Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki cicin altatja vissza...

Mindenki cicin altatja vissza a babát?

Figyelt kérdés

Gondolom nem, csak nem tudtam, hogyan tegyem fel a kérdést.

Nálunk csak így megy. Mostanában sokszor ébred a fiam fogzás miatt, s képtelenség másként megnyugtatni. Próbálom, de reménytelen. Néha a nappali alvásoknál is ez a helyzet.

Lassan nem tetszik így a dolog, mert emiatt olykor fogalmam sincs, hogyan vannak az etetési idők, evett e , vagy csak cicizett...

Most még elmegy a dolog, de mi lesz később? Nálatok hogy volt? LE fog erről szokni? El sem tudom, hogyan alszik majd vissza később, amikor már nem fog szopizni...

2011. jún. 29. 21:27
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

4 gyerekem van,már a kicsik is elmúltak 5 évesek.Mindannyian cicin aludtak el,és éjszaka ébredéskor szintén volt szopi.Nekem nem volt teher,nem zavart.

2 éves koruk körül elkezdték átaludni az éjszakát,akkor elmaradt az éjszakai szopi,utána megbeszéltük,h az elalvás is szopi nélkül van,egy darabig hozzám bújtak,úgy aludtak el,aztán csak melléjük feküdtem.Semmi gond nincs az éjszakákkal,gyorsan,sírás nélkül átszoktak az új rendszerre.:))

Én nem bántam meg így utólag visszagondolva,mert sosem volt sírás,és mindig mindenki ki tudta pihenni magát.

2011. jún. 29. 22:30
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem mindig cicin aludt el.Kaptam ezért hideget -meleget,de nem érdekelt.2 és fél éves koráig ébredt többször is éjszaka,cici nélkül nem aludt vissza.De nem is nagyon hagytam 5 percnél tovább.Tudtam,hogy fogzás miatt ébred,és ha fáj neki,attól megnyugszik és 2 perc alatt visszaalszik,akkor minek kínozni.

Nem hittem ,hogy eljön az a nap,hogy átalussza az éjszakát.

2 és fél éves korában történt meg először.Egyik reggel,csak 6kor kellett cici,nem akartam elhinni,aztán 1 hét alatt kimaradt a reggeli 6kor.

Kb még egy hétig kérte reggel ébredés után,aztán többet nem kellett reggel sem.

De a déli és esti elvásnál továbbra is kérte.Akkor már aludtunk egész éjjel,de nem tudtam elképzelni,hogy cici nélkül el fog tudni valaha aludni.Aztán egyik este szopizott vagy 5 percet,kiment a nappaliba,és elaludt az apja mellett.

Megtörtént a csoda,el tudott aludni cici nélkül is DE csak este.

Most 37 hónapos,délben még mindig kell a cici,de csak ha itthon vagyok.

Eljön az idő,de borzasztó türelem kell hozzá.

2011. jún. 29. 22:48
 13/41 A kérdező kommentje:

Igazából csak megerősítésre volt szükségem, hogy nem baj, ha nálunk cicin alszik el. Mert sokan azt mondogatják, hogy ez nem normális. Amúgy tényleg nem mondhatnám, hogy zavar, inkább csak az aggaszt kicsit, hogy amikor már nem fog szopizni, hogyan fogom elaltatni, ha ehhez szokott hozzá.

Őszintén szólva..nincs erőm erről leszoktatni még:)

2011. jún. 29. 23:04
 14/41 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,örülök,hogy így gondolod,idd el leszokja,én sem akartam elhinni,majd csak egy szép emlék marad.
2011. jún. 29. 23:18
 15/41 anonim ***** válasza:
Ha zavar, akkor szoktasd le. Engem nem zavar, és nem is zavart. 3 gyerekem van, a legkisebbik 1 éves, és csak a cicin alszik el, ahogy a többiek is anno. Simán leszoktak a cicin való elalvásról, amint leszoktak magáról a ciciről (a nagyobbik 2 évesen, a középső 13 hónaposan), azóta alusszák át az éjszakát. Amíg szopiztak, nem volt átaludt éjszaka, legalább 2x szopiztak éjjelente, bár őszintén nem vagyok biztos benne, lehet h többször is, mert EGYÜTT ALUDTUNK, nekünk így volt JÓ! Most a kicsi is velünk alszik, és ez így lesz, amíg éjjel szüksége van rám :-)
2011. jún. 30. 00:12
 16/41 anonim ***** válasza:

Hát nálunk totál igény szerinti szopi mellett 3 hós kora körültől átalussza az éjszakát. Pedig sóhajtozva készültünk a legrosszabbra :) Amíg pici volt, cicin aludt el, aztán ment az ágyába. Most 1 éves, kb. 7 hónapos kora óta cici után jön Apa meg a fogmosás, utána egy kis víz cumiból és kész. Néha bealszik cicin, de felébred, amikor leraknánk, és ha már úgyis felébredt, jöhet a fogmosás. Néha nem alszik el, még kukorékol egy kicsit: feláll az ágyában, kurjant kettőt, visszafekszik, ujjszopással altatja magát, újra feláll :) Van olyan, hogy túl álmos, melege van, foga jön... stb. és sír, akkor vigasztalom, simogatom, beszélek hozzá, ha nagy sírás van, ki is veszem, ringatni. Megkínálom vízzel, ha szomjas, elfogadja. Szóval minden esti műsor más, de általában magától és sosem cicin alszik el.

Napközben néha szoktunk egyet, esetleg kettőt cicin aludni, akkor én is alszom :) Viszont pont a napokban vettem észre, hogy ilyenkor is már egyre többször hamarabb elfordul és az ujját választja helyettem. Kicsit fáj is, hogy már ilyen nagy fiú :)

2011. jún. 30. 04:03
 17/41 A kérdező kommentje:
Igazatok van, talán inkább ki kellene élveznem ezt a szép időszakot! Köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 30. 07:21
 18/41 anonim ***** válasza:
Utolsó,örülj,hogy megtalálta az ujját.Nálunk semmi segédeszköz nem jöhetett számításba,csak a cici.Azért alszik jól,mert kéznél az ujja
2011. jún. 30. 10:06
 19/41 anonim ***** válasza:
10%
Az én gyerekem nem cicin alszik el, 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakát (este 9-től reggel 8ig). Most fél éves, ha álmos beteszem a kiságyba, elhelyezkedik és alszik. A cici nem altatásra és megnyugtatásra való SZERINTEM! Ezért nem kell lepontozni, ez a véleményem, ezt kérdezték.
2011. jún. 30. 13:44
 20/41 anonim ***** válasza:
19 hónapos szinte mindig cicin aludt el, ha éppen valami miatt nem, akkor ringatni kellett. Most úgy látom, hogy erről soha nem fog magától leszokni, bár ne legyen igazam. Már én is szeretném elválasztani, de máshogy egyszerűen nem alszik el. Nem képes nyugton feküdni. Nem érdekli, ha énekelek, ha dúdolok, a mese meg különösen. Ilyenkor állandóan NEM NEM! van és egy idő után sírás. Igazából nem tudom, hogy lehetne leszoktatni erről. azért gondolom, hogy magától nem fog leszokni, mert ami neki jó azt miért hagyná abba maga önszántából. Mostanában kezdi egyébként elfogadni a kakaót és a joghurtot, de most sem napi szinten.
2011. jún. 30. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!