Miért rohan ennyire mindenki a babák táplálásával? Miért jó az, ha már 9 hósan "azt eszi, amit mi"?
Nem értem, hogy ha egy baba anyatejes, szeret szopni, és van elég tej, miért kell ennyire sietni? Egész életében ehet kenyeret párizsival, de szopni csak az első években szophat, nem? Olyan egyedülinek érzem magam ezzel a nézettel. Nem a hozzátáplálás ellen vagyok, sőt, az én babám is nagy főzelékes, gyümölcsös, de egyelőre csak ennyi (8 hós), a többi anyatej.
Azon is gondolkodtam, hogy amíg nincs foguk, a természet ezzel is mintha azt sugallná, hogy szopjon, nem? Nem véletlenül van ez így "kitalálva".
azért 9 hónaposan már általában van foga.
ha megnézed a természeti népeket,akkor 1 évesen a gyerekekmár ott is azt eszik amit a szüleik. ÉS szopnak.
Ahogy az állatvilágban szintén.
Nem rohanás ez,ha kér a gyerek,kapés általában kérnek,hiszen szeretnek ízeket megismerniés meg kell tanulniuk akeményebb falatokat "kezelni" a szájukban,mozgatni a nyelvükkel.
(hány olyan kérdés van itt, hogy a gyerek nem eszik darabosat 2 évesen. Bizony,nem kezdte el 6 hónaposan tanulni. és később nehezebb)
tehát egyik véglet sem ideális. Ideális az lenne, ha enne amit mi, ÉS szopohatna. De ha nincs tej és már nem tud szopni,akkor sincs katasztrófa, kaphat tápszert.
nem vagy egyedül :) az én lányom is 8hós ,egyenlőre csak ebédel (hús nélkül) és utána inni is csak anyatejet kap.
pedig 2foga van
engem is bolondnak néznek, de nem érdekel :)
7 hós kisfiam anyatejes, szopizik rendesen, mellette kap gyümt, főzeléket és kenyeret is reggelire vajjal,paradicsommal, kőrözöttel, nagyon szereti!Nagyon szépen rág az ínyével, még 1 foga sincs!Én örülök, hogy mikor pici volt hozzászoktattam a darabos textúrájú ételekhez, mert most semmitől sem öklendezik!Mindent szépen megrág!
De mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának jó
első vagyok.
Mindenki úgy etet,ahogy szerinte a legjobb a gyereknek.
Egy dologban látom tényleg csak a gondot, hogy nehezen fogod tudni megtanítani darabosat enni.
Itt is nagyon sok kérdést találsz,ahol erről van szó. Próbáld a gyümölcsöt darabosan adni, és a főzeléket is. Nem a rágás a fontos,hanem, hogy megtanulja navigálni a falatot a szájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!