Nagyon rosszat tettem?
7,5 hónapos a fiam. Amikor megtudtam, hogy a szívem alatt hordom, abbahagytam a dohányzást, pedig napi egy dobozzal szívtam addig. Ma már nem bírtam tovább és elszívtam egy szál cigit. A fiam már csak reggel és este szopizik, délben és délután rendes ennivalót kap, csak ennyiszer éhezik meg, igazi álombaba :)
Tehát, nagyon rosszat tettem, vagy ha ezentúl mindennap elszívnék egyet, rosszat tennék vele? (Nagyon jól esett...) Köszönöm, hogy válaszoltok!
Óriási tévhit, hogy aki erkélyen dohányzik, az utána sterilen megy vissza a szobába.
Büdös lesz a hajad, a ruhád, a szád, beszivárog a füst a becsukott ablakon is.
Amikor albérletben laktam, a 4. emeleten, a gimisek odajártak időnként a ház tövébe bagózni. Simán lehetett érezni a füstszagot a lakásban, a 4. emeleten, csukott ablakok ellenére. Csak ezt a dohányosok nem gondolják...
Nem tragédia amit tettél, de ne tedd meg a kicsiddel,hogy elszívogatsz egy-egy szálat. Tényleg nem használ neki, és neked sem, amúgy épp elég neki ez a modern kori szennyezett levegő, még ha nem is egy légtérben szívod el vele.
Kutass utána, mivel tudod a cigiről elterelni a gondolataidat.
Én felírnám egy papírra, pl ezt a mondatot: JÓL ÉRZEM MAGAM CIGI NÉLKÜL és kiraknám látható helyre, mindig ha ránézel erősíted a tudatalattidban is hogy nincs rá szükséged, és előbb-utóbb tényleg nem fogod kívánni.
Bocsi, de nem azt írtam, hogy nem voltam büdös.
De attól, hogy az erkélyen rágyújtok, és a ruhám esetleg cigi szagú, a baba nem passzív dohányos...
A külön helyiségben való dohányzás is káros a gyerekekre
Jelentôsen növekedett nikotinszintet találtak azoknak a gyerekeknek a szervezetében is, akiknek szülei nem a gyerekek jelenlétében, hanem külön helyiségben dohányoznak. A svéd Linköpings Egyetem kutatói kimutatták, hogy a külön helyiségben dohányzó szülôk gyermekeinek szervezetében is kétszer annyi nikotin halmozódik fel, mint a nem dohányzó szülôk gyermekeiben. Ez a mennyiség természetesen így is jóval kevesebb, mint az azoknak a gyerekeknek a szervezetében kimutatható érték, akiknek a szülei a jelenlétükben gyújtanak rá. A vizsgálati eredmények arra késztették a szakembereket, hogy újraértékeljék a passzív dohányzással kapcsolatos eddigi vélekedéseiket. A vizsgálat során 366 két és három év közötti gyermek vizeletében vizsgálták a kotinin mennyiségét. A nikotin szervezetben való lebomlása során keletkezô kotinin nevu vegyület a vizeletben jól kimutatható, így ez a módszer tükrözi leghívebben a dohányzással összefüggô szennyezôdés mértékét. A külön helyiségben dohányzó szülôk gyermekeinek vizeletében kétszer, míg az azonos helyiségben dohányzó szülôk gyermekeinek vizeletében 15-ször annyi kotinint mértek, mint a nem dohányzó szülôk gyermekeinél. Egy másik tanulmány, amelyben 1600 egy és két év közötti gyermek szüleit vizsgálták, kimutatta a gyerekek passzív dohányzása és a légzôszervi megbetegedések közötti közvetlen kapcsolatot. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a szülôk tisztában vannak azzal, hogy károsítják gyermekük egészségét, de azzal általában már nem, hogy a passzív dohányzás hogyan hat a fejlôdô szervezetre. A terhességgel és a gyermek megszületésével viszonylag kevés szülô hagy fel káros szenvedélyével, de tény, hogy többségük változtat dohányzási szokásán. Egy társadalmi szervezet kutatója szerint Nagy-Britanniában évente 17 ezer ötévesnél fiatalabb gyerek kerül kórházba passzív dohányzás miatt.
Egyébként szánalmas, hogy jön a sok okos bagós, és sorra lepontozza azokat, akik azt írják, hogy a dohányzás mindenféle formában árt az anyukának is, a babának is!
Dugjátok a fejeteket a homokba nyugodtan! A saját gyereketek életével játszadoztok!
Ezzel az egy szállal még nem tettél rosszat. De jó lenne, ha nem lenne több!
Az én fiam 14 hónapos lehetett, mikor nagyon megkívántam a cigit, és rá is gyújtottam egy szálra. Ekkor már ő is hónapok óta csak reggel és este cicizett. Legnagyobb meglepetésemre nekem k..va szarul esett. Elkezdtem szédülni, felfordult a gyomrom, és nem is szívtam el teljesen. A felét eldobtam! Úgy érzem kellett ez a kilengésem ahhoz, hogy megerősítsem magam abban mennyire káros a cigi, és azóta is boldogan hanyagolom!
Próbáld meg hanyagolni még egy darabig!
Igyekszem megállni, elég, ha csak ránézek a kis gyönyörűmre és az ad egy kis erőt. Még egyszer nagyon köszönöm!
U. i. : én nem pontoztam senkit sem le!
1. nem pontoztam le semmit
2. attól, hogy kint dohányzok, a gyerek nem passzív dohányos
3. Nem gondolod, hogy Pesten több káros anyagot beszív a gyerek, mint az én pólómból?
4. Gondolod, hogy káros, ha belélegzi a pólóm illatát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!