnek ide, tőlünk várják a támogatást. Azt pedig szerintem senki nem tagadja le, hogy azok, akik több év alatt több gyereket is sikerrel szoptattak már, talán valamivel több tapasztalattal rendelkeznek és így esetleg kicsit hatékonyabban tudnak tanácsot adni. Ez nem azt jelenti, hogy másnak itt csönd legyen, nyilván - de talán pont nem azokon kellene gúnyolódni, akiknek a segítsége itt egyes anyukák számára aranyat ér!

Szerintem a többség azért igyekszik megadni a másik csoportnak is a tiszteletet, ami normálisan elvárható. Örülnénk, ha az az egy-két sorból kilógó is megtenné végre ugyanezt, aki sorozatosan hülyének állítja be a magáétól eltérően gondolkodókat!

És elnézést az indulatos offért, de már nagyon kikívánkozott a mérgem!

2011. júl. 1. 15:08
 38/41 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy ilyen indulatokat váltottam ki, de sem nem személyeskedtem, se kulturálatlan nem voltam, nem úgy, mint az, aki - többekkel együtt - engem is önzőnek és lustának titulált, mert nem úgy altatom vissza a gyermekemet, ahogy ő jónak gondolja :-) (bár azért azt megnézném, amikor vki egyszerre fog egy álmából felriadt 2 évest és egy épp szopizó fél évest...)

A kérdést nem én tettem fel, csupán válaszoltam egy kérdésre, a kérdezőnek, nem egy válaszolónak - és szoptatás témában, mert sajnos nem választható külön...

"Nighttime parenting - Dr William Penton Sears"

Ha bárkinek segítségre lenne szüksége fordításban, szívesen segítek, de magyarul is sok jó cikk olvasható a La Leche Liga magyar honlapján - ott szakemberek és nem "észosztók" írogatnak...

2011. júl. 1. 17:19
 39/41 xStefix ***** válasza:
Éjszakai gondoskodás a könyv címe magyarul és szerintem is nagyon hasznos.
2011. júl. 1. 17:27
 40/41 anonim ***** válasza:
47%

ma 10:48

igen nagyon nem lehetsz kibékülve a világgal meg magaddal, ha ilyen indulatot vált ki belőled egy szimpla hozzászólás, ami az eddigi összes válaszra reflektált...

2011. júl. 1. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!