Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért rohan ennyire mindenki...

Miért rohan ennyire mindenki a babák táplálásával? Miért jó az, ha már 9 hósan "azt eszi, amit mi"?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy ha egy baba anyatejes, szeret szopni, és van elég tej, miért kell ennyire sietni? Egész életében ehet kenyeret párizsival, de szopni csak az első években szophat, nem? Olyan egyedülinek érzem magam ezzel a nézettel. Nem a hozzátáplálás ellen vagyok, sőt, az én babám is nagy főzelékes, gyümölcsös, de egyelőre csak ennyi (8 hós), a többi anyatej.

Azon is gondolkodtam, hogy amíg nincs foguk, a természet ezzel is mintha azt sugallná, hogy szopjon, nem? Nem véletlenül van ez így "kitalálva".

2011. máj. 14. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem volt gond,jóétvágyú,mindenevő a mai napig.Neki 11 hósan bújtak ki az első fogacskái,én addig nem adtam darabosat.Gyönyörűen evett,talán 1 éves is elmúlt,mire adtam darabosat,simán elfogadta,semmi problémánk nem volt.Imádta a kiflit rágni de azt is csak a fogak kibújása után kapott.Én azt gondolom,minden baba más és az anyukája pontosan érzi,mire van szüksége.Én mindkét gyerekkel így tettem és teljesen jól működött,csak az ösztöneimre hallgattam és kizártam a sok "jóakarót"aki mindenfélét tanácsolt.Hidd el,megtanul rágni,ha kicsit később is,de látom a lányomon,milyen csoda az anyatej hatása később is.Alig van olyan osztálytársa,akinek ne lenne vmilyen allergiája,bőrproblémája,mi meg hírből se ismerjük az ilyesmit.Én nagyon is hiszek az anyatejben,én is azon nőttem fel,mindig egészséges voltam.Viszont akik nem,látom ott mennyi gond adódik-persze kívételek itt is vannak.Nekünk bejött a lassan hozzátáplálás elve és most is úgy fogok tenni.
2011. máj. 16. 09:59
 12/13 A kérdező kommentje:
Kösz a megerősítést. Az a helyzet, hogy az én babám mai napig nagyon anyatejes (ha lehet így mondani), bármikor rakom cicire (ugye most már ritkábban), örömmel szopik. Ettől függetlenül megeszik mindent, amit kap, csak ha az ösztöneimre hallgatok, úgy érzem, hogy várnom kéne a darabossal, amíg kibújik a foga.
2011. máj. 16. 11:40
 13/13 anonim ***** válasza:
Várj vele nyugodtan,ha úgy érzed!Semmiről nem fog lemaradni és igenis megtanul rágni!Örülj neki,hogy így szeret szopizni és ezt tényleg csak élete első 1-2 évében kaphatja,használd ki,megalapozod vele egy életre az egészségét!Csak csináld így tovább!A babák ugyanis sokkal okosabbak nálunk és tudják,mire van szűkségük.
2011. máj. 16. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!